Skip to main content
test
Sosiaalityöntekijä, Idän aikuissosiaalityö - Sosiaali- ja terveystoimiala

Itä. Älä jätä kokematta sitä!

Haluatko työskennellä aikuissosiaalityön parissa itäisen Helsingin alueella mukavassa työporukassa? Etsiä asiakkaan kanssa yhdessä ratkaisuja elämän eri osa-alueiden muutosta vaativiin kohtiin? Oletko koulutukseltasi sosiaalityöntekijä tai sijaispätevyyden omaava sosiaalityön opiskelija tai sosiaalityötä opiskeleva sosionomi?

Haemme Idän aikuissosiaalityöhön Vuosaareen sosiaalityöntekijää vakituiseen virkaan 19.12.2022 lukien. Palvelussuhteen aloituksesta on mahdollista sopia joustavasti.

Palvelemme 30 vuotta täyttäneitä asiakkaita Vuosaaren ja Östersundomin alueella Itä-Helsingissä. Työskentelemme Vuosaaren terveys- ja hyvinvointikeskuksessa (THK) yhdessä Vuosaaren nuorten sosiaalityön tiimin ja lukuisien muiden toimijoiden kanssa. Meille pääsee kätevästi metrolla ja kehäteitä pitkin autolla. Pysäköinti onnistuu HSL:n liityntäparkissa. Sinulla on mahdollisuus HSL:n matkakorttiin.

Tiimiimme kuuluu neljä sosiaalityöntekijää, viisi sosiaaliohjaajaa, yhdyskuntatyöntekijä, projektisuunnittelija, asiakasneuvoja sekä johtava sosiaalityöntekijä. Tiimimme on sopivan kokoinen ja lähiesihenkilö pääsääntöisesti läsnätyössä ja hyvin tavoitettavissa.
Haluamme joukkoomme tiimipelaajan, jolla on tinkimätön ammattietiikka ja hurtti huumorintaju sekä hyvät yhteistyötaidot.

Teemme verkostotyötä Vuosaaren THK:n muiden toimijoiden ja kolmannen sektorin kanssa. Kehitämme jatkuvasti työtämme koko tiimin voimin ja yhteistyössä muiden Idän aikuissosiaalityön tiimien kanssa. Työskentelemme tiimihuoneissa, joissa työntekijöillä on omat työpisteet. Asiakastapaamisia varten on viihtyisiä tapaamishuoneita.

Sosiaalityöntekijänä tehtävänäsi on sosiaalihuoltolain mukaisesti apua tarvitsevien 30 vuotta täyttäneiden helsinkiläisten kohtaaminen, palvelutarpeen arviointi ja suunnitelmallinen työskentely niin, että asiakkaiden yksilölliset tarpeet tulevat huomioiduiksi. Tehtäviisi kuuluu myös yksilöhuollon ja harkinnanvaraisen toimeentulotuen päätöksenteko.

Asiakkaan kanssa yhdessä etsitään uusia näkökulmia ja ratkaisuja elämänalueiden muutosta vaativiin kohtiin, joita voivat olla mm. päihteet, työttömyys, terveys, sosiaaliset suhteet, asuminen tai talous. Jalkaudumme tarvittaessa asiakkaan kotiin tai yhteiselle asiointikäynnille. Lähdemme ajoittain pop up -hengessä myös Vuosaaren alueen toreille ja ostareille kahvitermarin kanssa jututtamaan ihmisiä ja kertomaan palveluistamme.

Meillä saat mahdollisuuden liikkuvaan työhön, etätyöhön sekä työnohjaukseen ja ammattitaitoasi kehittävään koulutukseen. Tiimimme on vahvan ja monipuolisen ammattitaidon omaava reilu ja mukava porukka, jolla on aito tekemisen meininki. Meillä on tilaa yksilöllisyydelle, tuemme toisiamme ja teemme tarvittaessa työparityötä. Tiimissämme viihtyvät sekä sosiaalityön pitkän linjan seniorit että hiljattain alalle tulleet ammattilaiset.

Tarjoamme perehdytyksen uusiin työtehtäviin sekä suuren työnantajan henkilöstöedut. Sinulla on myös mahdollisuus työsuhdeasuntoon. Voit käydä tutustumassa Helsingin kaupungin työsuhdeasuntoihin osoitteessa asunnonhaku.hel.fi.

Kelpoisuusehto:

Kelpoisuusehtona on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain 817/2015 (7 §) mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Kelpoisuusehdot täyttävien hakijoiden puuttuessa tehtävä voidaan täyttää tilapäisesti enintään vuoden ajaksi sosiaalityöntekijän ammattiin opiskelevalla henkilöllä, joka on suorittanut hyväksytysti sosiaalityön perus- ja aineopinnot sekä niihin liittyvän käytännön harjoittelun.

Lisäksi tehtävään voidaan palkata tilapäisesti enintään vuoden ajaksi hakija, joka on suorittanut sosiaalityön perus- ja aineopinnot, ja jolla on sosionomin tutkinto tai muu soveltuva korkeakoulututkinto sekä vähintään vuoden mittainen työkokemus sosiaaliohjauksesta. Myös avoimessa yliopistossa suoritetut opinnot huomioidaan.

Virkaan valitun on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa virkaan kuuluvia tehtäviä.

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa sekä 48a §:n mukaista koronarokotussuojaa.

Edellytämme tehtävään valitulta henkilöltä hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, myönteistä suhtautumista työn kehittämiseen sekä intoa työskennellä monikulttuurisen ja -kielisen asiakaskunnan kanssa.

Luemme eduksi aiemman kokemuksen aikuis- ja taloussosiaalityöstä.

Lisätietoja

https://www.hel.fi/fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/toihin-meille

Tutustu työnantajaan
  • Sosiaali- ja terveystoimiala, Nuorten palvelut ja aikuissosiaalityö, Idän aikuissosiaalityö 3
  • TyöpaikkaVakinainen
  • SOTE-01-920-22
  • 19.12.2022 tai sopimuksen mukaan
  • 3493,28 e/kk
  • 17.11.2022 - 15.12.2022 16:00
  • KuntaSosiaalityöHelsinkiUusimaa

Yhteystietomme

Johtava sosiaalityöntekijä Hanna Koskikallio
p. 040 689 7807, hanna.koskikallio@hel.fi.
Olen parhaiten tavoitettavissa ma-pe klo 10.00-11.00.

Lisätietoja

Sosiaali- ja terveystoimiala, Nuorten palvelut ja aikuissosiaalityö, Idän aikuissosiaalityö 3

Stadin sote on Suomen suurin ja alan johtava toimija ja uudistaja. Rakennamme yhdessä sote-palveluja, jotka kansalaiset haluavat valita jatkossakin. Palvelujemme saatavuus ja asiakaskokemus, vaikuttavuus, tuottavuus sekä henkilöstökokemus paranevat vauhdilla. Kaikkein haavoittuvimpien ihmisryhmien tarpeisiin ja palveluihin kiinnitetään erityistä huomiota.


Osoite: Kahvikuja 3 B, neljäs kerros, 00980 Helsinki

Sinulle suositellut työpaikat