Tekninen ICT-Projektipäällikkö / Tietohallintoyksikkö - Tampereen kaupunki

Tietohallintoyksikkö on osa Tampereen kaupungin konsernihallintoa. Tietohallinnossa olemme Suomen kuntakentän edelläkävijöitä ja tahtotilamme on hyödyntää digitalisaation mahdollisuuksia laajasti sekä toimimme katalyyttinä toimintamallien uudistamisessa. Tarjoamme asiantuntijoille tulevaisuuteen suuntautuvan näköalapaikan Suomen vetovoimaisimmassa kaupungissa sekä osaavan ja innostuneen työyhteisön. Meillä on rento tekemisen meno ja asiantuntijana pääset vaikuttamaan merkittävästi sekä tulevaisuuden Tampereen toimintatapoihin, että yleensä Suomen julkisen hallinnon kehittämiseen.

Haemme Teknistä ICT-Projektipäällikköä määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 1.3.2021/sopimuksen mukaan - 31.12.2023

Tekninen ICT-projektipäällikkö vastaa erityisesti Tietohallinnon vastuulla olevan pääprojektin, sen osaprojektien sekä projektiin liittyvien muiden projektien ICT-asioiden ja osuuksien johtamisesta sekä edistämisestä, mutta tarpeiden ja tilanteen mukaisesti projektit voivat liittyä muihinkin tietohallinnon vastuulla oleviin kehityshankkeisiin.

Useilla määräaikaisilla projekteilla ja osaprojekteilla, riippuvuusprojekteilla on kaupunkitasolla laaja merkitys ja tekninen ICT-projektipäällikkö tarvitaan auttamaan useita projekteja teknisisissä asioissa mm. järjestelmän määrittely, suunnittelu, integraatio, toteutus- ja käyttöönottovaiheissa esimerkiksi Arkisto 2.0, Digiasiointi (VM-rahoitus), Titania jatkokehitys, CRM, henkilöstö- ja talousyksikön ja muut sovitut sekä priorisoidut projektit.

Teknisen ICT-projektipäällikön toimen tarkoituksena on tukea Tampereen kaupungin toiminnan ja palvelujen kehittämistä, toimia projektipäällikkönä kaupungin omistamissa kehittämisprojekteissa sekä vastata projektin keston ajan sille asetettujen tavoitteiden toteutumisen johtamisesta ja konkreettisesta toteuttamisesta projektisuunnitelman ja kaupungin projektiohjeistuksen mukaisesti.

Tekninen ICT-projektipäällikkö tekee yhteistyössä nimettyjen asiantuntijatahojen kanssa projektin toteutuksen suunnittelua ja seuraa sen etenemistä sekä tavoitteiden saavuttamista sovitun aikataulun ja laajuuden mukaisesti.

Tekninen ICT-projektipäällikkö toimii tarvittaessa projekteissa projektiryhmän puheenjohtajana sekä esittelijänä ja sihteerinä projektin ohjausryhmän kokouksissa. Hän vastaa projektin taloussuunnittelusta ja -seurannasta sekä etenemis- ja loppuraportoinnista ICT-osuuksien osalta.

Kelpoisuusvaatimuksena tehtävään on soveltuva korkeakoulututkinto tai aiempi opistotason tutkinto sekä riittävä projektijohtamisen koulutus ja tietämys.

Toivomme hakijalta vähintään kolmen vuoden kokemusta vaativien teknisten ICT-projektien johtamisesta tai vastuullisten kokonaisuuksien muutosprosessien johtamisesta. Tehtävä edellyttää teknistä osaamista ja kokemusta vaativien ohjelmisto- ja kehittämisprojektien suunnittelusta ja johtamisesta, projektinhallintamenetelmistä ja työkaluista. Erityisosaamisvaatimuksena järjestelmien määrittely ja suunnitteluosaaminen, kokemus käyttöönotoista sekä tekninen osaaminen integraatioista.
Projektien ja sidosryhmien johtamisen kannalta osaaminen ylätasolla kokonaisarkkitehtuurista, tieto-, ja järjestelmäarkkitehtuurista (määrittely, suunnittelu ja priorisointi).

