Vi söker en SPRÅKBADSKLASSLÄRARE till årskurs 1 i Lahtis. Den svenska språkbadsundervisningen i Lahtis inleddes läsåret 20/21, dvs. 1.8.2021 - 31.7.2022.

Undervisningen sker på svenska och ordnas fram till årskurs 2 tillsammans med de svenska klasserna på Svenska skolan. Språkbadet följer den finska läroplanen och förverkligas i samarbete mellan Svenska skolan, Lotilan koulu och Tiirismaan koulu. Administrativt tillhör språkbadet Lotilan koulu i åk. 0-6 och Tiirismaan koulu åk. 7-9.

Som språkbadsklasslärare bör du vara flexibel och samarbetsvillig och din svenska bör vara på modersmålsnivå. Du kommer att vara en del av Svenska skolans positiva och engagerade lärarkår även om du administrativt tillhör Lotilan koulu.
Vi ser det som en stor fördel om du har erfarenhet av språkbadsundervisning eller liknande arbete på språkö.

Svenska skolan, där du kommer att jobba, fungerar som närskola för svenskspråkiga elever i Lahtis-regionen. Skolan har 130 elever och vi ser svenska språket och kulturen som vår främsta produkt. Skolan samarbetar aktivt med andra s.k. språköskolor i södra Finland via Språkönätverket r.f. I den pedagogiska verksamheten drar skolan nytta av sin småskalighet och jobbar modernt med åldersövergripande och temainriktade arbetssätt. Språkbadsklasserna är en naturlig del av skolans verksamhet.

Svenska skolan/Svenska gården ligger i det idylliska trähusområdet i Anttilanmäki, ca 0,5 km från Matkakeskus dit alla bussar och tåg anländer. Vårt hus är ett 110 år gammalt stenhus som har totalrenoverats för moderna behov. I Svenska gården finns också Folkhälsans Svenska daghem och eftis. Här har också Luckan Lahtis sin hemvist. Skolans högre klasser 7-9 verkar i Tiirismaa-skolans lokaler ca 1 km härifrån. Lotilan koulu ligger granne med Tiirismaan koulu.

Till fasta tjänster anställs endast behöriga lärare i enlighet med författningen 986/98. Denna visstidstjänst för läsåret 2021-2022 kan dock besättas av sökanden utan formell behörighet. Den som väljs till tjänsten bör kunna visa upp utdrag ur straffregistret 504/2002 samt godkänt läkarintyg innan tjänsten tas emot. Den som väljs till uppgiften kan ombes uppvisa intyg från drogtest. Det är 6 månaders prövotid för tjänsten.

Ansökan till tjänsterna ska skickas in via Kuntarekry.fi senast den 15.4.2021 kl. 15.00.

Lahtis stads grundskoleservice är en del av bildningsbranschen som förutom utbildningstjänsterna ansvarar för fostran-, idrotts och kulturtjänsterna. Bildningsbranschen strävar efter att vara en förnyande och positiv samarbetspartner där kunnande uppskattas. Grundskoleutbildning anordnas i 25 skolor med sammanlagt 10300 elever och 1100 lärare och skolgångsbiträden.

Läs mer

https://www.lahti.fi/kasvatus-ja-koulutus/perusopetus/koulut/lahden-ruotsinkielinen-koulu/
https://www.lahti.fi/kaupunki-ja-paatoksenteko/lahti-tyonantajana/

Mer om arbetsgivaren

Rektor på Svenska skolan i Lahtis, Karin Ihalainen
Tel. 050-3111640
E-post: karin.ihalainen@lahti.fi
Rehtori Lotilan koulu, Mia Kiiski
Tel. 050 3879 754
E-post: mia.kiiski@lahti.fi

Lahtis stad, Svenska skolan i Lahtis/Lotilan koulu
Adress: Leantie 2A, 15100 Lahti

Lahtis är din stad - och din nya arbetsplats?

Tillsammans får vi göra ett meningsfullt och lagom utmanande arbete som vi själva har möjlighet att påverka. Vår sakkunniga personal uppskattar arbetsplatsens varaktighet, de mångsidiga arbetsuppgifterna samt de goda karriärsmöjligheterna som finns inom stadens egens organisation. Staden förhåller sig positiv till flexibilbla lösningar och distansarbete. Vi verkar också för god balans mellan arbete och fritid. Vi känner till de målen för vårt arbete och vi gläds tillsammans när vi lyckas.

Lahtis invånarantal uppgick nyligen till 120 000 och staden strävar efter ytterligare tillväxt som nybliven universitetsstad. Som ledande miljöstad i Finland erbjuder Lahtis en internationellt sett intressant verksamhetsmiljö med lösningar till framtidens utmaningar.

Stadslivet i Lahtis är aktivt, vardagen fungerande och mångsidig och bostadområdena trivsamma. Invånarna uppskattar stadens hemtrevnad och de goda kommunikationsmöjligheterna, turisterna den naturnära stadsbilden och det livliga evenemangsutbudet.

Välkommen att tillsammans med Lahtis stads 3600 andra proffs skapa en fungerande vardag för våra invånare!

Sinulle suositellut työpaikat