Iisalmi kesätyöllisti nuoria esimerkillisesti

Twist on iisalmelaisten 7- ja 8-luokalta pääsevien oma kesätyö.

Twist on iisalmelaisten 7- ja 8-luokalta pääsevien oma kesätyö. Kuva Iisalmen kaupunki.

Iisalmen monipuoliset tavat tarjota kesätöitä alle 18-vuotiaille nuorille toi kaupungille kunniamaininnan Vastuullinen kesäduuni -kilpailussa. VKD-kampanja palkitsi vuoden vastuullisimmat kesätyönantajat tänään Helsingissä. 

Kuntarekry valitsi Iisalmen kampanjaan osallistuneiden työnantajien joukosta vastuullisin alle 18-vuotiaiden työllistäjä -kunniamaininnan saajaksi

– Perusteluina kaupungilla käytössä olevat monipuoliset tavat – Twist, miniyritystoiminta ja muut kaupungin kesätyöt – työllistää nuoria, nuorten kannustaminen yrittämiseen ja runsas kesätyöpaikkojen määrä yleisesti ottaen. 

– Hienoa toimintaa, josta näkyy se, että nuoria arvostetaan ja heihin ja heidän tulevaisuuteensa halutaan satsata, Marianna Af Hällström Kuntarekrystä perustelee Iisalmen valintaa

Twistillä ja miniyritystuella nuoret töihin

Twist on iisalmelaisten 7- ja 8-luokalta pääsevien oma kesätyö. Twistissä opetellaan käytännössä työelämän pelisääntöjä työtehtäviä tehden. Kesällä 2017 Iisalmi työllisti yhteensä 100 twist-nuorta. Tutustu Twistiin.

Iisalmi tukee ja kannustaa nuoria myös yrittäjyyden polulle miniyritystuen avulla. Miniyritystuki on osa kaupungin työllisyyspalveluiden kesätyötukea. Tätä kautta nuori saa kesätienestin lisäksi arvokasta työkokemusta. Vuoden 2017 kesällä miniyritystukea myönnettiin 1992-2001 syntyneille iisalmelaisille opiskelijoille opintojen kesäloman ajan yrittäjyyden tueksi.  Tänä kesänä miniyrittäjiä Iisalmessa oli 25.

Lue Martin Iivarisen miniyritystarina ja tutustu iisalmelaisiin miniyrityksiin

Twistin ja yritystuen lisäksi Iisalmen kaupunki työllisti tänä kesänä vielä yli 50 nuorta siivoukseen, puistojen hoitoon, liikennepuistoon ynnä muihin tehtäviin.

Iisalmen kaupunki käyttää rekrytoinnissaan Kuntarekry.fi-palvelua. Katso avoimet työpaikat IIsalmessa 

Vuoden parhaat kesätyönantajat olivat tänä vuonna Kojamo ja Kraton Chemical. Vastuullinen kesäduuni -kilpailuun osallistui 128 työnantajaa. Lue lisää kesaduuni.org

Iisalmi sai vastuullinen kesäduuni -kunniamaininnan.

Kunniakirjan vastaanottivat työllisyyskoordinaattori/TYP-johtaja Tuuli Sokka-Hukkanen (vas.) ja nuorisotyön koordinaattori Tarja Immonen. Keskellä Kuntarekryn kesätyöntekijä Laura De Mel, joka luovutti kunniakirjan.