Skip to main content
test
Valförrättare - Kristiinankaupunki

Kristinestad stad söker valförrättare till den allmänna förhandsröstningen under presidentvalet 2024.

Förhandsröstningen under presidentvalet hålls 17-23.1.2024 (första omgången) och vid en eventuell andra omgång 31.1-6.2.2024. Förhandsröstningsställena i Kristinestad är Servicepunkten i centrum samt Lantbrukskansliet i Lappfjärd. Vi har också en ambulerande förhandsröstning som sköts via bokbussen under en dag under förhandsröstningsperioderna.

Som valförrättare tar du emot väljarna, instruerar dem och registrerar röstningen i ett valdatasystem. Valförrättarna ansvara också för ordningen på förhandsröstningsstället. På ett förhandsröstningsställe finns det alltid två valförrättare på plats samtidigt.

Det är en tidsbunden anställning och arbetstiden är deltid. Antalet timmar som man vill jobba kan avtalas skilt med centralvalnämndens sekreterare. Till arbetet hör också kvällsjobb (fram till kl.18.00) samt jobb under helger.

Lönen är 13€/timme, ersättningar för kvälls- och helgarbete betalas också ut enligt kollektivavtalet (AKTA).

Tidigare erfarenhet av att jobba med val är inget krav. Nya valförrättare utbildas och får öva på att använda valdatasystemet. Vi förutsätter att du är noggrann, ansvarsfull, serviceinriktad och kan betjäna väljarna på både svenska och finska. Valförrättare måste vara över 18 år gamla.

Vi tar emot ansökningar under hösten och platserna fylls vartefter vi får lämpliga sökanden. Den öppna ansökan stängs då ett tillräckligt antal valförrättare har rekryterats.

Mera information fås av centralvalnämndens sekreterare Anna-Kajsa Blomqvist-Liljeblad.

Läs mer

http://www.kristinestad.fi

Mer om arbetsgivaren

Kontaktinformation

Anna-Kajsa Blomqvist-Liljeblad, anna-kajsa.blomqvist-liljeblad@krs.fi eller 040 67 55 011.

Lär dig mer om oss

Serviceområdet för livskraft

Serviceområdet för livskraft är ett av stadens huvudansvarsområden. Vi har till uppgift att för stadens högsta organ samt för stadsdirektören, likaså för de övriga serviceområdena skapa förutsättningar för en effektiv verksamhet genom att sköta gemensamma förvaltningstjänster och genom att handha, utveckla och koordinera stadens strategiska planering, ekonomiförvaltning och personalförvaltning. Serviceområdet för livskraft ansvarar för beredning och verkställighet av stadsstyrelsens och stadsfullmäktiges ärenden. Serviceområdet handhar också skötseln av stadens allmänna information och centralarkivet.


Adress: Staketgatan 1, 64100 Kristiinankaupunki
Kristinestad - Savuton työpaikka

Sinulle suositellut työpaikat