Bibliotekschef - Ingå kommun

Bibliotekschef - Ingå kommun

Ingå kommun söker en

BIBLIOTEKSCHEF

till en fast tjänst från och med 1.8.2019

Som bibliotekschef leder du kommunens biblioteksverksamhet och de tjänster biblioteket erbjuder. Du ansvarar för och utvecklar bibliotekets samling, planerar evenemang i samarbete med andra aktörer, upprätthåller ett gott samarbete med andra bibliotek och ansvarar för budgeten. Du fungerar som närförman för bibliotekets personal och är med i ledningsgruppen för Helle-biblioteken.

Ingå bibliotek är regionens första meröppna bibliotek. Sedan det öppnade 2014 har det varit en aktiv del av lokalsamhället med verksamhet för alla åldersgrupper. Biblioteket har blivit något av ortsbornas vardagsrum. Bibliotekets läge är helt unikt med utsikt över Ingås torg och småbåtshamn. Ingå bibliotek är en del av bibliotekssamarbetet Helle.

Vi söker en entusiastisk och initiativrik person som aktivt följer med bibliotekssektorn och dess utveckling. Vi uppskattar i synnerhet förmågan att vara i framkanten av utvecklingen, tidigare erfarenhet av ledarskap och förmågan att hålla i flera trådar samtidigt. Vi erbjuder en självständig, utmanande och intressant uppgift i en kommun med en stark framtidstro, god ekonomi och utmärkt basservice.

Behörighetskrav för tjänsten är lämplig högre högskoleexamen, ledarförmåga och god förtrogenhet med bibliotekens uppgifter och verksamhet. Språkkravet är minst utmärkta kunskaper i det ena och goda kunskaper i det andra inhemska språket.

En fritt formulerad ansökan samt CV lämnas in senast 23.6.2019 via Kuntarekry (www.kuntarekry.fi). Tjänsten lediganslås på nytt, de ansökningar som redan kommit tas i beaktande.

Läs mer

https://www.kuntarekry.fi/fi/tyonantajat/inkoon-kunta/
https://www.inga.fi/sv

Bildningschef Merja Olkinuora, +358 50 048 8971, merja.olkinuora(at)inga.fi

Inkoon kunta
Adress: Ingå kommun, Strandvägen 2, 01021 Ingå

Ingå är en kommun i landskapet Nyland med 5 600 invånare. Sommartid mångdubblas antalet, eftersom orten är populär bland sommargäster. Kommunen är tvåspråkig och erbjuder ett heltäckande nät av service – mitt i naturen, nära till allt.

Mer om arbetsgivaren