Kuntarekryn kummipelaaja Eero Kosonen salibandyn maailmanmestaruuskisoihin

Kuntarekry tukee salibandyliigassa pelaavaa ja siellä viime vuosina erinomaisesti menestynyttä Seinäjoen Peliveljien miesten edustusjoukkuetta. Oma kummipelaajamme on maalivahti Eero Kosonen, joka muutaman Ruotsin vuoden jälkeen siirtyi kesäkuussa SPV:hen.

Eero on jo useampi vuosi sitten vakiinnuttanut paikkansa myös maajoukkueen ykkösmaalivahtina. Hän on päässyt erinomaisesti sisään myös uuteen seuraansa, ja joukkue on pelannut vahvan syksyn ollen sarjakakkosena. Juuri nyt sarjapelaamiseen tulee noin kuukauden tauko, kun Eero pakkaa matkalaukkunsa maailmanmestaruuskisoja varten. Eero ehti kuitenkin vielä ennen Prahan koneeseen nousua moikkaamaan Kuntarekryn toimistolle ja kertomaan tunnelmistaan.
 
Kisat ovat Eerolle jo neljännet. Jokaiset kisat ovat aina omanlaisensa, mutta konkarille peruslinjat ovat selvät: lyhyt rutistus ja peli luistamaan heti. Sarjapelaamiseen ero on suuri, sillä kisoissa pelataan kerrasta poikki -periaatteella. Paineet ovat kovat ja varsinkin ne, jotka Eero itse itselleen on asettanut.
 
- Lähdemme puolustamaan kultaa, joten tilanne on haastavampi kuin kaksi vuotta sitten. Joukkueessa on uusia pelaajia, ja valmennusjohto on vaihtunut. Joukkue on hyvä sekoitus kokemusta ja nuorta intoa. Kaikki ovat kuitenkin tuttuja toisilleen joko seurapeleistä, tapahtumista tai pienemmistä turnauksista, Eero kertoo.
 
Eero on nähnyt uransa aikana useammankin joukkueen. Kun porukkaan pääsee kunnolla sisään ja tutustuu ihmisiin, Eeron havainto on, että suunnilleen samantapainen roolikirjo löytyy joka joukkueesta. Tulokseen vaikuttaa vahvasti se, miten hyvin porukka on hitsautunut yhteen. 
 
Eero on luonteeltaan itse joukkueurheilija, tosin maalivahdissa on aina jonkin verran myös yksilöurheilijaa. Nuorille harrastajille Eero neuvoo kokeilemaan niin montaa lajia kuin mahdollista. Hän ei kannata varhaista lajivalintaa, vaan erikoistumisen aika tulee myöhemmin. Oma juttu löytyy kyllä, kun kokeilee.
 
*********************
 
Kisakone lähtee tänään kohti Prahaa. Lauantaina pelataan ensimmäinen alkusarjan ottelu ja finaali siitä viikon kuluttua sunnuntaina 9.12.