Open vacancy Haapaveden kaupunki

Kirjastonhoitaja

Haapaveden kaupunkiHaapaveden kaupunkiHaapavesi
Työavain: 
186905
Hakuaika alkaa: 
6.6.2018
Hakuaika päättyy: 
20.6.2018 15.00
Palkka: 
KVTES:n mukainen
Työn luonne: 
Kokoaikatyö
Työsuhteen kesto: 
Vakinainen
Työ alkaa: 
1.8.2018
Työn kuvaus

Haapaveden kaupunki hakee kirjastonhoitajaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.
Etsimme joukkoomme työntekijää, jolla on innostunut ja asiakaspalvelulähtöinen työote.
Kirjastonhoitajan työnkuvan painopistealueet määräytyvät valitun osaamisen perusteella joko lastenkirjastotyöhön tai sähköisiin ja av-palveluihin. Lastenkirjastotyössä keskeisiin työtehtäviin kuuluu lukemiseen innostaminen sekä varhaiskasvatus- ja kouluyhteistyö. Edellytämme hakijalta kykyä työskennellä etenkin lapsiasiakkaiden kanssa ja perehtyneisyyttä lasten- ja nuorten kirjallisuuteen. Vaihtoehtoisesti työn painopistealue on sähköisten palveluiden käytön edistäminen sekä av-palvelujen sisältöjen ja palvelujen tarjonnan kehittäminen. Työ edellyttää muuttuvan mediamaailman seuraamista ja kykyä opastaa asiakkaita eri medioiden parissa. Hakijalta edellytetään musiikin, pelien ja elokuvien tuntemusta ja taitoa käyttää sujuvasti interaktiivista mediaa sekä avoimuutta mm. uusien viestintävälineiden kokeiluille.
Painopistealueesta riippumatta etsimme kirjastonhoitajaa, joka on valmis tarttumaan työhön kuin työhön, jolta sujuu niin tietopalvelu, ryhmäkäynnit, tapahtumatuotanto kuin viestintä. Joka tapauksessa monipuolisen työn ytimeen kuuluu päivittäinen asiakaspalvelutyö. Arvostamme kokeilunhaluista otetta työhön. Luemme eduksi monipuolisen kielitaidon sekä aineiston esillepano- ja markkinointiosaamisen. Lisäksi tärkeä osa työtä on verkostoituminen eri toimijoiden kanssa. Tehtäväpaketti on monipuolinen ja vaatii joustavuutta, huumoria, kaikkien kanssa juttuun tulemista ja tehokasta työotetta, kuten pienen kirjaston kaikissa tehtävissä.
Kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu vähintään 60 opintopisteen (35 ov) laajuiset korkeakoulutasoiset kirjasto- ja informaatioalan opinnot. Virkaan valittu toimii kirjastonjohtajan sijaisena.
Palkkaus on KVTES:n mukainen. Työ sisältää ilta- ja lauantaivuoroja. Työaika on 36,45 tuntia viikossa. Noudatamme 6 kuukauden koeaikaa. Työ alkaa 1.8.2018 tai sopimuksen mukaan. Haapaveden kaupunki on savuton työpaikka.
Tehtävää haetaan sähköisesti Haapaveden kaupungin internet -sivuilla osoitteessa www.haapavesi.fi/haapaveden-akupunki/avoimet-tyopaikat.html . Hakuaika päättyy 20.6.2018 klo 15:00. Tehtävään valitun henkilön on toimitettava esimiehelle hyväksyttävä lääkärintodistus ennen työsuhteen alkamista.

Organisaation kuvaus

Haapaveden kirjasto on pääkirjasto ja kirjastoauto. Emme ole yksin, olemme yksi Kirikirjastoista, toimimme aktiivisesti yhteistyössä muiden Oulun eteläisen kirjastojen kanssa ja tietysti oman kunnan muiden toimijoiden kanssa. Kirjastojärjestelmänä on Axiell Aurora ja verkkokirjastona Axiell Arena. Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa sijaitsevan Haapavesi on maaseutumainen pikkukaupunki, mutta kulttuuritarjontamme asukaslukuun nähden huikean vilkas. Koska myös luonto on kaunis, viihdyt varmasti.

Yhteystiedot

Kirjastonjohtaja-informaatikko Sari Seitajärvi
Puh: 0447591252