Osastonhoitaja

Haemme osastonhoitajaa työyhteisöömme Sallan sosiaali- ja terveyspalveluihin akuutti- ja kuntoutusosastolle toistaiseksi voimassa olevaan virkasuhteeseen.

Sallan sosiaali- ja terveyspalvelut tuottaa alueensa väestölle sosiaali- ja perusterveydenhuollon palvelut. Suurin osa henkilökunnasta työskentelee Sosiaali- ja terveyskeskuksessa. Terveydenhuollon päivystys on Sallassa arkipäivisin ja ilta- ja viikonloppupäivystys hoidetaan naapurikaupungissa Kemijärvellä Hyvinvointikeskus Lapponiassa ja yöpäivystys Lapin keskussairaalassa Rovaniemellä. Tavoitteena meillä Sallassa on tuottaa laadukkaita, tutkittuun tietoon ja hyviin hoitokäytäntöihin perustuvia asiakaslähtöisiä palveluja.

Akuutti- ja kuntoutusosasto on perusterveydenhuollon yksikkö, jossa hoidetaan yleislääkäritasoista sairaanhoitoa sekä kuntoutusta tarvitsevia potilaita. Osastolla on 11 lyhytaikaista potilaspaikkaa. Osastolla työskennellään vastuuhoitajamallin mukaisesti. Akuutti- ja kuntoutusosaston yhteydessä, osastonhoitajan alaisuudessa, toimii myös kotisairaala.

Osastonhoitaja toimii lähiesimiehenä akuutti- ja kuntoutusosaston sairaanhoitajille (10+2 varahenkilöä), Kotisairaalan sairaanhoitajille (3), Sosiaali- ja terveyskeskuksen laitoshuoltajille (6) ja kahdelle sihteerille. Sosiaali- ja terveyskeskuksen henkilökunta työskentelee yli yksikkörajojen, ja esimerkiksi sairaanhoitajat perehdytetään työskentelemään akuutti- ja kuntoutusosastolla, vastaanottopalveluissa sekä kotisairaalassa.

Osastonhoitajan tehtäviin kuuluu päivittäinen johtaminen, henkilöstön lähiesimiehenä toimiminen, sekä vastuu alaistensa yksiköiden kehittämisestä. Tehtävässä vaaditaan moniammatillisen tiimityön johtamisen hallintaa, avointa ja rohkeaa vuorovaikutusta ja muutostilanteiden johtamistaitoja. Hakijalta edellytetään hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja. Tulet toimimaan sosiaali- ja terveysjohtajan alaisuudessa, osana sosiaali- ja terveyspalveluiden johtoryhmää.

Kelpoisuusvaatimuksena virkaan on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto tai riittävät johtamisen ja hallinnon opinnot tai aikaisempi hyväksytty osastonhoitajan pätevyys sekä lisäksi terveydenhuollon ammattihenkilöstöstä annetun lain (559/94) mukainen laillistus sekä riittävä kokemus alan tehtävästä. Hakijan tiedot tulee löytyä JulkiTerhikistä. Työ on päivätyötä. Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa. Virkaan valitun on esitettävä ennen työn aloittamista alkuperäiset opinto- ja työtodistukset sekä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan.

Palkkaus ja työssäoloehdot määräytyvät KVTES:n mukaan. Virkasuhteessa noudatetaan kuuden (6) kuukauden koeaikaa. Koeaikana on suoritettava lääkehoidon tentti hyväksytysti tarvittaessa.

Lisätietoja

http://www.salla.fi
https://www.salla.fi/palvelut/sosiaali-ja-terveyspalvelut/terveyspalvelut/akuutti-ja-kuntoutusosasto/

Tutustu työnantajaan

Ulla Aho, akuutti- ja kuntoutusosaston vs. osastonhoitaja, 040-519 9470. Tuija Vähäsaari, vastaanottopalveluiden osastonhoitaja, 0400-142 864. Annukka Marjala, sosiaali- ja terveysjohtaja, 040-836 0821. Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@salla.fi

Sallan kunta, Sosiaali- ja terveystoimi, Perusterveydenhuolto, Akuutti- ja kuntoutusosasto
Osoite: Jungintie 3, 98900 Salla

Saako jo aamuinen työmatkasi stressikäyrän kohoamaan? Sallassa ei tarvitse juosta seuraavaan junaan, koska niiden kolkutus ei ole enää vuosiin erämaan hiljaisuutta häirinnyt. Eikä tarvitse jonotella liikennevaloissakaan, sillä täältä ei löydy ainuttakaan värivalotolppaa. Sen sijaan erämaata piisaa. Jokaista asukasta kohden yli neliökilometri, jonka tosin joutuu jakamaan parin poron kanssa.

Turvallisessa lintukodossa on hyvä myös pienempien asukkaiden kasvaa päiväkoti – ja kouluryhmissä, joissa kaikki tuntevat toisensa (välillä liiankin hyvin). Katto löytyy pään päälle etelän hintoihin verrattuna puoli-ilmaiseksi. Työnteolla tienattuna ropoja ei tarvitse kiikuttaa yksityisvastaanotoille, sillä täällä keskellä ei mitään myös julkinen hoitotakuu pelaa (eikä niitä yksityisvastaanottoja ole liiemmälti katukuvassa näkynytkään).

Asukkaitten terveyttä edistää (tai edistäisi jos muistaisi lähteä ulos, kun kotonakin on niin mukava olla) myös 160 km latuverkosto, yli 300 km patikkareittejä, monipuoliset ja hyvin hoidetut laskettelurinteet, keilahalli, liikuntakeskus, jäähalli sekä tutkitusti Euroopan puhtain ilma ( ilmaa nyt ainakin yleensä muistaa hengittää).

Kulttuurin nälkään saa tyydytystä paikkakunnan omaperäisissä tapahtumissa ja toisen maailmansodan aidoille taistelukentille sijoittuvassa museossa. Erämaahan erakoitumista ehkäistäkseen voi käydä ihmettelemässä kansainvälistä meininkiä kivenheiton päässä sijaitsevassa Sallan matkailukeskuksessa. Venäjän eksotiikkaakin on tarjolla vain 20 km päässä (raja on parasta ylittää virallisesti Sallan kansainvälisen rajanylityspaikan kautta, jossei pitempi täysihoitoloma naapurimaassa houkuttele).

Jos sinäkin haluat vaihtaa hektisen paikasta toiseen säntäilyn astetta rennompaan lappilaiseen elämänmenoon, niin laitahan hakemus vetämään osoitteella Salla- in the middle of nowhere® P.s. Sinä, joka olet jo omaksunut sallalaisen rennon elämänasenteen tai imenyt sen jo äidinmaidossa, et varmaankaan halua luopua siitä - hakemuksia tähän huippuhommaan odotellaan myös paikallisilta;)