Skip to main content
test
Pakolaisohjaaja - Tervolan kunta

Tervolan kunnassa on haettavana

PAKOLAISOHJAAJAN MÄÄRÄAIKAINEN TOIMI

Toimi täytetään heti sopivan hakijan löytyessä. Toimi kestää vähintään 31.5.2023 saakka, johon mennessä sovitaan jatkosta.

Tervolan kunnalla on sopimus Lapin ELY-keskuksen kanssa 20 kiintiöpakolaisen kotouttamisesta vuosittain. Maaliskuun lopussa kunnan kotouttamispalveluiden piirissä on 31 henkilöä. Seuraavat kiintiöpakolaiset saapuvat kuntaamme mahdollisesti syksyllä.

Pakolaisohjaajana keskeisiä tehtäviäsi ovat pakolaisten vastaanottoon, asuttamiseen, rekisteröintiin, opastamiseen ja talousasioiden hoitoon liittyvät tehtävät. Pakolaisohjaajana suoritat tarvittaessa alkuhaastattelut ja autat pakolaisia sopeutumaan suomalaiseen yhteiskuntaan ja ymmärtämään sitä sekä opetat, miten suomalaisessa yhteiskunnassa toimitaan. Teet yhteistyötä eri viranomaisten ja yhdistysten sekä kuntalaisten kanssa. Pakolaistyö perustuu Tervolan kunnan kotouttamisohjelmaan. Pakolaisohjaajana osallistut myös Lapin ammattikorkeakoulun hallinnoimaan Kulttuurit yhteisellä polulla -hankkeeseen, joka kestää 31.12.2022 asti. Hankkeen päätavoitteena on vahvistaa eri kulttuuritaustaisten ja syrjäytymisvaarassa olevien ihmisten sosiaalista pääomaa ja osallisuutta lisäämällä osapuolten välistä yhteistoimintaa luontolähtöisillä menetelmillä ja lähestymistavalla.

Toivomme sinulta sosiaali- ja terveydenalan ammattikorkeakoulututkintoa tai muuta soveltuvaa koulutusta. Ajokortti ja oman auton käyttömahdollisuus on välttämätöntä. Työn hallintaa edesauttaa perehtyneisyys Suomen sosiaaliturvajärjestelmään ja pakolaistyöhön. Hyvä englannin kielitaito katsotaan eduksi.

Palkkaus määräytyy KVTES:n mukaan ja kunnassa käytössä olevan tehtävän vaativuuden arvioinnin perusteella. Valituksi tulleen on ennen toimen vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan. Toimen täytössä noudatetaan tarvittaessa 3 kuukauden koeaikaa. Tervolan kunta on savuton työyhteisö.

Tervolan kunta tarjoaa työntekijöilleen liikunta-, kulttuuri- ja hyvinvointiedun, maksuttoman kuntosalin, osittaisen etätyömahdollisuuden ja sujuvat työterveyspalvelut. Tervolassa työntekijät saavat lisäksi hyvän perehdytyksen ja lämpimän työskentelyilmapiirin.

Jätäthän hakemuksesi ensisijaisesti sähköisenä osoitteessa www.kuntarekry.fi määräaikaan 14.7.2022 klo 15 mennessä. Huomioithan, että paikka voidaan täyttää ennen hakuajan päättymistä sopivan hakijan löytyessä. Työavain 453488. Mahdolliset postitse toimitettavat hakemukset, joihin tulee liittää ansioluettelo ja jäljennökset opinto- ja työtodistuksista, osoitetaan Tervolan kunnalle osoitteeseen Tervolan kunta, Keskustie 81, 95300 TERVOLA. Kirjekuoreen tulee laittaa merkintä PAKOLAISOHJAAJAN TOIMI. Hakemuksia ei palauteta.

Lisätietoja

https://tervola.fi/

Tutustu työnantajaan

Yhteystietomme

kunnanjohtaja Mika Simoska, puh 040 506 2928 (1.7.2022 asti) tai hallintojohtaja Sari Tervaniemi, puh. 040 764 0237. Sähköposti muodossa etunimi.sukunimi@tervola.fi

Lisätietoja

Tervolan kunta, Hallinto-osasto

Etelä-Lapissa tulijat ja olijat halaa tervetulleeksi pieni Tervolan kunta. Se on välittämisen, ennakkoluulottoman ongelmanratkaisun ja silmäkulman pilkkeen eli ämpäripäisyyden koti. Tervolassa on luotu ja ylläpidetty poikkeuksellisen hyvät kuntapalvelut, yritysympäristöt ja vaalittu yhteisöllistä elämäntapaa. Nelostietä hurauttaa Tervolan rauhasta ja luonnon kauneudesta alueen lähikaupunkeihin hetkessä. Met kaikki toivotama sinut tervetulheeksi Tervolhan!


Osoite: Keskustie 81, 95300 Tervola
Tervolan kunta - Rökfri arbetsplats

Rekommenderade jobb