Bokbusschaufför-biblioteksfunktionär - Borgå stad

Bokbusschaufför-biblioteksfunktionär - Borgå stad

Borgå stadsbibliotek söker en bokbusschaufför-biblioteksfunktionär till ordinarie arbetsavtalsförhållande från och med 1.8.2019 eller enligt överenskommelse.

Bokbussen betjänar kommuninvånarna både i skolor och daghem och i glesbygden. Som bokbusschaufför hör du till ett ivrigt arbetsteam och får dagligen träffa och betjäna kunder i olika ålder och på två språk. Borgå stadsbibliotek får inom kort en ny modern bokbuss.

Arbetet kräver serviceinriktning och god samarbetsförmåga. Ett självständigt och utvecklande förhållningssätt samt IT-kunskaper är till nytta. Till uppgifterna hör att köra bokbussen, utlånings- och informationsservice, samlingsarbete och att följa med bokbussens skick. Dessutom arbetar chauffören-funktionären vid behov också på bibliotekets andra verksamhetsställen.

Behörighetsvillkor är yrkesinriktad grundläggande examen där det ingår eller utöver vilken har slutförts studier som omfattar minst 35 studieveckor inom området för biblioteks- och informationstjänster eller yrkesexamen i informations- och bibliotekstjänst eller beredskap att skaffa en sådan på läroavtal. Dessutom förutsätts ett C-körkort enligt EU-direktiv (2003/59/EY), där yrkeskompetens för chaufför ingår. Erfarenhet av arbete som bokbusschaufför och annan bibliotekserfarenhet räknas som merit.

Vi förutsätter goda kunskaper i finska och svenska. Övriga språkkunskaper räknas som merit. Lönen och andra anställningsvillkor bestäms enligt AKTA. I arbetet ingår regelbundet kvällsarbete.

Vid en eventuell intervju bör betyg och intyg företes i original. Den som väljs bör uppvisa ett godtagbart intyg över sitt hälsotillstånd innan prövotiden utgår. Vi tillämpar en prövotid på sex månader.

Skicka din ansökan senast 3.6.2019 kl. 14 via länken Sök nu!

Läs mer

http://www.borga.fi/bibliotek

Ytterligare information ger chefen för bibliotekstjänster Malin Hollmén, tfn 040 144 7637 malin.hollmen@porvoo.fi eller serviceförman Catharina Latvala, tfn 040 545 5838, catharina.latvala@porvoo.fi.

Borgå stadsbibliotek
Adress: Borgå

Vackra och historiska Borgå är en stad som hela tiden växer och utvecklas. Borgå är också drömmarnas hemstad för över 50 000 invånare.
Levande tvåspråkighet, omfattande serviceutbud och läget som metropolområdets östra centrum gör vår stad till en lockande arbetsplats och bostadsort.
Borgå stad sysselsätter ca 3 500 personer i mångsidiga uppgifter och är den största arbetsgivaren i östra Nyland. Vi satsar på våra anställdas välbefinnande, erbjuder mångsidiga motionsmöjligheter och uppmuntrar våra anställda att utveckla sina egna kunskaper och arbetsuppgifter. Borgå stad är en rökfri arbetsplats.
Sök till oss. Människorna gör staden!

Mer om arbetsgivaren