Skip to main content
test
Toimintaterapeutti - Sosiaali- ja terveystoimiala

Haemme toimintaterapeuttia vakituiseen toimeen Helsingin kaupungin lastensuojelun ja perhesosiaalityön perhekuntoutuksen ympärivuorokautiseen perhearviointiin.

Toimit toimintaterapeuttina asiakastyössä ympärivuorokautisessa perhearvioinnissa lastensuojelun asiakkaana olevien perheiden kanssa, joissa on alle kouluikäisiä lapsia tai lasta odottavat vanhemmat. Toimintayksikössä on tilat neljälle asiakasperheelle. Arviointijakson pituus on kolmekymmentä vuorokautta. Vanhemman tullessa raskaana ollessaan jatkuu arviointi lapsen syntymän jälkeen saman ajan. Perhearviointiin voidaan ottaa perheitä myös kriisitilanteessa sosiaalipäivystyksen ohjaamana, mikäli paikkoja on vapaana.

Toivomme sinulta valmiutta kohdata kriisissä olevia asiakasperheitä sekä joustavuutta muuttuvissa tilanteissa. Työtehtävässä tarvitset kyvykkyyttä luoda luottamuksellinen työskentelysuhde vaativassa arvioivassa asiakastilanteessa lastensuojelullisen huolen ollessa suuri, eikä lasta ja vanhempaa haluta erottaa tuen tarpeen arvioimiseksi. Työssä painottuvat tukea antava työskentely, vanhemman toimintakyvyn arviointi ja oman alasi asiantuntijuus. Sinulla on mahdollisuus arvioida perheen kokonaistilannetta yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

Toimintaterapeuttina työskentelet moniammatillisessa tiimissä. Vastaava ohjaaja toimii tiimin lähiesihenkilönä. Työryhmään kuuluvat sairaanhoitaja, seitsemän ohjaajaa, kotihuollon ohjaaja ja osittaisella työajalla perhekuntoutuksen psykoterapeutti. Osallistut tiimin ryhmätyönohjaukseen ja sinulla on mahdollisuus konsultoida asiantuntevia toimintaterapeutteja perhekuntoutuksen muista työpisteistä.

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja vaihtelevan työn lisäksi hyvät koulutus- ja kehittymismahdollisuudet sekä suuren työnantajan henkilöstöedut.

Työpisteen sijainti tulee muuttumaan vuoden 2023 alkuvuoden aikana Sofianlehdonkatu 11 osoitteeseen.

Kelpoisuusehto:

Toimintaterapeutin ammattikorkeakoulututkinto tai aiempi opistotason tutkinto. Tehtävässä edellytetään terveydenhuollon ammattihenkilöstä annetun lain 559/1994 mukaista laillistusta Suomessa.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä tyydyttävä ruotsin kielen taito.

Ennen valintapäätöstä hakijan on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä.

Tehtävässä edellytetään rikostaustaotteen esittämistä (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002).

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Kokemuksen työskentelystä lasten ja lapsiperheiden kanssa.

Lisätietoja

https://www.hel.fi/fi/sosiaali-ja-terveyspalvelut/toihin-meille

Tutustu työnantajaan

Yhteystietomme

Vastaava ohjaaja Kristiina Riipinen, p. 040 632 9362
Perhekuntoutuksen päällikkö vs. Jaakko Syrjälä, p. 050 468 8335

Lisätietoja

Sosiaali- ja terveystoimiala, Perhe- ja sosiaalipalvelut, Ympärivuorokautinen perhearviointi

Stadin sote on Suomen suurin ja alan johtava toimija ja uudistaja. Rakennamme yhdessä sote-palveluja, jotka kansalaiset haluavat valita jatkossakin. Palvelujemme saatavuus ja asiakaskokemus, vaikuttavuus, tuottavuus sekä henkilöstökokemus paranevat vauhdilla. Kaikkein haavoittuvimpien ihmisryhmien tarpeisiin ja palveluihin kiinnitetään erityistä huomiota.


Osoite: Juhana Herttuantie 7 G, 00600 Helsinki

Sinulle suositellut työpaikat