Familjearbetare - Sipoon kunta

Familjearbetare - Sipoon kunta

Sibbo är en växande och smidig tvåspråkig kommun strax intill huvudstadsregionen. Det primära syftet för verksamheten för tjänsterna för barn, unga och familjer inom social- och hälsoväsendet i Sibbo är att stödja familjerna så att barnen kan växa upp och utvecklas i en trygg miljö som tillgodoser deras behov.

Vi söker nu till vårt team en FAMILJEARBETARE för en ordinarie uppgift.

Som familjearbetare hör du till gruppen som erbjuder socialarbete och praktiskt stöd för barnfamiljer (det så kallade TUPA-teamet). Teamet består av en teamledare, tre socialhandledare och tre familjearbetare. Till dina uppgifter hör att genomföra olika stödtjänster för klienterna inom socialvården och barnskyddet.

Arbetet som familjearbetare går ut på att genomföra ett aktivt förändringsarbete genom familjearbete och hemservice tillsammans med ett mångprofessionellt nätverk. Vi värdesätter flexibilitet, bra teamarbete- och samarbetsfärdigheter samt färdighet för självständigt arbete. Vi erbjuder dig en trivsam arbetsmiljö, varierande arbetsuppgifter och stöd av en trevlig arbetsgemenskap. Vi satsar stort på att utveckla arbetstagarnas kompetens och kunnande.

Behörighetskraven för befattningen är närvårdare eller annan lämplig utbildning inom socialsektorn, t.ex. socionom. Dessutom krävs goda muntliga och skriftliga kunskaper i de båda inhemska språken. Vi erbjuder dig också en möjlighet att utveckla dina språkkunskaper. Kunskap om barnskyddet samt färdighet att bemöta familjer som befinner sig i en utmanande situation räknas som merit.

Villkoren för arbetsförhållandet bestäms enligt AKTA och i uppgiften tillämpas en prövotid på sex månader. Arbetstidsformen är allmän arbetstid men innehåller även kvälls- och veckoslutsarbete i varierande mån. Den uppgiftsrelaterade lönen är 2327,49 euro + eventuella tillägg. Den som väljs till arbetet bör uppvisa ett godtagbart utlåtande över sitt hälsotillstånd innan prövotiden tar slut samt ett straffregisterutdrag innan valet fastställs.

Vänligen lämna in din ansökan senast 22.5.2019 kl. 14.00 via nedanstående länk eller på adressen www.sibbo.fi/rekry. Vi inleder intervjuerna redan under ansökningstiden, så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Läs mer

http://www.sibbo.fi

Mer information om tjänsten ger servicechef Katarina Alhovuori, tfn 0401914337, katarina.alhovuori(at)sibbo.fi, och socialhandledare Anne Willström 0504635126, anne.willstrom(at)sibbo.fi.

Social- och hälsovårdsavdelningen, Tjänster för barn, ungdomar och familjer
Adress: Stora Byvägen 18, 04130 Sipoo

I Sibbo finns det ypperliga möjligheter till arbete och boende. Det starkt växande Sibbo erbjuder sin personal en intressant och mångsidig arbetsmiljö. Vi satsar på fungerande arbetsmetoder, högklassiga tjänster samt på att engagera och öka välbefinnandet för såväl kommuninvånarna som hela personalen. Kommunen har cirka 1 200 personer i sin tjänst. Kom och jobba med oss!

Mer om arbetsgivaren