Työnjohtaja - Kristiinankaupunki

Yhdyskuntarakentamisen palvelualue palkkaa työsopimussuhteisen

TYÖNJOHTAJAN

tulosyksikköön KRS Katu johtamaan teiden ja katujen, puistojen ja viheralueiden sekä liikuntapaikkojen rakentamista ja kunnossapitoa sekä osallistumaan siihen.

Luomme päivittäisellä työllämme toimivat ja viihtyisät edellytykset asumiselle ja yrittämiselle. KRS Katu hoitaa kaupungin viheralueet, kadut, tiet, urheilu- ja virkistysalueet, valaistukset, uimarannat, laiturit, leikkipuistot ja paljon muuta. Toimit työnjohtajana monipuolisissa ja mielenkiintoisissa työtehtävissä, sekä itsenäisesti että muun henkilöstön kanssa. Työssä edellytetään vähintään B-ajokorttia ja oman auton käyttömahdollisuutta. Arvostamme oma-aloitteisuutta, joustavuutta, monipuolisuutta ja yhteistyötaitoja.

Työnjohtajan kelpoisuusvaatimuksina ovat soveltuva tekninen koulutus ja/tai kokemusta työnjohtamisesta sekä hyvä suullinen ja kirjallinen taito toisessa kotimaisessa kielessä ja tyydyttävä kielitaito siinä toisessa kotimaisessa kielessä, joka ei ole hakijan äidinkieli.

Palkkaus määräytyy kunnallisen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimuksen mukaan. Valitun on ennen työsuhteen vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan. Työsuhteessa noudatetaan 6 kk:n koeaikaa.

Tutustu työnantajaan

Tierakennusmestari Niklas Brandt p. 040 5450021 niklas.brandt@krs.fi

Yhdyskuntarakentamisen palvelualue, KRS Katu
Osoite: Lapväärtintie 10, 64100 Kristiinankaupunki

Kristiinankaupunki on turvallinen, viihtyisä ja monikielinen asuin- ja työskentelypaikkakunta, jossa yhdistyvät merellinen luonto, elävä maaseutu ja monipuoliset vapaa-ajan harrastemahdollisuudet. Kristiinankaupunki antaa puitteet laadukkaaseen asumiseen ja elämiseen. Kristiinankaupunki on Suomen ainoa Cittaslow-kaupunki.

Kristiinankaupungin kaupungilla työskentelee 480 eri alojen ammattilaista, jotka haluavat kehittää kaupungin palveluita ja toimintatapoja jatkuvasti eteenpäin. Kristiinankaupunki työnantajana panostaa mm. henkilöstön osaamisen kehittämiseen ja henkilöstön hyvinvointiin. Henkilöstöstä 48 % työskentelee hoitoalalla, 36 % sivistyspuolella, 12 % teknisellä sektorilla ja 4 % yleishallinnossa. Kaupunki on kaksikielinen ja hallintokieli on ruotsi. Kristiinankaupunki on savuton työpaikka.