Kirjastonhoitaja

Äänekosken kaupunki hakee vakituista

KIRJASTONHOITAJAA

Äänekosken kirjastoverkosto koostuu neljästä toimipisteestä, jotka sijaitsevat Äänekoskella, Suolahdessa, Sumiaisissa ja Konginkankaalla. Kirjastonhoitajan pääasiallinen työpiste on Äänekosken pääkirjasto, mutta työ edellyttää liikkumista koko Äänekosken alueella, kaikissa kirjaston toimipisteissä sekä kouluilla.

Kirjastonhoitajan tehtäviin kuuluvat asiakas- ja tietopalvelu, kokoelmatyö ja osallistuminen kirjaston tapahtumatuotantoon ja viestintään. Työhön sisältyy oppilaitosyhteistyötä ja kirjaston muiden koulutusten ohjaamista sekä palvelujen kehittämistä eri asiakasryhmille.

Kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto, johon sisältyvät tai jonka lisäksi on suoritettu vähintään 60 opintopisteen tai 35 opintoviikon laajuiset korkeakoulutasoiset kirjasto- ja informaatioalan opinnot.

Työ edellyttää kehittämishalukkuutta, oma-aloitteisuutta, organisointikykyä, joustavuutta sekä hyvä tietoteknisiä taitoja. Eduksi on pedagoginen osaaminen, valmius ryhmien ohjaamiseen, kiinnostus kirjastoaineistojen sisältöjen avaamiseen ja lastenkirjastotyöhön.

Työhön sisältyy myös ilta- ja lauantaivuoroja.

Työtehtävät edellyttävät mahdollisuutta oman auton käyttämiseen.

Äänekosken kaupunginkirjasto kuuluu Keski-kirjastot -yhteisjärjestelmään, johon kuuluvat kaikki 23 Keski-Suomen kuntaa. Käytössä oleva kirjastojärjestelmä on Axiell Aurora.

Tehtävässä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa. Valinta on ehdollinen, kunnes valittu on toimittanut hyväksyttävän lääkärinlausunnon terveydentilastaan.

Haastattelut järjestetään 11.12.2020.

Toivomme hakemukset Kuntarekry.fi -järjestelmän kautta.

Lisätietoja

http://www.aanekoski.fi

Tutustu työnantajaan

Äänekosken kaupunki, Hallintokatu 4, 44100 Äänekoski
Kirjastotoimenjohtaja Päivi Heinimäki, puh 020 632 3282, etunimi.sukunimi@aanekoski.fi

Äänekosken kaupunki, Kirjastopalvelut
Osoite: 44100, 44100 äänekoski

Äänekoski sijaitsee Keski-Suomen maakunnan sydämessä, nelostien kupeessa ja vesistöjen kainalossa. Noin 19 000 asukkaan Äänekoski on juuri sopivan kokoinen ja tarjoaa rikkaat ja monipuoliset puitteet elämään. Puhdas luonto, viihtyisä asuinympäristö ja hyvät palvelut, ne kaikki löytyvät Äänekoskelta. Äänekoskella asuu hyvä arki.

Äänekosken persoonaa leimaavat luonnon hiomaton kauneus ja toisaalta korkean teknologian loppuun hiotut ratkaisut. Kaupunki ammentaa voimaa luonnosta niin teollisuuteen kuin asukkaidensa hyvinvointiin. Äänekoski onkin monen kansainvälisesti menestyvän yrityksen kotipaikka. Vahvan teollisuuden myötä kaupungin työpaikkaomavaraisuus on jatkuvasti yli 100%.

Henkilöstöä kaupunkikonsernin palveluksessa on noin 1 500.

Olemme savuton työyhteisö.

https://www.aanekoski.fi/