Nuorisonohjaajan työ on luovaa

Insta-satoa nuorisonohjaajan työstä!


Jyväskylä ja nuorten kulttuurikeskus Veturitallit on nuorisonohjaaja Esa Linnan työpaikka.

”Veturitallit on erityisesti ryhmätoimintaan keskittyvä nuorten ja nuorten aikuisten tila, jossa järjestetään paljon kulttuuritapahtumia”, Esa kertoo. ”Ei perinteinen nuorisotila sillä tavoin, kuin se yleensä käsitetään.”

Esan toimenkuva koostuu etupäässä mediakasvatuksen tehtävistä.

”Nuorten lisäksi teen töitä erilaisten hallinnollisten toimijoiden, kuten kaupungin hallintokuntien kanssa. Samalla viikolla voi olla siis tiedotteiden kirjoittamista, koulutuksen vetämistä kaupungin viestinnän ihmisille, nuorten bändin äänityssessioita ja iltatapahtumien järjestelyä. ”

Oppia myös DIY-menetelmällä

Esa on kouluttautunut nuorisotyöhön ensin opistoasteella ja sen jälkeen ammattikorkeakoulussa.

”Ensin kävin kaupallisen koulutuksen, josta on ollut yllättävän paljon hyötyä myös nykyisessä työssä. Erityisosaamiseni  – etenkin musiikin ja median osalta – olen taas opetellut itse harrastusten kautta ja vain tekemällä itse.”

”Luovuus on vahvuustekijä tässä työssä. Nuorisonohjaaja-nimike ei ole rajaava, sillä tällä alalla työntekijöiden oletetaan olevan moniosaajia.”
 

Otteita nuorisonohjaaja Esa Linnan työviikosta Jyväskylässä voit katsoa Kuntarekryn Instagram-tililtä  
#nuorisonohjaajanviikko #omatyö

Katso nuorisotoimen avoimet työpaikat ja muita avoimia työpaikkoja Kuntarekryn hakusivulta.