Skip to main content
test
OHJAAJA (2kpl), nuorten vastaanotto- ja arviointiyksiköt, Järvenpää ja Tuusula - Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä

Tule lastensuojelun sijaishuoltoon!

Meillä Keusotessa on Auerkulman ja Koivukujan vastaanotto- ja arviointiyksiköissä kummassakin yksi vakituinen ohjaajan työsuhde avoimena 3.10.2022 alkaen.

Auerkulman vastaanottoyksikkö on Järvenpäässä sijaitseva kuusipaikkainen lastensuojelun tukea tarvitsevien 12-17-vuotiaiden lasten vastaanotto- ja arviointiyksikkö. Tuusulassa sijaitseva Koivukujan vastaanotto- ja arviointiyksikkö on seitsemänpaikkainen lastensuojelun sijaishuollon tukea tarvitsevien 12-17-vuotiaiden lasten vastaanotto- ja arviointiyksikkö. Kummatkin yksiköt vastaavat sekä kiireellisesti että avohuollon päätöksellä sijoitettujen lasten hoidosta, huolenpidosta ja arvioinnista. Lasten sijoitukset ovat lyhytaikaisia kestäen keskimäärin 1-3 kuukautta. Hoito- ja kasvatustyöstä vastaa yksiköittäin seitsemän ohjaajaa, yöhoitaja, sairaanhoitaja ja yksikön esimies. Lisäksi yksiköissä työskentelee kummankin yksikön yhteinen erityistyöntekijä. Ohjaajan tehtävä on kolmivuorotyötä sisältäen 1-3 yövuoroa kolmen viikon aikana ja varallaoloa.

 • Ohjaajan tehtävänä on lapsen tilanteen kartoittaminen ja arviointi yhdessä lapsen, perheen, sosiaalityöntekijän, verkostojen ja vastaanottoyksikön moniammatillisen tiimin kanssa.
 • Ohjaaja toimii vastuuohjaajana kahdelle lapselle. Hänellä on työparinsa kanssa pääasiallinen vastuu nuorten arviointiprosessin ohjaamisesta, toteuttamisesta ja perheen kanssa työskentelystä.
 • Ohjaaja vastaa työvuorossaan kaikkien yksikköön sijoitettujen lasten päivittäisestä hoidosta ja kasvatuksesta, verkostoyhteistyöstä, dokumentoinnista ja kodinhoidollisista tehtävistä.
Ohjaajalta odotamme erinomaisia vuorovaikutustaitoja ja kykyä tulla toimeen erilaisissa tilanteissa olevien lasten ja heidän perheidensä kanssa. Arvostamme taitoa toimia nopeasti muuttuvissa tilanteissa, positiivista ja voimavaralähtöistä työotetta, hyviä tiimityötaitoja ja kehitysmyönteisyyttä. Työssä toimiminen vaatii lastensuojelulain tuntemusta ja katsomme eduksi lastensuojelun työkokemuksen. Hygieniapassi tulee olla suoritettuna. Katsomme eduksi myös lisäkoulutukset, kuten esimerkiksi lääkehoidon koulutuksen, perhetyön- / kriisityön koulutuksen, päihde- ja mielenterveyskoulutuksen ja traumaosaamisen. Työ edellyttää ajokorttia sekä kykyä ja halua ajaa autoa.
 • Kelpoisuusehtona edellytämme soveltuvaa AMK - tutkintoa (esim. sosionomi AMK, sairaanhoitaja AMK. yhteisöpedagogi AMK, toimintaterapeutti AMK) tai aikaisempaa opistotason tutkintoa. Laki sosiaalihuollon ammattihenkilölaki (817/2015) tai terveydenhuollon ammattihenkilöstöstä annetun laki (559/94).
 • Valitun on toimitettava nähtäväksi lain nro 504/2002 (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä) mukainen rekisteriote viimeistään 30 päivän kuluessa valintapäätöksen tiedoksisaannista.
Työ tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden toimia lastensuojelun sijaishuollon näköalapaikalla, ammattitaitoa kehittävän työn ja tilaisuuden olla osana moniammatillista huipputiimiä.

Auerkulman ja Koivukujan yksiköt ovat mukana itse- ja yhteisöohjautuvuuden ja palvelevan johtamisen hankkeessa, jolla lisätään työn mielekkyyttä ja tiimin hyvinvointia. Työn tukena ovat muun muassa säännölliset tiimikokoukset, työnohjaus ja sparraava esimies.

Ilmoitathan hakemuksessasi, kummasta yksiköstä olet kiinnostunut.

Tietoja palvelussuhteesta:

 • Vakituinen työsuhde (2kpl) alkaen 3.10.2022 tai sopimuksen mukaan. Koeaika on 6kk.
 • Tehtäväkohtainen palkka on 2939,50 e/kk. Työ on jaksotyötä.
 • Tutustu rekrytointiin ja näe vaadittavat luvat. Avaa sivu tästä.
 • 1.2. on tartuntalaki 48§ muuttunut ja haettavaan tehtävään edellytämme laajempaa (korona) rokotesuojaa.
Lisätietoja Sinulle tehtävästä antaa Auerkulman vastaanotto- ja arviointiyksikön esimies Terhi Penttilä, p. 050 497 0388, terhi.penttila@keusote.fi ja Koivukujan vastaanotto- ja arviointiyksikön esimies Katja Keitaanniemi, p. 050 497 0359, katja.keitaanniemi@keusote.fi (yhteydenotot 24.8.22 alkaen).

Hakuaika päättyy 1.9.2022 klo 14.

 • Ryhmä- ja yksilöhaastattelut pidetään viikoilla 36-37.
 • Alkuperäiset opinto- ja työtodistukset esitetään haastattelun yhteydessä.
Tutustu työnantajaan

Lisätietoja

Keski-Uudenmaan sote on edelläkävijä sote-palveluiden kehittämisessä. Kuntayhtymään kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula.

Rekommenderade jobb