Open vacancy Janakkalan kunta

Nuorten vastaava työpajaohjaaja

Janakkalan kuntaJanakkalan kunta, sivistystoimiJanakkala
Työavain: 
206162
Hakuaika alkaa: 
30.11.2018
Hakuaika päättyy: 
14.12.2018 15.00
Palkka: 
KVTES:n mukaan, 2243,70 €/kk
Työn luonne: 
Kokoaikatyö
Työsuhteen kesto: 
Vakinainen
Työ alkaa: 
1.1.2019
Työn kuvaus

Janakkalan kunnan nuorisopalvelut hakee nuorten vastaavaa työpajaohjaajaa vakituiseen työsuhteeseen 1.1.2019 alkaen. Nuorten vastaavan työpajaohjaajan toimi täytetään, mikäli Janakkalan kunnanvaltuusto hyväksyy nuorten työpajatoiminnan määrärahan nuorisopalvelujen vuoden 2019 talousarvioon.

Nuorten työpajan vastaavan ohjaajan tehtäviin kuuluvat pajan asiakastyö, toimintojen suunnittelu, kehittäminen ja raportointi. Vastaavan ohjaajan vastuulla on nuorten yksilöohjaus, asiakkaiden työvalmiuksien ja -taitojen kehittäminen sekä elämänhallinnan tukeminen ratkaisukeskeisellä työotteella. Työn yhtenä osa-alueena on viranomaisyhteistyö asiakkaan tarpeen mukaisesti. Toiminnan tukikohtana on Tervakosken Seuratalon kiinteistössä sijaitseva elokuvateatteri, Kino Tervakoski.

Työpajajakson aikana nuori kokeilee erilaisia työtehtäviä elokuvateatterissa tai kiinnostuksen kohteiden mukaan mahdollisesti kunnan muissa työyksiköissä tai ulkopuolisissa työpaikoissa (nk. seinätön paja). Työpajajakson aikana tehdään myös tutustumiskäyntejä lähiseudun oppilaitoksiin ja työpaikoille. Nuoren pajajakson tarkoituksena on selkiyttää ammatillisia vaihtoehtoja ja antaa tietoa niistä työtehtävistä, joihin hän soveltuu ja joihin hän jatkossa voisi työllistyä tai kouluttautua.

Vastaavan työpajaohjaajan tukena ovat etsivä nuorisotyö, ohjausryhmä sekä nuorten monialainen verkosto ja viranomaisyhteistyö. Työparina toimii nuorten työpajaohjaaja.

Nuorten vastaavan työpajaohjaajan tehtävään kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva nuoriso- tai sosiaalialan tutkinto ja työkokemusta sosiaalisen nuorisotyön alueelta ja/tai työpajatoiminnasta. Toivomme, että hakijalla on tehtävään soveltuva ammattikorkeakoulututkinto (esim. yhteisöpedagogi tai sosionomi). Tehtävän hoitaminen edellyttää hyviä vuorovaikutustaitoja sekä kehittävää ja itsenäistä työskentelyotetta. Eduksi luetaan työkokemus nuorten yksilö- ja ryhmäohjaamisesta, kulttuurisen nuorisotyön menetelmien hallinta sekä alueen nuorten palveluiden ja keskeisten toimijoiden tuntemus. Työhön sisältyy ilta- ja viikonlopputöitä.

Ennen työsuhteen alkamista valitun on esitettävä alaikäisten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) mukainen rikosrekisteriote sekä hyväksyttävä lääkärintodistus.

Työsuhteessa noudatetaan kunnallista yleistä virka- ja työehtosopimusta (KVTES), sekä kuuden (6) kuukauden koeaikaa.

Organisaation kuvaus

Lähes 17 000 asukkaan Janakkala sijaitsee Suomen Kasvukäytävän keskipisteessä. Visionamme on elinvoimaa vahvistamalla kasvaa 20 000 asukkaan virkeäksi ja viihtyisäksi kunnaksi. Se on luonnon helmassa ja silti kaikki arjen palvelut ovat käden ulottuvilla ja naapurikaupunkien syke vartin päässä. Janakkalaa halkoo niin Suomen päärata, Helsinki - Tampere moottoritie kuin Hiidenjoki, jotka liikuttavat notkeasti niin pendelöijiä kuin retkeilijöitä. Janakkalalaisilla uimapaikka on yhtä lähellä kuin kauppa, nokipannukahville pääsee yhtä helposti kuin kuntosalille.
Kuntalaisten hyvä palvelu lähtee hyvinvoivasta henkilökunnasta. Tämä tiedetään ja siihen satsataan Janakkalan kunnassa, joka työllistää reilut 1000 henkilöä moninaisiin tehtäviin.

Yhteystiedot

Lisätietoja antaa nuorisopalvelupäällikkö Sanna Laine sähköpostitse sanna.laine@janakkala.fi tai puhelimitse puh. 0500 625 259