Lastensuojelun sosiaaliohjaaja, Raasepori- Hanko- Inkoo- Siuntio

Ansök senast  17.6.2024 15:45

Lastensuojelun liikkuvat palvelut kattavat koko Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen ja etsimme ainutlaatuiseen lastensuojelun liikkuvien palveluiden Raasepori- Hanko- Inkoo- Siuntio tiimiin kahta ammattilaista.

Liikkuvien palveluiden tiimissä pääset käyttämään vahvuuksiasi ja osaamistasi monipuolisen ja mielenkiintoisen työn parissa.
Työryhmäsi työskentelee laajasti lastensuojelun kentällä toteuttaen tehostetun perhetyön, intensiivisen avoarvioinnin ja sijaishuollon perhetyön prosesseja. Lastensuojelun liikkuvien palveluiden tiimit työskentelevät pääosin asiakasperheiden kodeissa ja heidän omissa toimintaympäristöissään. Asiakastyössä hyödynnetään monipuolisesti reflektointia ja erilaisia työmenetelmiä. Työ on liikkuvaa ja monipuolista. Sinulla on tukenasi vahva työparin, tiimin ja esihenkilön tuki sekä työnohjaus. Saat myös hyvän perehdytyksen työhösi.

Tehostetussa perhetyössä teemme perheiden kotona tavoitteellista lastensuojelun muutostyötä. Työskentely on tiivistä, 2-4 tapaamista viikossa ja asiakkuudet ovat kestoltaan 3-6 kk. Pyrimme auttamaan perheitä esimerkiksi pureutumalla vanhemmuuden haasteisiin, perheen vuorovaikutus- ja ongelmanratkaisutaitoihin sekä arjen hallintaan.

Intensiivinen avoarviointi on perheiden kotona tehtävää intensiivistä ja arviointipainotteista työskentelyä. Jaksot ovat kestoltaan lyhyitä, noin 2 kk pituisia. Työskentelyn tavoitteena on yksilö-, perhe- ja verkostotyön keinoin selvittää asiakaslapsen ja -perheen tilanne sekä tuen tarpeet. Intensiivinen avoarviointi on luonteeltaan asiakasperheen tilannetta vakauttavaa, tukevaa ja arvioivaa ja voi olla vaihtoehtona kiireelliselle sijoitukselle.

Sijaishuollon perhetyö on perheiden kotona tehtävää tavoitteellista muutostyötä. Toimimme erityisesti sijaishuollon sosiaalityön tukena ja perhetyö voi ajoittua sijoituksen eri vaiheisiin. Palveluun kuuluvat vanhempien tukeminen sijoituksen alkuvaiheessa ja sijoituksen aikana, sijaisperheiden perhetyö sekä lapsen kotiutumismahdollisuuden arviointi ja kotiutuksen tuki. Työtä räätälöidään asiakkaan tarpeen mukaan.

Työotteemme on voimavarakeskeinen ja perustuu arvostavaan vuorovaikutukseen. Meille on tärkeää jokaisen, niin asiakkaidemme kuin työyhteisömme jäsenten, ainutlaatuisuuden ja vahvuuksien vaaliminen. Uskomme, että osaamisen ydintä on aito, turvallinen ja avoin kohtaaminen. Tämän avulla rakennamme hyvää yhteistyötä ja mahdollistamme positiivisen muutoksen.

Tarjoamme sinulle:
• monipuolisen ja mielenkiintoisen työn
• innostavan ja ammatillisen työyhteisön
• perehdytyksen työhön, tiimin ja esihenkilön tuen sekä säännöllisen työnohjauksen
• mahdollisuuden ammatilliseen kehittymiseen, menetelmäosaamista ja kouluttautumista
• itsenäistä työn suunnittelua, tiimin ja asiakkaiden tarpeet huomioiden

Työvuorot pääset suunnittelemaan itsenäisesti ja työparien kanssa, asiakastarve huomioiden. Työskentelemme klo 7-20 välillä. Odotamme sinulta sitoutumista kahteen iltavuoroon viikossa ja yhteen viikonloppuvuoroon kolmen viikon aikana.

