Open vacancy Sotkamon kunta

Työllisyyskoordinaattori

Sotkamon kuntaSotkamon kunta, HallintopalvelutMarkkinatie 1Sotkamo
Työavain: 
145954
Hakuaika päättyy: 
31.7.2017 16.00
Palkka: 
3 500 €/kk
Työn luonne: 
Kokoaikatyö
Työsuhteen kesto: 
Määräaikainen
Työ alkaa: 
1.8.2017
Työn kuvaus

TYÖLLISYYSKOORDINAATTORI

Sotkamon kunta hakee TYÖLLISYYSKOORDINAATTORIA ESR-rahoitteiseen Tolokusti Sotkamossa -työllisyydenhoidon hankkeeseen. Hankkeelle on saatu myönteinen rahoituspäätös Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukselta. Hankkeen tavoitteena on edistää sotkamolaisia pitkäaikaistyöttömiä erilaisten toimenpiteiden kautta työmarkkinoille ja luoda tehokkaan työllistymisen palvelu-kokonaisuus yhteistyössä viranomaisten ja työnantajien kanssa. Lisäksi niitä kohderyhmään kuuluvia henkilöitä, jotka eivät lähtökohtaisesti ole edistettävissä työmarkkinoille, ohjataan oikeisiin palveluihin (työ- ja toimintakyvyn sekä palvelutarpeen arviointi ostopalveluna).

Hankkeessa tehdään sekä työttömän työnhakijan että työnantajan ohjausta. Hankkeen toimenpiteet rakennetaan henkilö- ja työnantaja-asiakkaiden tavoitteiden mukaisesti ja niiden toteutumista seurataan säännöllisesti. Tavoitteena on henkilöasiakkaan työ- ja toimintakyvyn edistäminen vahvistamalla yleisiä työelämätaitoja, yksilöllistä toimintakykyä, ammatillisen suunnan löytymistä ja ammatillista osaamista. Lisäksi tavoitteena on työnantaja-asiakkaan tukeminen ja auttaminen pitkäaikaistyöttömien työllistämisen eri nivelvaiheissa. Työantaja-asiakkaita ovat mm. kunta, valtio, yhdistykset, järjestöt, seurat ja yritykset.

Työ sisältää henkilöasiakas-, työnantaja- ja viranomaisyhteistyötä, yhteistyötä erilaisten verkostojen kanssa, työn suunnittelua ja kehittämistä, raportointia ja palveluista tiedottamista. Hankkeen toimenpidekokonaisuudet ovat Sotkamon kunnan työllisyystoiminnan kehittäminen, yritysyhteistyö, matalan kynnyksen työ- ja työllistämispaikkojen kartoittaminen ja luominen, yritysten auttaminen pitkäaikaistyöttömien työllistämisessä sekä monialainen verkostoyhteistyö.

Pätevyysvaatimuksena on soveltuva koulutus esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollon tai TE-hallinnon alalta. Lisäksi valinnassa arvostetaan seuraavia asioita:

- oman ammattialan osaaminen ja työelämätuntemus
- työttömien henkilöiden ohjaus- ja valmennusmenetelmät
- asiakaslähtöinen motivoiva ja tavoitteellinen työote
- työttömien palvelujen kokonaisuuden tuntemus
- organisointi-, vuorovaikutus ja verkostoyhteistyötaidot
- kehittävä ja tavoitteellinen työote
- kokemusta EU-hankkeiden toteuttamisesta ja hallinnoinnista

Työllisyyskoordinaattori vastaa hankkeen tavoitteiden saavuttamisesta ja toimii hankkeen projektipäällikkönä. Työllisyyskoordinaattorin työparina toimii kokoaikainen henkilöresurssi, työhönvalmentaja.

Työllisyyskoordinaattorin tehtävä on määräaikainen ajalle 1.8.2017-31.7.2019. Tehtävään on 4 kk:n koeaika. Tehtävä tulee ottaa vastaan 1.8.2017 tai sopimuksen mukaan. Tehtävän palkka on 3 500 €/kk.

Lisätietoja tehtävästä antaa talousjohtaja Heidi Pyykkönen p. 044 750 2870 tai sähköpostitse heidi.pyykkonen@sotkamo.fi. Työpaikkaa haetaan sähköisesti osoitteessa www.kuntarekry.fi. Liitäthän hakemuksen mukaan ansioluettelon.

Organisaation kuvaus

Sotkamossa on hyvä asua, tehdä työtä ja yrittää. Vuokatti tarjoaa loistavat vapaa-ajan harrastusmahdollisuudet ympärivuotisesti. Meitä on noin 10 000 ja matkailijat mukaanlukien väkimäärä alueella on lähes kaksinkertainen.

Sotkamo on aktiivinen ja aikaansaava toimija kahden kaupungin, Kajaanin ja Kuhmon, välissä. Kehitämme toimintaamme rohkeasti ja ennakkoluulottomasti koko henkilöstön voimin. Toimimme yhteistyössä eri sidosryhmien kesken ja pyrimme käyttämään kaikkien osaamista kuntalaisten parhaaksi.

Sotkamon kuntakeskus sijaitsee luonnonkauniilla paikalla, vesistöjen ympäröimänä. Hiukan kuulut hiekkarannat, harjut ja vehreys luovat viihtyisät olosuhteet asumiseen ja lomailuun. Kunnan toinen taajama ympäristöineen, Vuokatti, on matkailu- ja liikuntaelämän keskus. Vuokatin matkailupalvelut ovat korkeatasoiset ympäri vuoden. Vuokatinrinteet, urheiluopisto, urheiluakatemia, Katinkullan matkailukeskus, lukuisat majoitusliikkeet ja maaseudun lomakylät sijaitsevat lähellä Vuokattia luonnon rauhassa.

Yhteystiedot

Talousjohtaja Heidi Pyykkönen p. 044 750 2870 tai sähköpostitse heidi.pyykkonen@sotkamo.fi