Avoin hakemus kertoo motivaatiosta

Onni potkii, kun sille antaa mahdollisuuden. Samaa voi sanoa avoimen työhakemuksen tekemisestä. Jos mieleistäsi työpaikkaa ei ole tällä hetkellä tarjolla, se voi olla sitä jo ensi viikolla. Paikan täyttäminen voidaan hoitaa nopeasti esimerkiksi sijaisjärjestelyin.... ja sinun hakemuksesi on jo odottmassa.

Näin teet Kuntarekry.fi-palveluun avoimen hakemuksen

Täytä hakemukseen tiedot työkokemuksesta, koulutuksesta ja valitse myös missä päin Suomea haluaisit työskennellä. Hakemuksesi ohjautuu ilmoittamasi kiinnostusten mukaan Kuntarekryä käyttäville työnantajille. Työnantajat voivat käyttää avoimia hakemuksia hakiessaan työntekijää esim. määräaikaiseen työsuhteeseen.
 
Huomioithan, että avoin hakemus ei automaattisesti siirry rekrytointeihin, joista on tehty oma ilmoitus. Niihin tulee jättää hakemus työpaikkailmoituksen Hae työpaikkaa -painikkeen kautta.
Työnantaja valitsee myös avoimen hakemuksen kysymykset eli ne saattavat vaihdella aika lailla. Usein avoimessa hakemuksessa on kuitenkin kenttä, johon voit kirjoittaa vapaamuotoisen hakemuksen. Tässä siihen muutama vinkki: 
 
  • Tutustu työnantajaan ja liitä heti alkuun joku tekemäsi havainto, kokemus tai positiivinen mielikuva eli syy, miksi lähetät avoimen hakemuksen.
  • Myös avoin työhakemus on myyntikirje eli myyt omaa osaamistasi ja sitä etua, jonka työnantaja sinut palkatessaan saa. Pidä näkökulma koko ajan kirkkaana mielessä. Älä arastele, älä vähättele, ei ole mitään menetettävää.
  • Kerro itsestäsi positiiviseen sävyyn, päästä persoonasi esiin ja usko osaamiseesi. Rakenteeseen ja kieleen liittyvät samat vaatimukset kuin mihin tahansa työpaikkahakemukseen: selkeä, looginen jäsentely ja hyvä kieliasu. Toki työnantaja kannattaa pitää koko ajan mielessä: henkilöstöhallintoon virallisempaa ja esimerkiksi viestintään vapaamuotoisempaa.
  • Ole positiivinen, mutta mainitse myös syy, miksi etsit uutta tehtävää. Jos olet hakuhetkellä työtön, voit selittää sitä muutamalla sanalla… xx vuotta kestänyt työsuhteeni päättyi yt-neuvotteluiden seurauksena ja sen jälkeen olen opiskellut, päivittänyt osaamistani…. Moni on kokenut viime vuosina yt:t ja irtisanomisen – siinä ei ole mitään kummallista. Kun lähetät avoimen hakemuksen, se kertoo todellisesta innosta päästä takaisin työelämään. 
 
Tee kaikki tämä tiiviisti ja vain keskeiset asiat mainiten.