Kirjastotoimenjohtaja

Nykyisen kirjastotoimenjohtajan eläköityessä haemme Kotkan kaupunginkirjastoon kirjastotoimenjohtajaa vakituiseen virkaan. Työ alkaa 1.4.2021 tai sopimuksen mukaan.

Kotka on noin 52 000 asukkaan kaupunki reilun tunnin matkan päässä pääkaupunkiseudulta. Kotka on tunnettu palkituista puistoistaan ja se tarjoaa upean merellisen asuinympäristön. Kotkan kaupunginkirjasto on osa Kymenlaakson laajuista Kyyti-kirjastokimppaa. Pääkirjaston lisäksi palvelukokonaisuuteen kuuluvat Karhulan ja Karhuvuoren kirjastot sekä kirjastoauto.

Kotkan kirjastotoimenjohtajana pääset heti mukaan kehittämistyöhön. Panostamme vahvasti digitaalisiin ja virtuaalisiin palveluihin, kansalaisten mediataitojen tukemiseen sekä monipuolisen lukutaidon ja lukuinnostuksen edistämiseen. Lähivuosina on alkamassa uuden Karhulan kirjaston rakentaminen sekä pääkirjaston tilojen perusparannuksen ja uudistamisen suunnittelu.

Kirjastotoimenjohtaja johtaa ja kehittää kaupungin kirjastopalveluita, toimii kirjastopalveluiden esimiehenä ja vastaa toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden saavuttamisesta. Kirjastotoimenjohtaja kuuluu kulttuurin vastuualueen johtoryhmään. Hänen esimiehenään toimii kulttuurijohtaja.

Kirjastotoimenjohtajan viran kelpoisuusehtona on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, johtamistaito ja hyvä perehtyneisyys kirjastojen tehtäviin ja toimintaan. Edellytämme kehittävää ja osallisuutta tukevaa työotetta, näkemystä tulevaisuuden kirjastopalveluista sekä kirjastotoimen lainsäädännön tuntemusta. Arvostamme hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja, hyvää kirjallista ja suullista ilmaisutaitoa sekä kunnallishallinnon ja -talouden tuntemusta. Eduksi katsotaan johtamiskoulutus tai kokemus vastaavista tehtävistä.

Palkkaus (4 399,67 €/kk) ja muut viran ehdot KVTES:n mukaan. Virkaan valitun on esitettävä ennen viran vastaanottamista Kotkan työterveyshuollon antama lääkärintodistus terveydentilastaan. Viran täyttämisessä noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa.

Tehtävää haetaan ensisijaisesti kirjautumalla rekrytointijärjestelmäämme. Apua hakemuksen jättämiseen saat numerosta 040 352 4737 (ma-pe klo 7-14). Paperihakemus ja CV on mahdollista lähettää osoitteeseen Kotkan kaupunki, Kirjaamo, PL 205, 48101 KOTKA. Haastattelut voidaan aloittaa hakuaikana.


Lisätietoja

http://www.linkedin.com/company/kotkan-kaupunki/
http://www.facebook.com/kotkankaupunki

Tutustu työnantajaan

Lisätietoja tehtävästä antaa kulttuurijohtaja Tomi Purovaara, p. 040 668 27 47, tomi.purovaara@kotka.fi sekä kirjastotoimenjohtaja Katariina Kupiainen, p. 0400 935 923, katariina.kupiainen@kotka.fi

Kotkan kaupunki, Kirjasto- ja arkistoala
Osoite: Kotka, 48100 Kotka

Kotka on eloisa kaupunki meren äärellä, vain reilun tunnin matkan päästä pääkaupunkiseudulta. Kotkan kaupunki pitää reilusti huolta työntekijöistään ja tarjoaa jatkuvasti koulutusta ja monipuolista virkistys- ja työhyvinvointitoimintaa. Kotkassa on komea merellinen asuinympäristö, jonka palkitut puistot tarjoavat paljon harrastusmahdollisuuksia. Kotkassa asut aina lähellä palveluita ja Suomenlahden tai Kymijoen rantaa, kohtuuhinnalla.

Kotkalaiset ovat ystävällisiä ja lähestyttäviä - ja ylpeitä rakkaasta kotikaupungistaan. Liity rohkeasti joukkoomme! Katso lisätietoja www.kotka.fi.