Kaupunkisuunnittelun hotspot: kaupunkikehittäjän työ

Kaupunkikehittäjän haastattelu Kuntarekryssä


Projektipäällikkö Pirkko Flinkman kehittää työkseen Jyväskylän kaupungin keskustaa. Toimipisteenä hänellä on kaupungin elinkeinoyksikkö.

”Tällä hetkellä olen mukana esimerkiksi uuden torin suunnittelussa ja kävelykeskustan päivittämistyössä. Niissä pidän yhteyttä erityisesti alueen yrittäjiin ja kiinteistönomistajiin.”

Pirkolla on työnsä puolesta myös luottamustoimia.

”Olen hallituksen varapuheenjohtajana Jyväskylän Elävä kaupunkikeskusta ry:ssä, jossa on käytännön projekteina menossa kivijalkaliikkeiden Putiikkipäivien suunnittelua sekä säännöllisiä palaute- ja tutkimuskyselyitä kävelykadun toiminnasta.” Lisäksi Pirkko on jäsenenä Tapahtumakaupunki Jyväskylän työryhmässä.

Monipuolinen koulutus taustalla

Pirkko pitää työtään kaupungin kehittämisen solmukohtana.

”Työni on upea hotspot kaupungin keskustan kehittämiseen. Osaaminen, jota löytyy kaupungin eri asiantuntijoilta sekä tiivis yhteistyö elinkeinoelämän kanssa tuo uutta vahvuutta keskustaamme. Toimintakulttuurit ja tavoitteet vaihtelevat eri sidosryhmissä ja tehtäväkenttäni on varsin monialainen.”

Pirkko on pohjakoulutukseltaan kotitalousalan ammatinopettaja, sivuaineina yrittäjyyskasvatus ja markkinointi. Hän toimi pitkään peruskoulun kotitalouden, ekonomian ja yhteiskuntaopin aineenopettajana. Lisäksi hän on työskennellyt tapahtumatuottamisen parissa Suomen Messujen tytäryhtiössä ja Asuntomessut Jyväskylässä 2014 -projektissa.

Nyt Pirkko on työskennellyt pitkään Jyväskylän kaupungilla. ”Yksi positiivinen puoli tässä työssä on se, että kaupungin palveluksesta on mahdollista hakea virkavapaata ja hankkia aika ajoin kokemusta ja näkökulmia myös muilta työnantajilta.”
 

Otteita projektipäällikkö Pirkko Flinkmanin työviikosta Jyväskylässä näet Kuntarekryn Instagram-tililtä!
#kaupunkikehittäjänviikko #omatyö

Katso avoimet työpaikat kunnista ja kaupungeista Kuntarekryn hakusivulta.