Liikuntapalvelujen monipuolinen asiantuntija: liikuntasuunnittelija

Kunnan liikuntapalvelujen asiantuntija: liikuntasuunnittelija

 

Liikunnallisten tapahtumien ja kilpailujen suunnittelu muodostaa leijonanosan liikuntasuunnittelija Tiina Juholan työstä Mikkelin kaupungilla.

”Lapset ja nuoret ovat tärkeä kohderyhmä liikuntatapahtumia suunniteltaessa, sillä niitä suunnataan paljon erityisesti kouluille. Osa tapahtumista sisältää perinteisiä liikuntalajeja, osassa mukana on uusia matalan kynnyksen lajeihin, kuten frisbeegolf tai dance battle.  Nuoret ovat saaneet myös videoida jälkimmäisiä ja lähettää kilpailuun, jossa palkittiin hyvää fiilistä koulusta välittäneet videot.”

Toinen tärkeä kohderyhmä ovat soveltavan liikunnan piirissä olevat. He ovat henkilöitä, joiden on esimerkiksi vamman tai sairauden vuoksi vaikeaa osallistua yleisesti tarjolla oleviin liikuntalajeihin.

”Lähitulevaisuudessa työviikkoon kuuluvat myös Voimaa vanhuuteen -ohjelma ja -koulutukset, kävelyn ja pyöräilyn edistämisryhmän toiminta, kesätyöntekijöiden haastattelut ja Liikkuva koulu -toiminta.”

Kaikki kokemus eduksi

Tiina kiittää työnsä monipuolisuutta. ”Toimintaa on monenlaista ja saan tehdä yhteistyötä useiden eri alojen ihmisten kanssa. Vaikka resurssit olisivat pienetkin, saadaan paljon aikaiseksi kun tehdään yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa.”

Tiina on koulutukseltaan terveystieteiden maisteri ja fysioterapeutti. Ennen nykyistä työpaikkaansa hän työskenteli yksityisellä sektorilla työikäisten hyvinvoinnin asiantuntijatehtävissä.

”Kaikesta, mitä olen tehnyt ja harrastanut ennen nykyistä työtäni, on ollut hyötyä, pienistäkin jutuista. Työkokemuksen ei tarvitse olla välttämättä edes samalta alalta, jotta sitä voi hyödyntää myöhemmin.”

Ja:

”Tämän viikon hyvä uutinen on se, että saamme vihdoin curling-radan Mikkelin jäähalliin!”
 

Otteita liikuntasuunnittelija Tiina Juholan työviikosta Mikkelissä näet Kuntarekryn Instagram-tililtä!  #liikuntasuunnittelijanviikko #omatyö

Katso liikunta-alan avoimet työpaikat ja muita avoimia työpaikkoja Kuntarekryn hakusivulta