Skip to main content
test
Kulttuuriperintökoordinaattori - Tornion kaupunki

Kulttuuriperintökoordinaattori Tornionlaakson museoon
Kulturarvskoordinator för Tornedalens museum

Haemme Tornionlaakson museoon KULTTUURIPERINTÖKOORDINAATTORIA määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 1.4.2023-31.12.2024.

Vi söker en KULTURARVSKOORDINATOR till Tornedalens museum för en tillfällig anställning för perioden 1/4/2023-31/12/2024. (Information på svenska: https://www.tornio.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/tornionlaakson-museo/ajankohtaista/)

Tornionlaakson museo - Tornedalens museum on alueellinen vastuumuseo, joka toimii kulttuuriperinnön asiantuntijana kehittäen ja edistäen toimialansa yhteistyötä sekä kulttuuriperinnön tallentamista ja digitaalista saatavuutta Tornionlaakson alueella. Museon tehtäviin kuuluu kulttuuriympäristötehtävä sekä alueellisen museotoiminnan edistämistehtävä Kemin, Keminmaan, Kolarin, Muonion, Pellon, Simon, Tervolan, Tornion ja Ylitornion kuntien alueilla. Tornionlaakson museo toimii myös Haaparannan museona.

Haemme Tornionlaakson museoon Haaparannan ja Tornion kaupunkien yhteistä kulttuuriperintökoordinaattoria koordinoimaan kulttuuriperinnön vaalimista ja kulttuurikasvatusta erityisinä painoalueinaan koskikalastuksen elävä perintö sekä maailmanperintökohde Struven ketju. Työssä saat olla tekemisissä aidon ja monipuolisen kulttuuriperinnön kanssa, sekä työskennellä osana rentoa tiimiä kansainvälisten asioiden parissa.

Rajat ylittävä kulttuuriperintö on tärkeä osa Tornion ja Haaparannan kaupunkien ja koko Tornionlaakson identiteettiä, historiaa ja elinvoimaa. Kansainvälistä tieteen ja tekniikan kulttuuriperintöä edustava Unescon maailmanperintökohde Struven ketju kulkee läpi Tornionlaakson molemmin puolin rajaa. Tornionlaaksossa sijaitsevat kaikki Ruotsin ja puolet Suomen alueelta valituista maailmaperintöpisteistä. Ainutlaatuista elävää kulttuuriperintöä edustava Tornionjoen koskikalastus on sekä Suomen että Ruotsin kansallisissa aineettoman kulttuuriperinnön luetteloissa. Koskikalastusta tullaan esittämään myös monikansalliseksi ehdokkaaksi Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon.

Kulttuuriperintökoordinaattorin tehtäviin kuuluu koordinoida kulttuuriperintökohteiden vaalimista ja kehittämistä yhdessä perinteen harjoittajien ja vastaavien tahojen kanssa. Koordinaattori osallistuu koskikalastuksen Unescon aineettoman kulttuuriperinnön kohdehaun ohjausryhmän toimintaan ja monikansallisen Unesco-hakemuksen kirjoittamiseen sekä toimii kulttuuriperinnön vaalimisen ja Unesco-sopimusten paikallisena asiantuntijana.

Hakijalta vaaditaan soveltuvaa korkeakoulututkintoa, kokemusta hanketyöstä ja kansainvälisistä hankkeista, alueen ja kulttuuriperinnön tuntemusta sekä hyvät viestintätaidot. Työssä käytettävät kielet ovat suomi ja ruotsi, hankekieli on englanti. Hakijalta vaaditaan riittävää ruotsin ja hyvää englannin kielen taitoa.

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää erinomaisia sosiaalisia vuorovaikutustaitoja sekä kykyä toimia tiimissä ja verkostoissa. Työn hoitaminen edellyttää ajokorttia ja oman auton käyttömahdollisuutta.

Työaika: toimistotyöaika 36,25 h/viikko.
Palkkaus: KVTES:n mukaan.
Hakeminen: Sähköinen hakemus täytetään Kuntarekryssä.
Hakuaika päättyy pe 24.3.2023 klo 16.00.
Työ alkaa 1.4.2023 tai sopimuksen mukaan. Toimessa on kuuden (6) kuukauden koeaika.

Tutustu työnantajaan

Yhteystietomme

Lisätietoja antaa Tornionlaakson museon museonjohtaja Titta Kallio-Seppä, titta.kallio-seppa@tornio.fi, +358 50 597 1557.

Lisätietoja

Tornion kaupunki, Sivistyspalvelut, Tornionlaakson museo

Tornionlaakson museo – Tornedalens museum esittelee Tornionlaakson kulttuuria ja historiaa Suomen ja Ruotsin rajan molemmin puolin. Vuonna 2014 museosta tuli maailman ainoa rajanylinen, kahdessa eri maassa sijaitsevan kaupungin yhteinen museo. Museo on erikoistunut tornionlaaksolaiseen elämäntapaan ja rajan ilmiöihin. Sen toimintaa rahoittaa myös Haaparannan kunta.

Kukkolankosken alueen kestävä kehittäminen ja koskikalastuskulttuuriin liittyvä Unescon aineeton kulttuuriperintöhaku ovat yksi Tornion kaupunkistrategian 2021–2025 kärkihankkeista (https://www.tornio.fi/wp-content/uploads/2022/09/tornion-kaupunkistrategia-2021-2025.pdf).

Tornio on onnellisten asukkaiden, uudistuvien palveluiden ja menestyvien yritysten vetovoimainen rajakaupunki. Yhdessä Ruotsin Haaparannan kanssa muodostamme 32 000 asukkaan kansainvälisen kaksoiskaupungin kahden maan rajalla. Torniossa kohtaavat suomalainen ja ruotsalainen kulttuuri, rajakauppa, joki ja meri sekä vilkas liikenteen ja matkailijoiden virta.

Tornion kaupungin palveluksessa työskentelee noin 900 eri alojen ammattilaista. Kaupunki tarjoaa kehittymiskykyisille osaajille mielenkiintoisen ja kansainvälisen työympäristön sekä turvalliset puitteet viihtyisälle asumiselle. Torniossa voit asua keskustassa tai maaseudun rauhassa, meren rannalla tai valjastamattoman lohijoen äärellä - valitset miten vain, kahden maan palvelut ovat aina ulottuvillasi. Tornio kaupunki on savuton työpaikka.


Osoite: Torikatu 4, 95400 Tornio

Rekommenderade jobb