Tehtävä edellyttää hyvää suullista ja kirjallista suomen ja englannin kielen taitoa.

Eduksi katsomme projektinhallintaan liittyvät sertifikaatit (esim. IPMA, PMP, PRINCE2) sekä yleiset IT-palveluhallintaan liittyvät sertifikaatit (esim. ITIL Foundation).

Arvostamme myös ketterien menetelmien käytännön osaamista ja sertifikaatteja. Julkishallinnon hallintomenettelyjen sekä kaupungin toimintatapojen tuntemus luetaan eduksi.

Lisäksi arvostamme hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja eri sidosryhmien kanssa, kykyä työskennellä tavoitteellisesti projektiaikataulun puitteissa sekä oma-aloitteista ja ratkaisuhakuista työskentelytapaa.

Lisätietoja tehtävästä antaa ICT-kehityspäällikkö Sami Salmi, p. 050 599 9710. Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@tampere.fi

Hakuaika päättyy 9.3.2021.

Tehtäviä haetaan Kuntarekryssä Hae työpaikkaa -painikkeesta. Ohjeita hakemiseen löydät https://www.tampere.fi/tyo-ja-yrittaminen/meille-toihin.html.
Sähköisten hakemusten tulee olla perillä klo 23.59 ja postitse saapuvien hakemusten klo 15.00 mennessä. Myöhässä saapuneita hakemuksia ei voida ottaa haussa huomioon.

Lisätietoa hakemisesta saat Monetra Pirkanmaan rekrytointipalveluista puh. 040 806 3184, hr.pirkanmaa@monetra.fi

On vain yksi Tampere, mutta monta syytä tulla ja jäädä. Tampereen tavoitteena on olla korkean osaamisen kaupunki, arjen ykkönen ja vetovoimainen elämyskaupunki. Olemme kompaktin kokoinen kaupunki, jossa tykätään työskennellä, asua ja opiskella. Tehtävämme on varmistaa, että palvelut ovat sujuvia, liikkuminen helppoa ja vapaa-ajan mahdollisuudet monipuolisia. Tarjoamme sinulle Tampereen kaupungilla vakaan työpaikan vastuullisessa ympäristössä sekä monipuoliset työsuhde-edut. Tule osaksi monialaista osaajajoukkoamme tekemään yhteiskunnallisesti merkittävää työtä kaupunkilaisten hyväksi. Tule Tampereen tekijäksi!

Tampereen kaupunki on savuton työpaikka.

Tutustu työnantajaan

Lisätietoja tehtävästä antaa ICT-kehityspäällikkö Sami Salmi, p. 050 599 9710. Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@tampere.fi

Konsernihallinto, Tietohallintoyksikkö
Osoite: Tampere

Tampereen kaupunki on Pirkanmaan suurin työnantaja. Rakennamme yhdessä Tampereen kaupunkia noin 14 500 työntekijän voimin. Työmme on merkityksellistä ja yhteiskunnallisesti arvokasta, työtä kaupunkilaisten hyväksi.

Kaupungin tekemisessä näkyy kumppanuus- ja kehittämiskulttuuri, jossa johtaminen on mahdollistavaa, henkilöstö kehittää ja yhteisöllisyys on vahvaa. Osallistumme vuosittain Vastuullinen Kesäduuni -kampanjaan ja olemme sitoutuneet toteuttamaan sen periaatteita jokapäiväisessä työssämme ympäri vuoden. Kampanjan ja kaupungin periaatteita ovat muun muassa hyvä hakijakokemus sekä oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus.

Menestyäkseen kaupunki tarvitsee joukkoonsa parhaat osaajat. Tule osaksi moniammatillista ja asiantuntevaa henkilöstöämme!

Tampereen kaupunki - Savuton työpaikka