Open vacancy Maakunnat

Aluekehityksen rahoitustehtävät –suunnittelija (50% työajalla)

MaakunnatMaakuntien väliaikaishallinnot, Lapin liittoEnontekiö, Inari, Kemi, Kemijärvi, Keminmaa, Kittilä, Kolari, Muonio, Pelkosenniemi, Pello, Posio, Ranua, Rovaniemi, Salla, Savukoski, Simo, Sodankylä, Tervola, Tornio, Utsjoki, Ylitornio
Työavain: 
MVH-05-11-18
Hakuaika alkaa: 
12.2.2018
Hakuaika päättyy: 
26.2.2018 15.00
Palkka: 
Tehtävään valittavan henkilön nykyinen palkka. Palvelussuhteessa noudatetaan KVTES:ia.
Työn luonne: 
Osa-aikatyö
Työsuhteen kesto: 
Määräaikainen
Työ alkaa: 
1.3.2018
Työn kuvaus

Etsimme Lapin maakunta- ja sote-uudistukselle elinvoima ja elinkeinot -kokonaisuuteen aluekehityksen rahoitustehtävien suunnittelijaa 50% työajalla.

Työnkuvaan kuuluu kartoittaa rahastoperusteisen aluekehittämisen rahoituksen nykytila ja sen pohjalta suunnitella kokonaisuuden siirto uuteen maakuntakonserniin. Keskiössä valmistelussa on asiakas ja tavoitteena siirtyvien toimintojen hyvä, toimiva synergia sekä muutoksen mahdollistaminen.

Rahoitustehtävien kokonaisuus pitää sisällään EU ohjelmakauden 2014-2021 keskeisen rahastojen rahoitusvälineet, joita ovat:

• Rakennerahastot ESR, EAKR (kehittämishankkeet, yritystuki, ympäristöhankkeet, liikennehankkeet, BusinessFinland)
• Maaseuturahasto (yritystuki, hankerahoitus)
• Meri- ja kalatalousrahasto
• Interreg pohjoinen
• Kolarctic CBC

Sekä muut maakunnalliset rahoitusvälineet:
• Pohjoiskalotin neuvoston rahoitus
• Yritysten kehittämispalvelut (Kehpa)
• Kuljetustuet
• Muut maakunnalliset tai valtion kehittämisrahat

Tehtävään vaadittavalta henkilöltä odotamme ylempää korkeakoulututkintoa, vankkaa kokemusta monirahastoisesta toiminnasta sekä osaamista mahdollisimman monesta mainitusta rahoitusvälineesta. Lisäksi edellytetään tehokasta projektinhallintaotetta ja muutoshalukkuutta. Lapin maakuntauudistusta valmistellaan uutta mahdollistaen, ratkaisukeskeisesti tarpeista lähtien.

Suunnittelijan työnantajan kanssa Lapin liitto tekee yhteistyösopimuksen siihen asti, kunnes maakuntalaki ja voimaanpanolaki sekä sote-järjestämislaki tulevat voimaan, ja uusi maakunta perustetaan, jolloin henkilö siirtyy Lapin maakunnan väliaikaishallinnon palvelukseen. Suunnittelijan esimiehenä toimii maakunta- ja sote-uudistuksen muutosjohtaja ja käytännön työtä tehdään tiiviissä yhteistyössä muiden suunnittelijoiden kanssa.

Tehtävä täytetään aluksi 31.5.2018 saakka. Määräaikaisuutta voidaan jatkaa, kun tiedetään tarkemmin valmistelun rahoitus. Valmistelua tehdään verkostomaisesti ja työtä voi tehdä paikkakunta- ja paikkariippumattomasti.

Valinnoissa ensisijaisia ovat henkilöt, jotka työskentelevät uudistuksessa mukana olevissa organisaatioissa esimerkiksi kunnissa, kuntayhtymissä tai valtion virastoissa.

Uudistuksessa mukana olevissa organisaatioissa työskentelevät tulevat tehtävään omalla palkallaan, ja heidän osaltaan tehdään yhteistyösopimus nykyisen työnantajan kanssa työpanoksen ostamisesta valmisteluun, jolloin heidän työnantaja ei vaihdu eikä työsuhteen ehdot muutu. Organisaatioiden ulkopuolelta tulevien kanssa sovitaan palkkauksesta. Hakulomakkeessa on mahdollisuus esittää myös oma palkkatoivomus. Palkkauksessa ja palvelussuhteen ehdoissa noudatetaan KVTES:ia.

Hakemukset pyydetään toimittamaan ensisijaisesti Kuntarekryn kautta maanantaihin 26.2.2018 klo 15.00 mennessä.

Mikäli hakijalla ei ole mahdollisuus hakea sähköisen järjestelmän kautta, hakemuksen voi vaihtoehtoisesti toimittaa annettuun määräaikaan mennessä osoitteeseen: Lapin liitto, Hallituskatu 20 B, 96100 Rovaniemi. Kuoreen maininta Aluekehityksen rahoitustehtävät -suunnittelija.

Organisaation kuvaus

Lapin liitto on Suomen pohjoisimman ja maantieteellisesti laajimman maakunnan kehittäjä, kaavoittaja ja edunvalvoja. Lapin liitto on kuntayhtymä, jonka omistajia ovat kaikki Lapin 21 kuntaa.

Lapin maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelussa työskentelee tällä hetkellä noin 20 henkilön valmistelutiimi koko- tai osa-aikaisesti. Valmistelijat työskentelevät muutosjohtajan alaisuudessa ja valmistelevat asioita väliaikaiselle valmistelutoimielimelle. Valinnat haettavana oleviin tehtäviin tekee väliaikainen valmistelutoimielin muutosjohtajan esityksestä.

Yhteystiedot

Lapin maakunta- ja sote-uudistuksen Elinvoima ja elinkeinot -kokonaisuuden suunnittelija Mervi Nikander, p. 050 444 5606, mervi.nikander(at)lapinmaakunta.fi

Maakunta- ja sote-uudistuksen muutosjohtaja Marja Perälä, p. 040 768 8752, sähköposti: marja.perala(at)lapinmaakunta.fi.