Bibliotekarie till Korsholms bibliotek - Korsholms kommun

Korsholms bibliotek är en serviceinriktad, mångsidig och trivsam arbetsplats och vi söker nu en engagerad bibliotekarie på heltid (100%). Biblioteket har en decentraliserad servicestruktur med fyra filialbibliotek, bokbuss och huvudbibliotek.

Bibliotekarien ansvarar för att uppfölja och utveckla bibliotekets stora samling av skönlitteratur för vuxna på alla språk och i alla format samt bibliotekets musik- och filmsamlingar. Till bibliotekariens ansvarsområde hör också systemadministration och internt IT-stöd. Bibliotekarien har också särskilt ansvar för bokbussverksamheten samt ersätter chefen för bibliotekstjänster under kortare perioder. Bibliotekarien leder grupper och håller bokprat. I arbetet ingår att flitigt delta i de dagliga rutinerna och kundbetjäningen. I första hand utförs arbetet vid huvudbiblioteket i Smedsby.

Vi söker en kunnig bibliotekarie med mycket god samarbetsförmåga. Vi är intresserade av dig som har:
- Högre högskoleexamen i vilken ingår eller utöver vilken har slutförts studier som omfattar minst 60 studiepoäng (35 sv) inom informationsvetenskap
- Utmärkta kunskaper i svenska samt goda kunskaper i finska
- Stor litteraturkännedom
- Erfarenhet av biblioteksarbete och intresse för bokbussverksamhet
- Gedigen IT-kunskap och intresse för tekniska lösningar
- Förmåga att hantera administrativa och ekonomiska uppgifter
- Hög social kompetens, kommunikationsförmåga och servicekänsla


Meriterande är språkkunskaper utöver svenska och finska, ledarskapserfarenhet och genuint intresse av närmiljön samt utveckling av biblioteksverksamheten. Meriterande egenskaper: tålmodighet, flexibilitet och mångsidighet. Det är också en fördel om du har körkort och tillgång till bil.

Arbetstiden är 36,25 h/vecka och i arbetet ingår kvälls- och lördagsturer. Lön enligt AKTA. Anställningen gäller tillsvidare fr.o.m. 1.10.2020 eller enligt överenskommelse. Prövotid på 6 månader tillämpas. Den som väljs ska visa ett godtagbart intyg över sitt hälsotillstånd.

Ansökningar mottas endast via Kuntarekry, www.kuntarekry.fi. Ansök senast 21.8.2020.

Mer om arbetsgivaren

Önskar du veta mera om arbetet och anställningsvillkoren kan du kontakta chefen för bibliotekstjänster Maria Kronqvist-Berg, 044-7271212, maria.kronqvist-berg@korsholm.fi

Korsholms kommun, Bildningstjänster, Biblioteksverksamhet
Adress: Skolvägen 1, 65610 Mustasaari

Korsholms kommun är en tvåspråkig landsbygds- och skärgårdskommun i Vasaregionen med 19 400 invånare. Vårt strategiska mål är att vara växande och viljestark. I Korsholm är invånarna i centrum. Vår välfärd bygger på delaktiga och engagerade Korsholmare. Korsholms kommun erbjuder service av hög kvalitet, mångsidiga och unika boendemiljöer, ett rikt socialt kapital, välmående företag och en sund ekonomi. I Korsholm är det nära överallt: till naturen, till servicen, till arbetsplatsen och ut i världen. Korsholms kommun har ca 1600 anställda inom olika sektorer.

Välkommen med din ansökan till oss!