ICT-suunnittelija 5 hlöä

Maakuntien väliaikaishallinnotMaakuntien väliaikaishallinnot, Lapin liittoEnontekiö, Inari, Kemi, Kemijärvi, Keminmaa, Kittilä, Kolari, Muonio, Pelkosenniemi, Pello, Posio, Ranua, Rovaniemi, Salla, Savukoski, Simo, Sodankylä, Tervola, Tornio, Utsjoki, Ylitornio
Työavain: 
145532
Hakuaika päättyy: 
31.7.2017 15.00
Palkka: 
Tehtävään valittavan henkilön nykyinen palkka. Palvelussuhteessa noudatetaan KVTES:ia.
Työn luonne: 
Kokoaikatyö
Osa-aikatyö
Työsuhteen kesto: 
Määräaikainen
Työ alkaa: 
1.9.2017
Työn kuvaus

Etsimme Lapin sote- ja maakuntauudistukselle ICT-suunnittelijoita uuden maakunnan tieto- ja viestintäteknisten palvelujen nykytilan kartoittamiseen, tavoitetilan suunnitteluun ja muutoksen toteuttamisen suunnitteluun.

ICT-SUUNNITTELIJA

Nykytilan kartoittaminen ja kuvauksen laatiminen
• osallistuu ICT-järjestelmiä koskevan nykytilan kuvauksen JHS 179 2.0 mukaiseen tietojen keräämiseen uudistuksessa mukana olevista organisaatioista
• osallistuu tuotantorakenteiden nykytilan selvityksiin
• osallistuu raportin kirjoittamiseen nykytilasta kartoituksen pohjalta

Osallistuminen tavoitetilan suunnitteluun
• osallistuu maakuntaan siirtyvien palvelujen kuvauksen laatimiseen ja ICT-kartoituksen tekemiseen
• osallistuu kokonaisarkkitehtuuria koskevan kuvauksen/suunnitelman laatimiseen

Osallistuminen muutoksen toteutuksen suunnitteluun
• kehittämishankkeiden selvittäminen ja projektisalkun kokoaminen
• tulevan kokonaisarkkitehtuurin osittaminen (palastelu) ja aikatauluttaminen sekä toimenpiteiden selvittely

Arvostamme soveltuvaa korkeakoulututkintoa sekä alan työkokemusta. Osaamisvaatimuksena on alueellinen tietämys sekä kokemus järjestelmistä ja palveluista. Eduksi katsotaan osallistuminen kehittämistehtäviin sekä aikaisempi kokemus muutosprosesseista, uudistuksessa mukana olevien organisaatioiden ja niiden tietojärjestelmien sekä ohjelmistojen tuntemus. Koska työtä tehdään tiivisti yhdessä eri toimijoiden kanssa, työssä menestymistä edesauttavat hyvät vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot.

ICT-suunnittelijoiden työnantajana toimii Lapin liitto siihen asti, kunnes sote-järjestämislaki, maakuntalaki ja voimaanpanolaki tulevat voimaan, ja uusi maakunta perustetaan, jolloin henkilöt siirtyvät Lapin maakunnan väliaikaishallinnon palvelukseen. Heidän esimiehenään toimii sote- ja maakuntauudistuksen muutosjohtaja.

Tehtävät täytetään aluksi vuoden 2017 loppuun saakka, mutta määräaikaisuutta voidaan jatkaa, kun tiedetään tarkemmin valmistelun edellyttämä työmäärä ja saadaan tieto vuoden 2018 valmisteluun käytettävissä olevasta määrärahasta. Valmistelua tehdään verkostomaisesti ja näin työtä voi tehdä paikkakunta- ja paikkariippumattomasti.

Tehtävä voi aluksi olla osa-aikainen. Valmisteluun käytettävissä olevasta työajasta sovitaan valittavan henkilön ja luovuttavan organisaation johdon kanssa. Mahdollisuus myös siihen, että henkilö työskentelee koko valmistelun ajan osa-aikaisesti. Tehtävät ovat ensisijaisesti haettavana sote- ja maakuntauudistuksessa mukana olevien organisaatioiden eli kuntien, kuntayhtymien tai valtion organisaatioiden henkilöstölle. Tehtävän palkkauksessa noudatetaan soveltuvin osin valittavan henkilön nykyisiä palkkausehtoja. Palvelussuhteessa noudatetaan KVTES:ia.

Hakemukset pyydetään toimittamaan ensisijaisesti Kuntarekryn kautta maanantaihin 31.7.2017 klo 15.00 mennessä.

Mikäli hakijalla ei ole mahdollisuutta hakeutua sähköisen järjestelmän kautta, hakemuksen voi vaihtoehtoisesti toimittaa annettuun määräaikaan mennessä sähköpostitse info@lapinliitto.fi tai postitse Lapin liitto, Hallituskatu 20 B, 96100 Rovaniemi, viestiin tai kuoreen maininta ICT-suunnittelija.

Organisaation kuvaus

Lapin liitto on Suomen pohjoisimman ja maantieteellisesti laajimman maakunnan kehittäjä, kaavoittaja ja edunvalvoja. Lapin liitto on kuntayhtymä, jonka omistajia ovat kaikki Lapin 21 kuntaa.

Lapin sote- ja maakuntauudistukseen otetaan ensi vaiheessa noin 15 henkilön valmistelutiimi, joka työskentelee muutosjohtajan alaisuudessa ja valmistelee asioita väliaikaiselle valmistelutoimielimelle. Valmistelutiimin valitsee väliaikainen valmistelutoimielin muutosjohtajan esityksestä.

Tule mukaan tekemään maakuntauudistusta Suomen huipulla! Lue lisää: www.lapinmaakunta.fi

Yhteystiedot

Maakuntauudistuksen esivalmistelun projektipäällikkö Marja Perälä, p. 040 768 8752, sähköposti: marja.perala(at)lapinliitto.fi.
(Tavoitettavissa 14.7.2017 asti)

Viestintäpäällikkö Jenni Lintula, p. 040 661 5611, sähköposti: jenni.lintula(at)lapinliitto.fi.
(Tavoitettavissa 12.7.2017 asti)

Maakuntauudistuksen esivalmistelun projektisihteeri Jaana Koskela, p. 040 630 3003, sähköposti: jaana.koskela(at)lapinliitto.fi.
(Tavoitettavissa maanantaina 31.7.2017)