Taidemuseon johtaja - Rovaniemen kaupunki

Haemme

taidemuseon johtajaa

toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen.

Rovaniemen taidemuseo on kansainvälisesti suuntautunut pohjoisen taiteen asiantuntija. Museon kokoelmissa on noin 5 000 taideteosta ja se toimii Lapin alueellisena vastuumuseona. Rovaniemen taidemuseon karttuva museokokoelma, Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelma, on Suomen edustavimpia nykytaiteen kokoelmia. Taidemuseo sijaitsee kulttuuritalo Korundissa, joka on myös Lapin kamariorkesterin koti. Talon markkinoinnista huolehtii Arktikum-palvelu Oy.

Haemme yhteistyökykyistä johtajaa tehokkaaseen asiantuntijatiimiin. Odotamme hakijalta asiantuntemusta sekä taidehistorian että nykytaiteen alalta. Sinulle on luontevaa osallistua alan keskusteluun ja kehittämiseen myös kansainvälisesti.
Taidemuseon johtajan tehtävänä on vastata alueellisen vastuumuseon henkilöstöjohtamisesta, museon toiminnasta ja sisällöstä sekä ulkopuolisen rahoituksen hakemisesta.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. Arvostamme kokemusta johto- ja esimiestehtävistä ja kykyä ja näkemystä toiminnan kehittämiseen. Lisäksi arvostamme englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa. Myös muu kielitaito katsotaan eduksi.

Työ alkaa 1.1.2021 tai sopimuksen mukaan. Palkkaus ja muut virkasuhteen ehdot määräytyvät KVTES:n mukaisesti.
Virkaa täytettäessä noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa. Virkaan valitun on ennen viran vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan.

Tehtävää haetaan jättämällä hakemus osoitteessa www.kuntarekry.fi. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta tehdä sähköistä hakemusta, voit toimittaa hakemuksen postitse osoitteella: Rovaniemen kaupunki, Kirjaamo, Koskikatu 27, 3.krs, 96100 Rovaniemi. Kirjekuoreen ja hakemukseen on merkittävä haettavan tehtävän nimike.

Hakuaika päättyy maanantaina 26.10.2020. Hakemusten tulee olla perillä klo 15.00:een mennessä.

Tutustu työnantajaan

Vapaa-ajan palvelujen palvelualuepäällikkö Merja Tervo, merja.tervo@rovaniemi.fi, 040 736 5671.

Rovaniemen kaupunki, Sivistyspalvelukeskus, Vapaa-aika
Osoite: Lapinkävijäntie 4, 96100 Rovaniemi

Rovaniemi on itsevarmasti tulevaisuuteen katsova ja voimakkaasti kehittyvä, rohkea ja luova arktinen pääkaupunki, pohjoisen taian ja arktisen osaamisen koti. Asukkailleen Rovaniemi on arktinen kotikaupunki, jossa pohjoinen luonto ja elämänrytmi kohtaavat urbaanin ympäristön ja kansainvälisen kuhinan.