Skip to main content
test
Lähihoitaja (2) / Kotihoito Resurssipooli - Tampereen kaupunki

Tule työskentelemään kehitysmyönteiseen kotihoitoon!

Kotihoito on osa Ikäihmisten palvelulinjan toimintaa, jossa palvelut tuotetaan asiakkaiden tarpeista lähtien kunnioittaen asiakkaan itsemääräämisoikeutta ja turvaamalla mahdollisuudet osallistua mm. vaikuttamalla itseään koskeviin asioihin ja ympäristöön. Palveluilla edistetään asiakkaiden kokemaa elämänlaatua, sekä tasapainoa arjen vaatimusten ja mahdollisuuksien välillä eri elämäntilanteissa.

Haemme lähihoitajia Etelä & Keskusta alueen poolin vakituisiin tehtäviin. Työn aloitus on 2.6.2022 tai sopimuksen mukaan.

Poolin tarkoitus on paikata alueen kotihoidon työntekijöiden poissaoloja eli työntekopaikka voi poolissa vaihtua joskus jopa päivittäin. Poolissa työtä tehdään kahdessa vuorossa.

Etelä & Keskusta -pooli toimii pääsääntöisesti Amurin, Pyynikin, Tammerkosken, Kalevan, Kalevanrinteen, Kissanmaan, Härmälän, Koivistonkylän ja Viinikan alueilla.

Kotihoidon poolin työ on itsenäistä, asiakkaan kotona tehtävää hoito- ja hoivatyötä. Yhteistyötä tehdään osana moniammatillista tiimiä, kuin myös asiakkaiden ja heidän läheistensä kanssa. Kotihoidossa tuetaan asiakkaita oman näköiseensä elämään, mahdollistaen heidän selviytymisensä arjessa. Asiakkaiden hoitoa toteutetaan yksilöllisen hoito- ja palvelusuunnitelman mukaan. Työ on monipuolista ja ihmisläheistä hoitotyötä. Työ edellyttää hyviä vuorovaikutus- ja tiimityötaitoja, sekä joustavaa työotetta, eli kykyä sopeutua vaihtuviin tilanteisiin.

Otamme ilolla vastaan uusia työkavereita ja huolehdimme kokonaisvaltaisesta perehdytyksestä. Poolin työ- ja toimintatapoihin, sekä työtehtäviin perehdytään mm. yhdessä toisen poolilaisen kanssa.

Tarjoamme monipuoliset koulutusmahdollisuudet, sekä kattavat henkilöstöedut mm. vakuutuskassa, e-passi, sekä työterveyshuolto.

Kelpoisuusvaatimuksena on lain 817/2015 mukainen pätevyys: nimikesuojattu lähihoitaja ja rekisteröityminen Valviran ammattihenkilörekisteriin, sekä tartuntatautilain 48 §:n ja 48a §:n mukaista soveltuvuutta.

Valitulta edellytetään Love-lääkehoidon verkkotestin (LOP, PKV, KIPU) hyväksytty suorittaminen. Verkkotentit voi myös tarvittaessa suorittaa työpaikalla.

Lisätietoa tehtävästä antavat kotihoidon esimies Terhi Kallonen, puh. 050 570 2013 ja palvelupäällikkö Merja Korpi, puh. 050 309 4481.

Eduksi luetaan B-ajokortti ja oman auton käyttömahdollisuus työtehtävien hoidossa.

Hakuaika päättyy 23.5.2022.

Tehtäviä haetaan Kuntarekryssä Hae työpaikkaa -painikkeesta. Ohjeita hakemiseen löydät https://www.tampere.fi/tyo-ja-yrittaminen/meille-toihin.html. Sähköisten hakemusten tulee olla perillä klo 23.59 ja postitse saapuvien hakemusten klo 15.00 mennessä. Myöhässä saapuneita hakemuksia ei voida ottaa haussa huomioon.

Lisätietoa hakemisesta saat Monetra Pirkanmaan rekrytointipalveluista puh. 040 806 3184, rekrytointi.pirkanmaa@monetra.fi

On vain yksi Tampere, mutta monta syytä tulla ja jäädä. Tampereen tavoitteena on olla korkean osaamisen kaupunki, arjen ykkönen ja vetovoimainen elämyskaupunki. Olemme kompaktin kokoinen kaupunki, jossa tykätään työskennellä, asua ja opiskella. Tehtävämme on varmistaa, että palvelut ovat sujuvia, liikkuminen helppoa ja vapaa-ajan mahdollisuudet monipuolisia. Tarjoamme sinulle Tampereen kaupungilla vakaan työpaikan vastuullisessa ympäristössä sekä monipuoliset työsuhde-edut. Tule osaksi monialaista osaajajoukkoamme tekemään yhteiskunnallisesti merkittävää työtä kaupunkilaisten hyväksi. Tule Tampereen tekijäksi!

Tampereen kaupunki on savuton työpaikka.

Lisätietoja

http://www.tampere.fi
https://www.tampere.fi/tyo-ja-yrittaminen/meille-toihin/avoimet-tyopaikat.html

Tutustu työnantajaan

Yhteystietomme

Lisätietoa tehtävästä antavat kotihoidon esimies Terhi Kallonen, puh. 050 570 2013 ja palvelupäällikkö Merja Korpi, puh. 050 309 4481.

Lisätietoja

Ikäihmisten palveluryhmä, Etelä yhteiset, Kotihoito Härmälä, Pooli

Tampereen kaupunki on Pirkanmaan suurin työnantaja. Rakennamme yhdessä Tampereen kaupunkia noin 14 500 työntekijän voimin. Työmme on merkityksellistä ja yhteiskunnallisesti arvokasta, työtä kaupunkilaisten hyväksi.

Kaupungin tekemisessä näkyy kumppanuus- ja kehittämiskulttuuri, jossa johtaminen on mahdollistavaa, henkilöstö kehittää ja yhteisöllisyys on vahvaa. Osallistumme vuosittain Vastuullinen Kesäduuni -kampanjaan ja olemme sitoutuneet toteuttamaan sen periaatteita jokapäiväisessä työssämme ympäri vuoden. Kampanjan ja kaupungin periaatteita ovat muun muassa hyvä hakijakokemus sekä oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus.

Menestyäkseen kaupunki tarvitsee joukkoonsa parhaat osaajat. Tule osaksi moniammatillista ja asiantuntevaa henkilöstöämme!

Tampereen kaupunki - Rökfri arbetsplats Tampereen kaupunki - Ansvarig sommararbetsgivare Tampereen kaupunki - Responsible employer

Rekommenderade jobb