Open vacancy Vaasan kaupunki

Sosiaalityöntekijä

Vaasan kaupunkiSosiaali- ja terveystoimi / Sosiaalityö ja perhepalvelutVaasaVaasa
Työavain: 
VSA905-03-122-18
Hakuaika alkaa: 
7.12.2018
Hakuaika päättyy: 
21.12.2018 12.00
Palkka: 
KVTES:n mukaan
Työn luonne: 
Kokoaikatyö
Työsuhteen kesto: 
Vakinainen
Työ alkaa: 
1.1.2019, tai sopimuksen mukaan.
Työn kuvaus

Vaasan kaupunki hakee seitsemää (7) sosiaalityöntekijää vakinaiseen virkaan Lapsi- ja perhesosiaalityön palvelualueelle.

Virkoja on tarjolla kaikkiin sosiaalityön tiimeihin: sosiaalipäivystykseen, arviointitiimiin, SOVAKO-tiimiin (sosiaalityö, vammaispalvelu, kotouttaminen) ja lastensuojeluun. Kaikki virat ovat uusia ja ne voidaan täyttää 1.1.2019 alkaen.

Hakemustekstissä tulee selvästi ilmaista, mihin sosiaalityöntekijän tehtävään haet ja millä perusteella. Koska haku on yhteinen, huomioimme hakemuksesi joka tapauksessa kaikkiin tehtäviin. Haluamme erityisesti tietää, minkälainen tehtävä sinua kiinnostaa.

Lapsi- ja perhesosiaalityön palvelualue vastaa sosiaalipäivystyksestä, kaikesta lapsia ja perheitä koskevasta sosiaalityöstä sekä kokonaisuudessaan lastensuojelun palvelutehtävästä. Palvelualueella on noin 100 työntekijää. Palvelualueen arvopohja rakentuu lapsen oikeuksien sopimuksen varaan. Olemme lapsiystävällinen ja joustava työnantaja, ja odotamme sitä myös työntekijöiltämme.

Tarkemmat kuvaukset eri tiimeistä alla ja lisätietoja johtavilta sosiaalityöntekijöiltä.

Arviointitiimissä työtehtävät keskittyvät lastensuojeluasioiden vireilletulojen ratkaisemiseen sekä palvelutarpeen arviointeihin sekä niiden yhteydessä tehtävään lastensuojelun tarpeen selvittämiseen. Arviointitiimi vastaa lapsiperheiden palveluiden palvelutehtävään kuuluvista vireilletuloista ja arvioinneista sekä työikäisten palveluiden palvelutehtävään kuuluvista arvioinnista niiden vanhempien osalta, joiden taloudessa asuu alaikäinen lapsi. Lisätietoja: Johtava sosiaalityöntekijä Maria Lindvall
Sosiaalityö, vammaispalvelu ja kotouttaminen -tiimissä pääasiallisina työtehtävänä on pitkäkestoinen lapsiperheiden ja vammaispalvelun palvelutehtävään kuuluva sosiaalityö sekä kotoutumisen edistämiseen kuuluvia tehtäviä. Asiakkainamme on erityisen tuen tarpeessa olevia lapsia sekä tuen tarpeessa olevia perheitä. Tiimin käytettävissä on mm. omat perheohjaajat, lapsiperheiden kotipalvelu, erityishuollon palvelut sekä asiakkaan tarpeen mukaiset ostopalvelut.
Lisätietoja: Johtava sosiaalityöntekijä Virpi Hagström.

Lastensuojelu vastaa avohuollon, sijaishuollon ja jälkihuollon sosiaalityöstä. Työtehtäviä on jaettu tiimin sisällä ja vuoden 2019 aikana harkitaan systeemiseen lastensuojelumalliin siirtymistä. Lastensuojelun sosiaalityön käytettävissä on tehostettua perhetyötä tekevät perheohjaajat, perhehoidon palvelut sekä neljä omaa lastensuojelulaitosta.
Lisätietoja: Johtava sosiaalityöntekijä Tiina Böling.

Pohjanmaan sosiaalipäivystys vastaa koko Pohjanmaan maakunnan kaksikielisestä virka-ajan ulkopuolisesta ja Vaasan kaupungin ympärivuorokautisesta sosiaalipäivystyksestä. Sosiaalityöntekijät päivystävät vuorotyönä 24 h vuorokaudessa seitsemänä päivänä viikossa. Sosiaalipäivystyksestä osallistutaan myös Ankkuritoimintaan. Ankkuritoiminta perustuu poliisin ja kunnan työntekijöiden moniviranomaisyhteistyöhön. Lisätietoja: suoraan sosiaalipäivystyksestä 06-325 2347

Kelpoisuusvaatimuksena on sosiaalihuollon ammattihenkilöistä annetun lain (817/2015) 7 §:n mukainen pätevyys.

Kielitaitovaatimuksena on suomen ja ruotsin kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito (kielitodistus).

Arvostamme työkokemusta erityisesti lasten ja nuorten kanssa työskentelystä sekä hyviä vuorovaikutus- ja tiimityön taitoja.

Tehtäväkohtainen palkka 3402,54 € /kk.
Koeaika on kuusi kuukautta.

Tehtävään valitun on ennen työn alkamista esitettävä lääkärinlausunto terveydentilastaan (T-todistus) ja lain 504/2002 mukainen rikosrekisteriote.

Haastatteluun kutsutut ottavat mukaansa alkuperäiset tutkinto- ja työtodistukset.

Organisaation kuvaus

Vaasa on kaunis, historiallinen kaupunki, josta löytyy jokaiselle jotakin. Lännen kultarannikolla on paljon työpaikkoja, lukuisia opiskelumahdollisuuksia ja monipuolista harrastustoimintaa. Kauniita maisemia, kulttuuria ja energiaa. Kansainvälisessä, aidosti kahdella kielellä toimivassa kaupungissa on 67 000 asukasta. Joka viides vastaantulija on korkeakouluopiskelija. Vaasa on seutuineen Suomen menestyvimpiä alueita, jossa on mahdollisuuksia vaikka mihin.
Tule Vaasaan, Suomen energisimpään kaupunkiin!

Yhteystiedot

Johtava sosiaalityöntekijä Maria Lindvall puh. 0400 921 922
Johtava sosiaalityöntekijä Virpi Hagström puh. 040 822 3659
Johtava sosiaalityöntekijä Tiina Böling puh. 040 745 2338
Palvelualuejohtaja Jussi Björninen puh. 0400 860 096