Työpaikan nimi ja osoite: Lastensuojelun liikkuvat palvelut, Raaseporintie 37, 10650 Tammisaari
Työaika: 38 h 15 min / viikko, yleistyöaika
Tehtävät ovat vakituisia.

Tervetuloa osaksi tiimiämme, odotamme innolla hakemustasi!

Kelpoisuusvaatimukset: Tehtävään soveltuva ammattikorkeakoulututkinto (esim. sosionomi, yhteisöpedagogi) tai aikaisempi opistotason tutkinto.

Tehtävässä edellytetään:
• valmiutta työskennellä suomen ja ruotsin kielellä
• perustason tietoteknisiä taitoja (yleiset toimistosovellukset ja -järjestelmät)
• ajokorttia ja ajotaitoa

Tehtävään valittavan on esitettävä nähtäväksi rikosrekisterilain 6.2 §:n tarkoittama rikosrekisteriote
Virkaan/työsuhteeseen valituilta pyydetään satunnaisesti Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen päihdeohjelman mukaista huumausainetodistusta.

Arvostamme:
• innostunutta työotetta ja hyviä työyhteisötaitoja
• kykyä itseohjautuvaan työskentelyyn
• hyviä vuorovaikutus- ja reflektointitaitoja sekä valmiuksia haastaviin asiakastyön tilanteisiin
• hyviä dokumentointitaitoja ja kokemusta asiakastietojärjestelmien käytöstä

Työntekijöiden hyvinvointi on meille tärkeää ja haluamme tarjota monipuolisia etuja henkilöstöllemme. Tarjoamme työterveyshuollon ja lisäksi saat käyttöösi vuodessa 200 €, jonka voit käyttää toiveidesi mukaan kulttuuri-, hyvinvointi-, liikunta- tai matkalippuetuuksiin. Arvostamme työ- ja vapaa-ajan tasapainoa.

Kontaktuppgifter

Tehtävästä lisätietoja antaa:

Päivi Rignell, Vastaava sosiaaliohjaaja, Lastensuojelun liikkuvat palvelut, Raasepori-Hanko-Inkoo-Siuntio, paivi.rignell@luvn.fi, puh. 0401359400

Sari Mäkinen, Lastensuojelun palveluesihenkilö, Lastensuojelun liikkuvat palvelut, sari.makinen@luvn.fi, puh. 0406369845

Sök nu!

Organisationer jobb

Arbetsgivare Tule rakentamaan kanssamme Suomen parasta hyvinvointialuetta! Päämäärämme on, että jokaisella länsiuusimaalaisella on mahdollisuus onnelliseen ja hyvään elämään, ensimmäisestä neuvolakäynnistä viimeisiin elinpäiviin. Kehitämme palveluja yhdessä henkilöstön ja asukkaiden kanssa. Silloin löydämme juuri meille sopivat ratkaisut. Kun yhdistämme kaikkien vahvuudet ja osaamisen, meillä on hienot edellytykset onnistua tavoitteessamme. Palvelemme 475 000 asukasta Espoossa, Hangossa, Inkoossa, Karkkilassa, Kauniaisissa, Kirkkonummella, Lohjalla, Raaseporissa, Siuntiossa ja Vihdissä. Meitä ammattilaisia on liki 10 000. Tavoitteenamme on osaava ja monimuotoinen henkilöstö, joka heijastaa koko läntisen Uudenmaan väestörakennetta. Rekrytoinnissa edistämme yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa. Kaksikielisyys on laajan alueemme rikkaus ja arvostamme molempien kotimaisten kielten osaamista. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue - Jotta länsiuusimaalaiset voivat hyvin Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue on savuton työympäristö. Läs om arbetsgivare