Kuntarekryn emoyhtiö FCG osti Elbit Oy:n – lisää henkilöstöhallinnon ohjelmisto-osaamista


FCG Kuntarekryn emoyhtiö Finnish Consulting Group on ostanut ohjelmistotoimittaja Elbit Oy:n. Elbit Oy siirtyy FCG:n omistukseen ensi vuoden alussa. Myös Kuntarekryn palvelu pohjautuu Elbitin ohjelmistoratkaisuun.

Kaupalla vahvistetaan FCG:n rekrytointiportaaliosaamista ja erityisesti henkilöstöhallinnon sovelluskehitykseen liittyvää palvelutarjontaa. Elbit Oy toimittaa ohjelmistoratkaisuja rekrytointiin, henkilöstötiedon hallintaan, henkilöstön kehittämiseen sekä kuntoutuslaitosten toiminnanohjaukseen. FCG:tä voi luonnehtia kaupan jälkeen Suomen suurimmaksi rekrytointiportaalitoimittajaksi.

-   Kaupan myötä kokoamme yhteen molempien organisaatioiden rekrytointijärjestelmiin ja henkilöstöhallinnon prosessikehitykseen liittyvän osaamisen. Tämän järjestelyn myötä FCG pystyy tarjoamaan entistä laajempia henkilöstöhallinnon ohjelmistoratkaisuja muuttuvassa toimintaympäristössä myös esimerkiksi maakunnille ja yritystoimintaan. Pitkäaikainen yhteistyö Elbitin kanssa varmistaa kehitysosaamisen jatkuvuuden myös tulevaisuudessa, toteaa konsernijohtaja Ari Kolehmainen FCG:ltä.

Lisäpanoksia tuotekehitykseen

Yritysosto tukee FCG:n entisestäänkin merkittävää roolia palvelujen tarjoajana julkisella sektorilla sekä tarjoaa merkittäviä mahdollisuuksia vahvistaa FCG:n asemaan yritysmarkkinassa. Elbit jatkaa erillisenä yrityksenä osana FCG-konsernia. Sen nimi muuttuu kaupan myötä FCG Elbit Oy:ksi. Elbit Oy:n luomia ohjelmistoliiketoiminnan toimintamalleja tullaan kehittämään edelleen ja hyödyntämään jatkossa myös laajemmin FCG:n toiminnassa.

-  Elbit jatkaa asiakkaidensa palvelemista entistä vahvempana. Yrityskauppa antaa meille ainutlaatuisen mahdollisuuden lisätä panostuksiamme tuotekehitykseen ja tarjota asiakkaille laajempia palvelukokonaisuuksia ja monipuolisempia ratkaisuja, Elbitin toimitusjohtaja Juho Toivonen toteaa.

Elbitin myötä FCG:n ohjelmistokehitysosaaminen laajenee yritysten, kuntoutuslaitosten ja seurakuntien suuntaan.

Elbitin 23 ohjelmistoammattilaista siirtyy kaupan yhteydessä FCG:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä. FCG:n palveluksessa on kaupan jälkeen noin 60 ohjelmistokehittämiseen erikoistunutta huippuammattilaista.

Lisätietoja:

Ari Kolehmainen, konsernijohtaja, FCG Finnish Consulting Group
ari.kolehmainen@fcg.fi, puh. 044 704 6252

Marita Lehikoinen, vt. toimitusjohtaja, FCG Kuntarekry
marita.lehikoinen@fcg.fi, puh.  040 840 0470