Kirjastopalvelujohtaja - Lahden kaupunki

Kirjastopalvelujohtaja

Vuoden 2021 ympäristöpääkaupungiksi valittu Lahti toivottaa sinut tervetulleeksi asiakaspalvelustaan palkitun Lahden kaupunginkirjaston uudeksi KIRJASTOPALVELUJOHTAJAKSI!

Meillä työskentelee osaamiseltaan monipuolinen ja työstään innostunut joukko kirjasto- ja media-alan ammattilaisia. Uudistamme toimintaamme ennakkoluulottomasti ja seuraamme aktiivisesti alan kehitystrendejä.

Tehtävänäsi on johtaa ja kehittää Kirjasto- ja tietopalvelut-yksikön toimintaa sekä vastata kirjastopalveluiden järjestämisestä, organisoinnista, tavoitteista, taloudesta, viestinnästä sekä hallintoon ja henkilöstöön liittyvistä asioista. Tiimiisi kuuluu palvelupäälliköitä, kirjaston yhteisten palveluiden henkilöstöä ja alueellisia kehittämiskoordinaattoreita. Toimit myös hankinta- ja luettelointipalveluiden vetäjänä sekä Päijät-Hämeen seudullisen kirjastopalveluyhteistyön kehittämisryhmän puheenjohtajana. Muodostat yhdessä palvelupäälliköiden kanssa kirjaston johtotiimin.

Johtajana luot kannustavan ja kokeilumyönteisen ilmapiirin, jossa toimintaa kehitetään tavoitteiden mukaisesti. Sinulla on selvä visio kirjastoalan tulevaisuudesta ja olet mukana valtakunnallisessa kehitystyössä tuntien myös alan kansainvälisen kehityksen. Johdollasi Lahden kaupunginkirjasto tunnetaan jatkossakin alalla innovatiivisena ja modernina toimijana. Olethan myös yhteistyötaitoinen ja viestit sujuvasti niin henkilökunnan kuin asiakkaidenkin kanssa ja hoidat päättäjäviestintää ja mediasuhteita aktiivisesti nostaen kirjaston tekemää työtä näkyväksi. Haluat kehittyä johtajana ja kannustat myös henkilöstöä esimerkilläsi elinikäiseen oppimiseen.

Kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. Lisäksi edellytetään kunnallishallinnon tuntemusta, ajantasaisia johtamisvalmiuksia sekä hyvää perehtyneisyyttä kirjastojen tehtäviin ja toimintaan.

Tehtäväkohtainen palkka on 4573,36 €/kk. Tehtävässä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa.

Jätäthän hakemuksesi Kuntarekry.fi kautta 21.10. klo 9.00 mennessä.

Lahden kaupunginkirjastossa kehitämme, kokeilemme ja uudistamme toimintaamme ja tarjoamme palvelujamme pääkirjaston lisäksi kuudessa lähikirjastossa, kahdessa kirjastopisteessä ja kahdessa kirjastoautossa sekä LASTU-verkkokirjastossa noin sadan hengen voimin. Lahden kaupunginkirjasto toimii myös alueellista kehittämistehtävää hoitavana kirjastona Etelä-Karjalan, Kanta-Hämeen, Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen kunnissa.

Lisätietoja

https://lastu.finna.fi/
http://www.lahti.fi/palvelut/tyo-ja-yrittaminen/lahti-tyonantajana

Tutustu työnantajaan

Heikki Turunen, puh. 0447161330

Lahden kaupunki, Kirjasto- ja tietopalvelut
Osoite: Kirkkokatu 31, 15140 Lahti

Lahti on sinun kaupunkisi – ja uusi työpaikkasi?

Henkilöstömme mukaan meillä saa tehdä merkityksellistä, sopivasti haastavaa työtä, johon voi itse vaikuttaa. Asiantuntijamme arvostavat myös työpaikan varmuutta, monipuolisia työtehtäviä sekä hyviä mahdollisuuksia kehittyä ja edetä uralla kaupungin sisällä. Meillä suhtaudutaan positiivisesti työelämän joustoihin, etätyöhön sekä työn ja perheen tasapainossa pitämiseen. Tunnemme työmme tavoitteet ja koemme onnistumisen iloa yhdessä.

Lahti ylitti juuri 120 000 asukkaan rajan ja hakee vahvaa kasvua uutena yliopistokaupunkina. Suomen johtavana ympäristökaupunkina Lahti tarjoaa kansainvälisesti kiinnostavan toimintaympäristön ja ratkaisuja tulevaisuuden haasteisiin. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, arki sujuvaa ja monipuolinen asuinympäristö on viihtyisä. Asukkaat arvostavat kaupungin kotoisuutta ja liikkumisen helppoutta ja matkailijat ihastuvat luonnonläheiseen kaupunkikuvaan ja tapahtumatarjontaan.

Tervetuloa Lahden kaupungille 3400 ammattilaisen joukkoon huolehtimaan kaupunkilaisten sujuvasta arjesta!