Lukukoordinaattori

Haluatko olla kehittämässä lukemisen kulttuuria esi- ja alkuopetuksessa? Innostutko uusista lukemisen tavoista ja toimintamalleista? Haluatko olla mukana luomassa kaupunkitasoista lukukonseptia?

Keravan kaupungin kasvatuksen ja opetuksen toimialalla on haettavana määräaikainen LUKUKOORDINAATTORIN TEHTÄVÄ ajalle 2.8.2021-31.7.2022.

Lukukoordinaattorin työn keskiössä on monikulttuuristen esi- ja alkuopetusikäisten lasten lukutaidon kehittäminen Keravalla. Työpiste sijaitsee Killan koulussa, joka on 1.-6. luokkien alakoulu. Lukukoordinaattori työskentelee kuitenkin kaupunkitasoisesti eri päiväkotien ja koulujen esi- ja alkuopetusryhmissä kiertäen.

Tätä tulet meille tekemään
Lukukoordinaattori työskentelee Lukuliekki - Keravan loistavat lukijat-hankkeessa. Hankkeen tavoitteena on lukemaan innostaminen ja lukutaidon vahvistaminen päiväkodeissa, kouluissa ja kirjastoissa huoltajia unohtamatta. Hankkeessa vahvistetaan eri toimijoiden suunnitelmallista yhteistyötä. Lukukoordinaattorin keskeisiä työtehtäviä ovat mm. opetus- ja kasvatushenkilökunnan tutorointi lukemista edistävien digitaalisten sovellusten käyttöönotossa, kirjaston sekä esi- ja alkuopetuksen yhteistyön kehittäminen, uusien toimintamallien kehittäminen ja vanhempien kanssa tehtävän yhteistyön lisääminen. Lisäksi lukukoordinaattori osallistuu hankkeen kokonaistoteutukseen.

Näin onnistut tehtävässä
Työ edellyttää lukemisen kulttuurin laajaa tuntemusta, hyviä viestintä- ja vuorovaikutustaitoja sekä innovatiivista ja aktiivista työotetta. Perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen tuntemus sekä innostus ja kiinnostus työskennellä monikulttuuristen perheiden kanssa lasketaan eduksi.

Kelpoisuusvaatimuksena edellytämme tehtävään soveltuvaa korkeakoulututkintoa (esimerkiksi kirjasto- ja informaatioalan opinnot) sekä kykyä hoitaa tehtävää suomeksi ja ruotsiksi.

Tule meille työkaveriksi, tarjoamme sinulle mahdollisuuden päästä vaikuttamaan keravalaisten lasten hyvinvointiin omien vahvuuksiesi mukaisesti. Keravalla sinua odottaa innokas ja energinen ammattilaisten joukko. Kerava on pieni, suuri kaupunki, jossa toimintaympäristö on sopivan kokoinen ja yhteistyö tiivistä. Kaupunki tarjoaa hyvät puitteet kasvatukselle ja opetukselle sekä niiden kehittämiselle. Meille erityisen tärkeitä asioita ovat hyvinvointi, osallisuus ja vuorovaikutuksellinen toimintakulttuuri sekä tieto- ja viestintäteknologian hyödyntäminen oppimisessa.

Tehtäväkohtainen on noin 2700 €/kk, palkkaus- ja palvelussuhteen muut ehdot määräytyvät KVTES:n mukaan. Työaika on toimistotyöaika 36 h 15 min/vko.

Tehtävässä noudatetaan viiden kuukauden koeaikaa.

Tehtävään valitun on ennen sen vastaanottamista esitettävä lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä annetun lain (504/2002) perusteella rikosrekisterilain (770/1993) 6 § 2. momentissa tarkoitettu rikosrekisteriote.

Lisätietoja

https://www.kerava.fi/
https://kerava.fi/kerava-info/kerava-työnantajana

Tutustu työnantajaan

Kasvatuksen ja opetuksen asiantuntija Kati Airisniemi p. 040 318 2728 tai
varhaiskasvatusjohtaja Hannele Koskinen p. 040 318 2130
(etunimi.sukunimi@kerava.fi)

Kasvatuksen ja opetuksen toimiala
Osoite: Sarvimäentie 35, 04200 Kerava

Kerava on pääkaupunkiseudun pohjoinen kärki. Alle puolessa tunnissa Helsingin keskustasta pääset meille, vehreään puistojen ja ihmisten pikkukaupunkiin. Kerava on kekseliään ja kestävän kehityksen edelläkävijä, hyvän elämän kaupunki. Tämän mahdollistavat kaupungin noin 1800 osaavaa ja arvostettua työntekijää. Noin 37 000 asukkaan Keravan saavutat helposti niin pääradan junalla kuin autoillenkin.

Kasvatuksen ja opetuksen toimialalla työskentelee noin 800 varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja lukiokoulutuksen ammattilaista.

Keravan kaupunki - Ansvarig sommararbetsgivare

Suggested jobs