Skip to main content
test
Sosiaalityöntekijä - Sosiaali- ja terveystoimiala

Hei Sinä vauvaperheiden sosiaalityöstä kiinnostunut sosiaalityöntekijä!

Helsingin kaupungin lastensuojelussa on aloittanut uusi sosiaalityön tiimi, joka on keskittynyt vauvana lastensuojelun asiakkuuteen tulevien lasten vastuusosiaalityöhön. Tiimi kaipaa vielä vahvistusta, joten haemme sosiaalityöntekijää, joka on kiinnostunut vauvaikäisten vastuusosiaalityöstä ja uuden toiminnan suunnittelusta ja kehittämisestä. Työ alkaisi 1.9.2022 lukien tai sopimuksen mukaan myöhemmin.

Sosiaalityöntekijänä toimit vauvana lastensuojelun asiakkuuteen tulevien lasten asioista vastaavana sosiaalityöntekijänä. Työ on yhdennettyä avo- ja sijaishuollon sosiaalityötä, jota tehdään systeemisen lastensuojelun työotteella. Työ pohjautuu asiakassuunnitelmaan. Tehtäviisi kuuluu ennakollisten lastensuojeluilmoituksien jälkeisten palveluiden suunnitteluun ja toteutukseen osallistuminen sekä lastensuojelun avohuollon tukitoimien suunnittelu, toteutus ja arviointi yhdessä lapsen ja hänen vanhempiensa kanssa. Lisäksi vastaat kiireellisten sijoitusten valmistelusta ja toteuttamisesta sekä tarvittaessa huostaanottopäätösten valmistelusta ja pitkäaikaisen sijaishuollon aikaisesta sosiaalityöstä.

Tehtävä sopii sinulle, jos pidät pitkäjänteisestä ja suhdeperusteisesta työskentelystä asiakkaiden ja eri verkostojen kanssa. Tässä tehtävässä pääset tekemään vaikuttavaa ja merkityksellistä sosiaalityötä uusien yhteistyörakenteiden ja tukipalveluiden avulla. Pääset osaksi tiimiä, jossa osallistutaan helsinkiläisten lastensuojelun asiakkuudessa olevien vauvaperheiden palvelukokonaisuuden kehittämiseen. Tiimi kouluttautuu lastensuojelun systeemiseen toimintamalliin ja vauvaperheiden erityistarpeisiin. Tiimissä tehdään tarpeen mukaan parityötä sekä tiiviisti verkostotyötä vauvaperheille tarkoitettujen palveluiden osalta niin Helsingin kaupungin omien yksiköiden kuin kaupungin ulkopuolisten toimijoiden kanssa. Monipuolinen tehtävä tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden kehittyä lastensuojelun ammattilaisena.

Meillä saat hyvän perehdytyksen ja tuen sosiaalityöntekijän tehtäviin. Työsi tukena on johtava sosiaalityöntekijä sekä systeemisen toimintamallin mukaisesti psykoterapeutti ja sosiaaliohjaaja-koordinaattori. Lisäksi tiimillä on säännöllinen ryhmätyönohjaus.

Sijoituksen sosiaalityön yksikössä on 9 sosiaalityön tiimiä ja perhehoidon palveluiden alayksikkö. Meillä on hyvät ja toimivat rakenteet, aktiivinen henkilöstökerho sekä uudistetut toimitilat keskeisellä sijainnilla. Voit tutustua Helsingin kaupungin tarjoamiin henkilöstöetuihin tarkemmin osoitteessa helsinkirekry.fi. Tule meille tekemään merkityksellistä ja vaikuttavaa työtä!


Kelpoisuusehto:

Edellytyksenä on sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (7§) mukainen sosiaalityöntekijän kelpoisuus.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Valitun on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa virkaan kuuluvia tehtäviä.

Tehtävässä edellytetään rikostaustaotteen esittämistä (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002).

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa sekä 48a §:n mukaista koronarokotussuojaa.

Lisäksi edellytämme hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, valmiutta itseohjautuvaan työskentelyyn sekä kehittämismyönteistä asennetta.

Luemme eduksi Helsingin kaupungin lastensuojelun ja vauvaperhepalveluiden tuntemuksen.

Lisätietoja

https://www.hel.fi/fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/toihin-meille

Tutustu työnantajaan
  • Sosiaali- ja terveystoimiala, Perhe- ja sosiaalipalvelut, Lastensuojelu ja perhesosiaalityö
  • TyöpaikkaVakinainen
  • SOTE-01-552-22
  • 1.9.2022 tai sopimuksen mukaan
  • 3680,36 e/kk+ 1.6. tullut yleiskorotus
  • 1.8.2022 - 29.8.2022 16:00
  • KuntaSosiaalityöHelsinkiUusimaa

Yhteystietomme

johtava sosiaalityöntekijä Maarit Koskinen p. 09 310 37800
johtava sosiaalityöntekijä Kirsti Tonttila p. 09 310 43520

Lisätietoja

Sosiaali- ja terveystoimiala, Perhe- ja sosiaalipalvelut, Lastensuojelu ja perhesosiaalityö

Stadin sote on Suomen suurin ja alan johtava toimija ja uudistaja. Rakennamme yhdessä sote-palveluja, jotka kansalaiset haluavat valita jatkossakin. Palvelujemme saatavuus ja asiakaskokemus, vaikuttavuus, tuottavuus sekä henkilöstökokemus paranevat vauhdilla. Kaikkein haavoittuvimpien ihmisryhmien tarpeisiin ja palveluihin kiinnitetään erityistä huomiota.


Osoite: Kumpulantie 13, 00520 Helsinki

Sinulle suositellut työpaikat