Ylipalomies - Jokipelastus

Jokilaaksojen pelastuslaitos julistaa haettavaksi 2 kpl ylipalomiehen virkoja.
Tervetuloa töihin meille Jokilaaksojen pelastuslaitokselle! Toimimme 17 kunnan alueella ja etsimme motivoituneita ja tiimityöskentelyyn kykeneviä henkilöitä.

Virat sijoittuvat Jokilaaksojen pelastuslaitoksen alueelle seuraavasti:
- Raahe ylipalomiehen virka
- Kalajoki ylipalomiehen virka

Virat sijoittuvat organisaatiossa paloasemien tulosalueelle. Tehtäviin sisältyy muun muassa hälytys-, onnettomuuksienehkäisy-, huolto- ja koulutustoimintaa. Lisäksi tehtäviin kuuluu esimiehen erikseen määräämät tehtävät. Ylipalomiehen tehtäviin sisältyy palomiestä laajempaa työnjohdollista vastuuta. Tehtävään kuuluu velvollisuus osallistua tarvittaessa varallaoloon sekä tehdä määrättäessä lisä- ja sunnuntaityötä.
Kelpoisuusvaatimuksena on pelastuslain 379/2011 mukainen miehistön kelpoisuus. Viran hoitaminen edellyttää voimassa olevaa BC-luokan ajokorttia ja kaikilta osin SM:n pelastussukellusohjeen mukaista kuntoluokkaa hyvä. Ylipalomies on virkasuhteessa Ylivieskan kaupunkiin. Palkkaus määräytyy KVTES:n, TS:n ja Ylivieskan kaupungin tehtävien vaativuuden arvioinnin mukaisesti.
Työaika on tällä hetkellä poikkeusluvanmukainen (42h/vko) Raahen ja Ylivieskan paloasemilla. Pelastuslaitos on hakenut ja saanut työaikaan poikkeusluvan (42h/vko), joka kattaa kaikki paloasemat. Syksyn 2021 aikana siirrytään vaiheittain pelastuslaitoksen johtokunnan päätöksen mukaisesti päätoimisen henkilöstön osalta ympärivuorokautiseen palveluntuotantoon kymmenellä paloasemalla. Viran työalue on koko Jokilaaksojen pelastuslaitoksen alue. Viran ensisijaiset työhöntulopisteet sijaitsevat Raahen ja Kalajoen paloasemilla.
Hakijoiden on sisällytettävä hakemukseensa suostumukset suppeaan turvallisuusselvitykseen ja fyysisen toimintakyvyn sekä fobia ja uimataidon testaamiseen. Hakemukseen on liitettävä SM:n ohjeiden 48/2007 (Pelastussukellusohje) ja 5/2016 (Ohje pelastushenkilöstön toimintakyvyn arvioinnista ja kehittämisestä) mukaiset lihasvoiman ja aerobisen kestävyyden alle kuusi kuukautta vanhat testitulokset. Mikäli testitulokset eivät ole voimassa, hakija testataan ennen viran vastaanottamista. Virkaan valitun on ennen viran vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan.
Raahen viran vastaanotto 1.1.2022 tai sopimuksen mukaan ja Kalajoen viran vastaanotto 1.11.2021 tai sopimuksen mukaan. Valinnassa noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa.
Tehtävää haetaan sähköisesti osoitteessa www.kuntarekry.fi. Mikäli hakemusta ei ole mahdollista jättää sähköisesti, toimita hakemus: Haettavan viran nimi, Jokilaaksojen pelastuslaitos, Puusepäntie 2, 84100 Ylivieska. Mikäli haet useampaa virkaa, tuo hakemuksessa esille virkojen ensisijainen haku järjestys. Hakuaika päättyy 30.9.2021 klo: 15:00.
Hakemuksien käsittely, soveltuvuustestaukset ja haastattelut voidaan aloittaa jo ennen hakuajan päättymistä.

Lisätietoja

www.jokipelastus.fi tai SOME-kanaviltamme (Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Twitter).

Tutustu työnantajaan

Yhteystietomme

Palopäällikkö Kauko Himanka 044 429 6241 tai pelastuspäällikkö Pekka Kankaanpää 044 429 6105.

Lisätietoja

Ylivieskan kaupunki, Jokipelastus

Jokilaaksojen pelastuslaitos on yksi maamme 22 pelastuslaitoksesta. Toimimme 17 kunnan alueella Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa. Luomme osaltamme turvallisuutta ja hyvinvointia sekä hoidamme lakisääteistä tehtäväämme yhteiskunnan ja alueellamme oleskelevien hyväksi.


Osoite: Puusepäntie 2, 84100 Ylivieska

Sinulle suositellut työpaikat