Informaatikko - Oulun kaupunki

Informaatikko

Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluiden kirjastopalveluissa on haettavana INFORMAATIKON määräaikainen tehtävä. Työ alkaa 2.9.2019 ja kestää 31.12.2020 saakka.

Kehittämistehtävää hoitavien kirjastojen on tarkoitus edistää digitukea oman toimialueensa kirjastoissa kehittämällä toimialueensa kirjastojen henkilöstön osaamista ja vahvistamalla valtiovarainministeriön AUTA-hankkeen yhteydessä luotua toimintamallia. Digituen tarve kumpuaa tavoitteesta rakentaa julkiset palvelut käyttäjälähtöisiksi ensisijaisesti digitaalisiksi toimintatapoja uudistamalla.

Informaatikko suunnittelee kirjastojen henkilökunnan digituen lähikoulutukset ja kouluttaa työntekijät. Informaatikon tehtäviin kuuluu yhdessä kuntien kirjastojen kanssa rakentaa digituen yhteistyöverkostoja paikallisten toimijoiden kanssa. Hän toimii aktiivisesti yhteistyössä muiden alueellista kehittämistyötä tekevien kirjastojen kanssa sekä toimii yhteyshenkilönä kunnan muihin organisaatioihin sekä maakuntaan päin.

Oulun kaupunginkirjastossa informaatikko on tiedonhankinnan ja informaatiolukutaidon opetuksen asiantuntija. Työn sisältöön kuuluu oppimisen tukeminen, mediakasvatus ja monilukutaidon kehittäminen. Informaatikko tekee kehittämistyötä niin, että alueellinen yhteistyö ja kirjastojen erilaiset tarpeet huomioidaan. Informaatikko kouluttaa ja tiedottaa kirjastojen henkilökuntaa ja yhteistyökumppaneita sekä kehittää yhteistyötä. Tehtäviin kuuluu myös teknisten laitteiden kuten mobiililaitteiden tuntemus, kouluttaminen ja ylläpito sekä tutustuminen uusiin teknologioihin ja sovelluksiin.

Kelpoisuusvaatimuksen on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto. Lisäksi edellytetään hyvää palvelujärjestelmien tuntemusta, kokemusta esiintymisestä ja kouluttamisesta sekä sujuvaa teknisten laitteiden osaamista. Arvostamme oma-aloitteisuutta, vastuunottoa, innovointikykyä ja sujuvia yhteistyötaitoja. Eduksi luetaan kirjastoalan tuntemus ja pedagoginen pätevyys. Tehtävään kuuluu matkustelua Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueella, joten myös oma auto katsotaan eduksi.

Tehtävässä käytetään koeaikaa.

Tehtävää haetaan sähköisesti osoitteessa www.ouka.fi/tyopaikat. Mikäli hakemusta ei ole mahdollista jättää sähköisesti, toimita hakemus osoitteeseen Oulun kaupungin kirjaamo, PL 71, 90015 Oulun kaupunki, käyntiosoite Kansankatu 55 A. Hakemuksessa on mainittava tehtäväkohtainen diaarinumero OUKA/6956/2019. Hakemukset on toimitettava 19.7.2019 klo 15.00 mennessä.

Lisätietoja

https://www.ouka.fi/oulu/kirjasto

Lisätietoja tehtävästä antaa 15.7.-19.7.2019 (vko 29) alueellinen kirjastopalvelupäällikkö Heidi Karhu, p. 044 703 7330 tai sähköpostitse
etunimi.sukunimi@ouka.fi

Oulun kaupunki, Sivistys- ja kulttuuripalvelut, Kulttuuripalvelut, Kirjastopalvelut
Osoite: Kaarlenväylä 3, 90100 Oulu

Valovoimainen Oulu – rohkea, reilu, vastuullinen. Oulu on Skandinavian pohjoinen pääkaupunki, jossa yhdistyvät luova ilmapiiri ja huipputeknologia, yrittäjyys ja taitavat tekijät, modernin merikaupungin omaperäinen kulttuuri ja elävä maaseutu. Oulussa on kunnioitettava koulutustarjonta ja Euroopan nuorin väestö sekä kykyä yhdessä rohkeasti rakentaa osaamisesta kansainvälisiä menestystarinoita. Kaikki tämä sopivan suuressa ja hyvinvoivassa kaupungissa, joka tarjoaa erinomaiset eväät onnelliseen elämään. Oulun kaupunki on noin 11 000 henkilön työpaikka.

Tutustu työnantajaan