Skip to main content
test
Ict-arkitekt - Raseborg stad

Vi söker en ict-arkitekt till en ny befattning för att stärka IT-enheten vid Raseborgs stad. Ict-arkitekten arbetar i gränssnittet mellan de olika sektorerna i kommunen och it för att svara mot de ökande kraven på digitalisering.

Ict-arkitekten ansvarar för beredningen och upprätthållandet av stadens övergripande arkitektur och målarkitekturer samt deltar i upprätthållandet av informationshanteringsmodellen. Han eller hon deltar i olika skeden av de utvecklingsprojekt för digitala tjänster som genomförs inom de olika sektorerna och stöder it-enheten med sitt tekniska kunnande och sin metodkompetens. Ict-arkitekten deltar i administrationen av it-serviceportföljen och i upphandlingar inom it.

För att uppgiften ska kunna skötas på ett framgångsrikt sätt förutsätts
- lämplig högskoleexamen inom ict-branschen
- goda baskunskaper i fråga om informations- och kommunikationstekniska lösningar samt arkitekturmetoder
- förmåga att utveckla lösningar i samarbete med stadens verksamhetsenheter
- god social kompetens och samarbetsförmåga samt skriftlig uttrycksförmåga
- kunskaper i svenska och finska.

Av den som väljs förväntar vi oss ett aktivt och utvecklingsinriktat grepp, initiativförmåga och lösningsorienterat agerande. Vi förväntar oss också att den valda har god stresstålighet och problemlösningsförmåga.

Erfarenhet av offentlig förvaltning, informationssäkerhetsarbete, projekt- och processutvecklingsarbete, samarbete med leverantörer av ict-tjänster samt utveckling av ict-tjänster ses som merit.

Vi erbjuder en unik möjlighet att vara med och utveckla staden. Därtill erbjuder vi lunchförmån och andra personalförmåner samt möjlighet att delvis arbeta på distans.

Befattningen tillsätts fr.o.m. 1.1.2023 eller enligt överenskommelse. Prövotiden är sex månader. Anställningsvillkoren bestäms enligt AKTA. Arbetstiden är 36 h 15 min/vecka. Stadens förvaltningsspråk är svenska.

Den valda bör innan tjänsten tillträds uppvisa godtagbart läkarintyg över hälsotillståndet.

Läs mer

http://www.raseborg.fi

Mer om arbetsgivaren

Kontaktinformation

Ytterligare information om befattningen ges av it-chef Antti Holmroos, tfn 019-289 2060 eller per e-post till fornamn.efternamn@raseborg.fi.

Lär dig mer om oss

Raseborg stad

Raseborgs stad är belägen halvvägs mellan Helsingfors och Åbo, med bra boende, kommunikationer och pendlingsmöjligheter. Staden bildades 2009 av Ekenäs stad, Karis stad och Pojo kommun. Staden har omkring 28 000 invånare, varav 65 procent är svenskspråkiga och 31,5 procent finskspråkiga. Den natursköna skärgården, bruken i Billnäs och Fiskars samt Svartå slott är utmärkande för staden. Här är tryggt att leva och bo. Staden är regionens största arbetsgivare med cirka 1 900 anställda. Staden är en rökfri arbetsplats.


Adress: Raseborgsvägen 37, 10650 Tammisaari
Raseborg stad - Rökfri arbetsplats

Rekommenderade jobb