Kirjastonhoitaja - Saarijärven kaupunki

Tule Saarijärven kaupunginkirjastoon kirjastonhoitajaksi!

Tule mukavaan työyhteisöömme luomaan ja kehittämään omannäköistäsi lasten- ja nuorten kirjastopalvelua. Haemme kirjastonhoitajaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen 1.9.2021 alkaen tai sopimuksen mukaan. Kirjastonhoitajan vastuualueena on lasten- ja nuorten kirjastotyö.

Saarijärven kaupunginkirjastoon kuuluu pääkirjaston lisäksi kirjastoauto. Olemme myös osa Keski-Suomen yhteistä Keski-kirjastot -kirjastokimppaa. Käytössämme on Axiell-Aurora kirjastojärjestelmä.

Kirjastonhoitajan työtehtäviin kuuluu lasten- ja nuorten kirjastopalveluiden kehittäminen, suunnittelu ja toteutus. Työnkuva sisältää mm. alakoululaisten ja yläkoululaisten kirjavinkkausta, tiedonhaun ja kirjastonkäytönopetusta sekä satutuntien pitämistä. Työ sisältää myös tiedottamista, tapahtumien suunnittelua ja toteuttamista sekä digitaitojen opastusta eri ikäryhmille. Oman vastuualueen lisäksi kirjastonhoitaja osallistuu monipuolisesti kaikkiin kirjastotöihin asiakaspalvelusta kokoelmanhoitoon. Työhön sisältyy iltatyötä.

Hakijalta toivotaan innostusta lasten ja nuorten lukemisen edistämiseen ja uusien ideoiden kehittämiseen ja kokeiluun. Työ edellyttää tehtävänkuvaan liittyvää työkokemusta tai muuten osoitettuja valmiuksia hoitaa toimea. Edellytämme hyviä asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaitoja, joustavuutta, tietoteknisiä valmiuksia, aktiivista ja itsenäistä työotetta sekä innostusta kirjavinkkaukseen. Eduksi katsotaan lasten- ja nuortenkirjallisuuden tuntemus, kyky hyödyntää monipuolisesti tieto- ja viestintätekniikkaa ja sen eri kanavia, digineuvontaosaaminen sekä pedagogiset taidot.

Kelpoisuusvaatimuksena tehtävään on korkeakoulututkinto, johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu vähintään 60 opintopisteen (35 ov) korkeakoulutasoiset kirjasto- ja informaatioalan opinnot. Hakijoita, joilla ei ole kelpoisuusehdon mukaista koulutusta, ei oteta valinnassa huomioon.

Palkkaus määräytyy kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaan. Tehtävässä on kuuden (6) kuukauden koeaika.

Tehtävään valitun on ennen työsuhteen alkamista toimitettava työnantajalle hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan.


Tutustu työnantajaan

Yhteystietomme

kirjastotoimenjohtaja Marja-Liisa Ronimus:
044 4598258
marja-liisa.ronimus@saarijarvi.fi
sivistysjohtaja Arja Siikström:
044 4509250
arja.siikstrom@saarijarvi.fi

Lisätietoja

Saarijärven kaupunki, SIVISTYS- JA KULTTUURITOIMI

katso kotisivut Saarijarvi.fi


Osoite: Sivulantie 11, 43100 Saarijärvi

Rekommenderade jobb