Högskolepraktikant inom översättning - Korsholms kommun

Högskolepraktikant till koncernförvaltningen vid Korsholms kommun

Vi söker en högskolepraktikant inom översättning till Korsholms kommuns koncernförvaltning.

Som praktikant får du möjlighet att lära dig hur det är att jobba som översättare inom offentlig förvaltning. Du hör till översättarteamet och hjälper oss med att översätta och granska texter, söka bakgrundsfakta, ta fram ordlistor och hålla översättningsminnet uppdaterat. Under din praktik bekantar du dig också med koncernförvaltningens verksamhet.

Du studerar översättning/tolkning på magisternivå och har ett stort intresse för översättning mellan svenska och finska. Förvaltningsspråket i Korsholms kommun är svenska och därför översätts största delen av texterna från svenska till finska. Du får gärna ha relevant arbetslivserfarenhet och vana att arbeta både självständigt och i grupp.

Tidpunkt och längd: Tre månader från början av april 2021. Möjlighet till förlängning som sommarjobb.

Heltidsarbete 36 h 15 min / vecka.

Vi förutsätter att den sökande har beviljats universitets praktikstöd/praktiksedel.

Utbildningsområde: Översättning eller tolkning, svenska och finska.

Läs mer

http://www.korsholm.fi

Mer om arbetsgivaren

Kanslichef Tony Hellman
tony.hellman@korsholm.fi
050 696 35

Korsholms kommun
Adress: Korsholms ämbetshus, Centrumvägen 4, 65610 Mustasaari

Korsholms kommun är en tvåspråkig landsbygds- och skärgårdskommun i Vasaregionen med 19 400 invånare. Vårt strategiska mål är att vara växande och viljestark. I Korsholm är invånarna i centrum. Vår välfärd bygger på delaktiga och engagerade Korsholmare. Korsholms kommun erbjuder service av hög kvalitet, mångsidiga och unika boendemiljöer, ett rikt socialt kapital och välmående företag. I Korsholm är det nära överallt: till naturen, till servicen, till arbetsplatsen och ut i världen. Korsholms kommun har ca 1600 anställda inom olika sektorer.

Välkommen med din ansökan till oss!