Supernanny - Ruskon kunta

Ruskon kunta on päättänyt jatkaa Supernannyn hakuaikaa 22.1.2021 klo 12.00 asti.

Aikaisemmin jätetyt hakemukset huomioidaan.

Tervetuloa uudistamaan lapsiperheiden kasvatusapua aivan uudella mutta arkijärkisellä tavalla!

Ruskon kunnan hyvinvointipalvelut hakee kokenutta, ratkaisuhakuista ja helposti lähestyttävää kasvatusalan ja perhetyön ammattilaista lapsiperheiden supernannyksi.

Supernanny työskentelee hankkeessa, jossa pyritään lisäämään kasvatuksellisen tuen saatavuutta ja monipuolistamaan lapsiperheiden ennaltaehkäisevää apua osana kunnan hyvinvoinnin edistämisen tehtävää. Supernanny - lainattavaa kasvatusapua lapsiperheille -hankkeessa kokeillaan uudenlaista helposti ja joustavasti kirjastosta lainattavissa olevaa palvelumuotoa lapsiperheille Ruskon kunnassa.

Supernanny-palvelu tarkoittaa kotiin lainattavaa kokenutta kasvatusalan ammattilaista, joka voi auttaa lapsiperheitä normaaleissa kasvatusasioissa sekä perhe-elämän pulmissa ennen kuin pulmista kasvaa suurempia. Pilotoitavaa toimintamallia matalan kynnyksen lainattavasta kasvatusavusta voidaan kokeilun jälkeen ottaa käyttöön muissakin maaseutumaisissa kunnissa, joissa sekä sote-palvelujen että järjestöjen palvelujen saatavuus on heikkoa. Kyseessä ei ole kuitenkaan lakisääteinen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelu vaan matalan kynnyksen tuki, jonka tuottamisessa voidaan jatkossa hyödyntää uudella tavalla paikallisia vapaaehtoisia järjestötoimijoita kiinteänä osana kuntien omaa käytännönläheistä hyvinvoinnin edistämisen toimintaa.

Hankkeessa pilotoitavan palvelun vaikuttavuus syntyy sen helposta saatavuudesta ja paikallisesta tunnettuudesta: mitä nopeammin, mitä helpommin ja mitä laajemmin ratkaistaviin pulmiin haettaisiin apua, sen nopeammin ja kustannustehokkaammin ne ratkeaisivat. Samalla lapsiperheiden kokemus siitä, että apua erilaisiin perhe-elämän pulmiin on saatavilla läheltä, lisääntyy - mikä lisää kykyä selviytyä vastaavista pulmista jatkossakin.

Supernannylta edellytämme soveltuvaa (kasvatusalan tai sosiaali- tai terveydenhuollon) tutkintoa, kokemusta lasten ja perheiden auttamisesta erityisesti heidän kotonaan, ymmärrystä lasten kehityksestä sekä pikkulapsiperheen vuorovaikutuksesta ja sen tukemisesta. Lisäksi odotamme kehittämisnäkemystä, erinomaisia vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, kykyä itsenäiseen ajatteluun sekä ratkaisuhakuista otetta eteen tuleviin ongelmiin. Arvostamme kykyä liittyä perheen vuorovaikutuksen tukemiseen samalla sensitiivisesti mutta riittävän jämäkästi. Eduksi luemme kokemuksen menestyksellisestä hankekehittämisestä sekä aiheeseen sopivat täydennyskoulutukset.

Hankkeen toiminta on tarkoitus alkaa mahdollisimman pian alkuvuoden 2021 aikana ja jatkua noin vuoden. Supernanny työskentelee hankkeessa noin 50 prosentin työajalla. Työaika painottuu todennäköisesti aamu- ja ilta-aikaan. Työsuhde jatkuu hankkeen ajan vuoden 2021 loppuun. Palkkaa ja työehtoja koskevat muut määräykset KVTES:n mukaan. Valitun on ennen työn vastaanottamista toimitettava rikosrekisterilain 6.2 §:n tarkoittama rikosrekisteriote.

Lisätietoja

http://www.rusko.fi

Tutustu työnantajaan

Lisätietoja: hyvinvointijohtaja Mikko Hulkkonen, mikko.hulkkonen@rusko.fi, p. 044 4333 523

Ruskon kunta, Vapaa-aika- ja hyvinvointipalvelut
Osoite: Vanhatie 5, 21290 Rusko

Rusko on viihtyisä runsaan 6000 asukkaan tehokas ja elinvoimainen kunta Varsinais-Suomessa Turun kupeessa.

Ruskolla on tekemisen meininkiä ja vilkasta yritystoimintaa. Ruskolaiset arvostavat erinomaista sijaintia ja mainioita liikenneyhteyksiä. Esimerkiksi Turun lentoasema sijaitsee vain kivenheiton päässä. Silti Ruskolta löytyy myös maaseudun rauhaa.

Kunnalla on perheystävällinen koulu- ja päiväkotiverkko sekä laadukkaat sosiaali- ja terveyspalvelut. Kunnan alueella sijaitsevat retkeilyreitistöt ja lenkkipolut tarjoavat kuntalaisille loistavat puitteet liikuntaan ja retkeilyyn.

Kunnan palveluksessa on noin 230 työntekijää. Ruskon kunta on savuton työpaikka.