Open vacancy Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä

Sosiaalityöntekijä

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymäKainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä, Perhepalvelut, Lastensuojelun avohuolto KajaaniKajaani
Työavain: 
KAI-03-240-18
Hakuaika alkaa: 
13.7.2018
Hakuaika päättyy: 
3.8.2018 15.00
Palkka: 
3385,21 e/kk
Työn luonne: 
Kokoaikatyö
Työsuhteen kesto: 
Vakinainen
Työ alkaa: 
1.9.2018
Työn kuvaus

Lapsiperheiden sosiaalipalvelujen sosiaalityöntekijän virka. Sosiaalityöntekijä toimii sisäisenä sijaisena Kainuun soten alueella lastensuojelun sosiaalityöntekijän tehtävissä sijaistaen vakinaista henkilökuntaa. Sisäisen sijaisen kotiyksikkö on Kajaanin perhekeskus tai sovittaessa muu Kainuun soten lastensuojeluyksikkö. Virka täytetään mahdollisimman pian. Työskentelyalueena on koko Kainuun soten seitsemän kunnan alue.

Haluaisitko päästä toteuttamaan /kehittämään uutta sosiaalityöntekijän sisäisen sijaisen virkaa yhdessä ammattitaitoisen, aktiivisen ja innostuneen työyhteisön kanssa Kainuun soten lastensuojeluun? Jos vastasit kyllä, olet etsimämme henkilö!

Lastensuojelu on osa lapsiperheiden sosiaalipalveluja. Kehitämme lastensuojelua uuden sosiaalihuoltolain sekä lastensuojelulain hengen mukaisesti. Pidämme tärkeänä asiakaslähtöisyyttä, varhaista puuttumista sekä moniammatillista osaamista. Työ on monipuolista ja haastavaa ja pystyt vaikuttamaan omaan työhösi. Tarjoamme perehdytyksen, ryhmätyönohjauksen, kehittämismyönteisen ilmapiirin sekä leasing-auton käytön asiakasmatkoihin. Kulkemisessa noudatetaan Kainuun soten paikallista virka- ja työehtosopimusta virka- ja työtehtäviin liittyvästä matkustamisesta Kainuun alueella sekä paikallista matkustusohjetta. Lisäksi Kainuun sote tarjoaa erittäin kattavaa sisäistä koulutusta henkilöstölle ja mahdollisuuden myös ulkopuoliseen koulutukseen.

Sijaistaessa lastensuojelun sosiaalityöntekijää tehtävä koostuu lasten ja heidän perheidensä ohjauksesta ja neuvonnasta sekä palvelutarpeen arvioinnista, jonka yhteydessä arvioidaan lastensuojelutarvetta. Pysyviä lastensuojeluasiakkuuksia sisäiselle sijaiselle ei synny, vaan hän hoitaa välttämättömiä tehtäviä sijaistaessaan vakinaista henkilökuntaa. Ajokortti on välttämätön

Kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilölain (817/2015, 3 §) mukainen sosiaalityöntekijän pätevyys (ylempi korkeakoulututkinto, johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu pääaineopinnot tai pääainetta vastaavat yliopistolliset opinnot sosiaalityössä).
Mikäli virkaan ei saada sosiaalityöntekijän kelpoisuuden omaavia hakijoita, voidaan virkaan ottaa vuoden määräajaksi sosiaalityöntekijän ammattiin opiskeleva henkilö, joka on suorittanut hyväksytysti sosiaalityön perus- ja aineopinnot ja käytännön harjoittelun (laki sosiaalihuollon ammattihenkilöstöstä 817/2015, 12 §).

Arvostamme kokemusta lastensuojelutyöstä, tiimissä ja työyhteisössä työskentelyn taitoja ja asiakaslähtöistä sekä ennaltaehkäisevää työotetta.

Palkkaus on Kainuun soten vahvistaman tehtävän vaativuuden arvioinnin mukainen. Työ alkaa 1.9.2018, koeaika 6 kk.

Vastaanotamme hakemukset pääsääntöisesti Kuntarekryssä.

Postitse lähetettävä hakemus osoitetaan Tarja Jupille ja lähetetään osoitteella:
Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä, kirjaamo
PL 400
87070 KAINUU
Kuoreen merkintä: "sosiaalityöntekijä 2177"
Hakemuksen tulee olla perillä hakuajan päättymiseen mennessä.

Valitun on esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus (T-todistus) terveydentilastaan sekä todistus rikostaustan selvittämisestä (Laki lasten kanssa työskenteleville rikostaustan selvittämisestä 504/2002) ennen tehtävän vastaanottamista.

Organisaation kuvaus

Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä (Kainuun sote) on arvostettu edelläkävijä sote-palvelujen kehittämisessä. Kainuun sote tuottaa seitsemän kunnan kaikki sosiaali- ja terveyspalvelut lasten päivähoitoa lukuun ottamatta, lisäksi yksi kunta on kuntayhtymässä osajäsenenä. Kainuun sote tuottaa alueelleen myös henkilöstö-, talous- ja tietohallinnon palveluja. Kainuun sote työllistää noin 3 700 henkilöä.

Kainuun sote on savuton työpaikka. Työntekijät testataan huumausaineiden varalta.

Yhteystiedot

Lisätietoja antaa lapsiperheiden sosiaalipalveluiden vastuualuepäällikkö Tarja Juppi p. 044 777 3311, tarja.juppi@kainuu.fi sekä johtava sosiaalityöntekijä Anu Siltala p.044 797 4182, anu.siltala@kainuu.fi.