Skip to main content

Soites nya utbildningschef Lotta Brännkärr betonar betydelsen av livslångt lärande

12.1.2024 15:21

Soites nya utbildningschef Lotta Brännkärr betonar betydelsen av livslångt lärande

Lotta Brännkärr började arbeta som utbildningschef i Mellersta Österbottens välfärdsområde Soite i början av 2024. Maria Isokoski, som länge jobbat som Soites utbildningschef, gick i pension och Brännkärr klev i stora skor för att fortsätta Isokoskis arbete. Inspirerad av utmaningar ser Brännkärr fram emot nya uppgifter.

– I alla jobb är det trevligaste att träffa olika människor och jobba i team. Jag ser fram emot nya yrkeserfarenheter och samma positiva stämning. I det här jobbet kommer jag säkerligen att träffa representanter för alla Soites yrkesgrupper, och det är verkligen intressant.

Brännkärr har de senaste 12 åren arbetat inom yrkesutbildning som lärare i vårdarbete. Före det arbetade hon bland annat som intern vikarie på Mellersta Österbottens centralsjukhus. Att hoppa in i rollen som utbildningschef är därför en del av att sluta cirkeln.

– Jag har faktiskt jobbat i Soite tidigare, så jag var bekant med arbetsgivaren, även om den nuvarande tjänsten är helt ny för mig. Utbildningschefens jobb verkade vara en intressant fortsättning sett till min karriär. Jag har genom mitt läraryrke utvecklat en god pedagogisk kompetens och en vision för att öka mitt kunnande, jag tror att detta kommer att vara användbart i detta arbete. Livslångt lärande är viktigt.

Vill du också jobba i Soite? Läs mer om lediga jobb på: soite.fi/jobb