Kun aloitat kesätöissä...

Kysy tarkat tiedot tehtävistä ja tavoitteista ja pyydä ne myös kirjallisesti, jotta voit tarkistaa pulmatilanteessa. Pyydä tiedot myös työajoista, tauoista ja yhteyshenkilöistä.

Perehdytykseen kuuluu myös työturvallisuus: miten käytät työvälineitä, missä ovat hätäpoistumistiet, miten toimitaan uhkaavasti käyttäytyvän asiakkaan kanssa jne. Käy läpi esimiehesi tai ohjaajasi kanssa, miten eri tilanteissa toimitaan.

Varusteet ja työvälineet sinun tulisi saada heti ensimmäisenä päivänä. Vaikka asia on kaikille itsestään selvä, moni joutuu kuitenkin niitä odottelemaan. Kärsivällisyyttä! Ensimmäinen viikko on joka tapauksessa totuttelua puolin ja toisin, sen jälkeen helpottaa.

Ole aktiivinen, tutustu ihmisiin ja kysele aluksi vaikkapa työhön liittyviä asioita. Mene mukaan, jos työporukka pelaa yhdessä jalkapalloa tai treenaa johonkin tapahtumaan – kesätyöntekijä on yleensä aina tervetullut vahvistus. 

Tee tilannearvio kesän lopussa. Jos työkokemus oli hyvä, kiitä ja pohjusta tulevaa. Kerro, että mieluusti tulisit myös ensi kesänä ja kysy, milloin kannattaa olla yhteydessä.

Hyvää kesää ja kesäduunia!