Open vacancy Turun kaupunki

Tiedottaja

Turun kaupunkiTurun kaupunki, Vapaa-aikatoimiala, Toimialan hallintoTurku
Työavain: 
TKU00-44-55-18
Hakuaika alkaa: 
15.5.2018
Hakuaika päättyy: 
28.5.2018 15.00
Palkka: 
2 547,45 €/kk
Työn luonne: 
Kokoaikatyö
Työsuhteen kesto: 
Määräaikainen
Työ alkaa: 
18.6.2018. Sijaisuus päättyy 25.5.2019.
Työn kuvaus

Turun pääkirjasto on asukaslukuun nähden Suomen vilkkaimmin käytetty kirjasto, jossa on vuosittain yli 3 miljoonaa aineistolainaa, yli 1,9 miljoonaa käyntiä ja lähes 1 500 tapahtumaa. Noin 70 % kaupungin asukkaista on kirjastokortti. Pääkirjaston lisäksi Turussa on 12 lähikirjastoa, joista kuusi on käytettävissä omatoimisesti, ja kaksi kirjastoautoa. Kirjaston kärkiteemoja ovat monilukutaidon edistäminen, kansalaisvalmiuksien vahvistaminen ja saavutettavat palvelut. Turun kaupunginkirjasto vastaa alueellisesta kehittämistehtävästä alueenaan Varsinais-Suomi ja Satakunta. Kirjasto toimii 18 kunnankirjaston yhteistoiminnan, Vaski-yhteistyön, veturina.

Tiedottajan tehtävä on viestinnän asiantuntijuustehtävä. Tiedottaja vastaa kirjaston ulkoisesta viestinnästä ja markkinoinnista ja huolehtii lisäksi sisäisestä viestinnästä, viestinnän suunnittelusta ja kehittämisestä kirjastopalvelujohtajan ja kirjaston johtoryhmän linjausten mukaisesti. Viestintä painottuu eri kausien ajankohtaisista asioista, tapahtumista ja muusta toiminnasta tiedottamiseen, sidosryhmäviestinnän ohella. Viestintää tehdään tiiviissä yhteistyössä toimialan ja kaupungin muiden viestijöiden kanssa, kirjastopalveluiden, vapaa-aikatoimialan ja kaupunkitasoiset strategiset viestinnän tavoitteet huomioiden. Tiedottajan ohella kirjastopalveluiden viestintään osallistuvat viestintäsihteeri ja eri yksiköiden edustajista koostuva viestintätiimi. Tiedottaja kuuluu vapaa-aikatoimialan markkinointi- ja viestintätiimiin ja viestinnän edustajana kirjastopalveluiden johtoryhmään.

Tehtävän kelpoisuusvaatimuksena on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto sekä riittävä tehtävään soveltuva työkokemus.

Tehtävä edellyttää molempien kotimaisten kielten hyvää suullista ja kirjallista taitoa ja lisäksi sujuvaa englannin kielen taitoa.

Kirjastopalveluiden tiedottajan tehtäväkenttä on laaja, ja se edellyttää hyviä viestintä- ja tietoteknisiä taitoja. Lisäksi tarvitaan innovatiivista ja aktiivista työotetta sekä hyviä ihmissuhde- ja vuorovaikutustaitoja. Kirjastoalan tuntemus katsotaan eduksi.

Organisaation kuvaus

Tule tekemään tulevaisuuden Turkua.

Turussa tehdään tänäänkin lisää historiaa. Viihtyisä ja karismaattinen yliopistokaupunki uudistuu ja kasvaa rohkeasti, tavoitteena kaupunkilaisten elämisen laadun ja elinkeinoelämän menestyksen edistäminen kestävällä tavalla.

Turun kaupunki on alueensa suurin työllistäjä, jolla on noin 11 000 osaavaa ja ammattitaitoista työntekijää monipuolisissa tehtävissä.

Turun kaupunki on savuton työpaikka.

Yhteystiedot

markkinointipäällikkö Kirsi Storckovius, kirsi.storckovius@turku.fi, p. 040 480 3521
kirjastopalvelupäällikkö Rebekka Pilppula, rebekka.pilppula@turku.fi, p. 050 590 7691

Hakemuksen jättäminen: Paikkaa haetaan sähköisesti kohdasta Hae työpaikkaa.