Perhehoidon ennakkovalmennus

Ansök senast  31.7.2024 23:59

Varsinais-Suomen hyvinvointialue valmentaa ikäihmisten ja kehitysvammaisten uusia perhehoitajia. Perhehoidon asiakkaamme ovat kaiken ikäisiä, lapsista ikäihmisiin. Haemme perhehoidosta kiinnostuneita osallistumaan ennakkovalmennukseen.

Perhehoidolla tarkoitetaan ikäihmisen, kehitysvammaisen tai muuta erityistukea vaativan henkilön hoidon, kasvatuksen tai muun ympärivuorokautisen huolenpidon järjestämistä kotiympäristössä. Perhehoidon tavoitteena on tarjota perhehoidossa olevalle henkilölle mahdollisuus kodinomaiseen hoitoon sekä luoda uusia ihmissuhteita.

Perhehoitajana voit tarjota lämmintä hoivaa ja huolenpitoa ikäihmiselle tai kehitysvammaiselle lapselle, nuorelle tai aikuiselle. Perhehoitajana voit toimia, jos olet vastuullinen aikuinen, ja elämäntilanteesi mahdollistaa toisen ihmisen hoitamisen omassa kodissasi tai hänen kodissaan. Ennen kuin voit aloittaa perhehoitajana toimimisen, sinun tulee osallistua joko kehitysvammaisten perhehoidon ennakkovalmennukseen tai ikäihmisten perhehoidon ennakkovalmennukseen. Ennakkovalmennus on mahdollista käydä oman työn ohessa. Valmennuksessa saat tietoa perhehoidosta, perhehoitajan oikeuksista, asemasta ja velvollisuuksista.

Perhehoitajan tärkein ominaisuus on kyky hoivata ja pitää huolta perhehoitoon sijoitetusta henkilöstä. Hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja tarvitaan myös.

Perhehoitajan asema
Hyvinvointialueella toimivana perhehoitajana olet toimeksiantosuhteessa, et yrittäjä etkä hyvinvointialueen työntekijä. Voit toimia sivutoimisesti tai perhehoidosta voi tulla päätoimesi. Perhehoitajana teet hyvinvointialueen kanssa toimeksiantosopimuksen ja sinulle maksetaan tehtävästä hoitopalkkio ja kulukorvaus. Perhehoitajana toimiessasi tukenasi on perhehoidosta vastaava työntekijä sekä asiakkaan vastuutyöntekijä.

Lisätietoa toimeksiantosopimuksella toimimisesta voit käydä lukemassa täältä: https://www.perhehoitoliitto.fi/tietoa_perhehoidosta/toimeksiantosopimus

Mikäli valmennusryhmän vähimmäisosallistujamäärä täyttyy, valmennus alkaa 5.9. ja viimeinen valmennuskerta on 28.11.

Ennen valmennuksen alkamista osallistujat haastatellaan. Valmennukseen sisältyy 1-2 kotikäyntiä ja yhteinen loppuarviointi valmennuksen päätyttyä.

Valmennuksen sisältö on jaoteltu 8 tapaamiseen. Tapaamiskertoja on yhteensä 6 ja ne toteutuvat torstai-iltaisin ja kahtena lauantaipäivänä.

Valmennuksen tavoitteena on saada lisätietoa ja ymmärrystä perhehoitajana toimimisesta sekä etsiä ja löytää perhedoidossa tarvittavia valmiuksia, joita arvioimme yhdessä.

Valmennukseen voit hakea hakulomakkeella tai ottamalla suoraan yhteyttä perhehoidon työntekijään (Teea Seppälä-Karppinen ja Jane Koskinen).

https://kaarina.fi/sites/default/files/media/files/toimintaohje_2022_ikis_2.pdf
https://kaarina.fi/sites/default/files/media/files/toimintaohje_2022_keva_1.pdf


Läs mer

http://www.varha.fi

Kontaktuppgifter

Kerromme mielellämme lisää perhehoidosta ja ennakkovalmennuksesta, joten ole rohkeasti yhteydessä sähköpostilla tai puhelimitse:

Teea Seppälä-Karppinen, vaativat vammaispalvelut, teea.seppala-karppinen@varha.fi / p. 0504084623

Jane Koskinen, ikääntyneiden asumispalvelut, jane.koskinen@varha.fi / p. 0504083825

Hakemuksen jättäminen: Hakemus tulee jättää sähköisen hakulomakkeen kautta.

Sök nu!

Organisationer jobb

Arbetsgivare Olemme noin 23 000 asiantuntijan uusi työpaikka – yksi maamme suurimmista työnantajista. Me huolehdimme siitä, että kaikki alueemme puoli miljoonaa ihmistä saavat tarvitsemansa sosiaali- ja terveyspalvelut sekä turvaamme pelastustoimen. Teemme töitä kaikkia koskettavien tärkeiden asioiden parissa! Me olemme #hyvintekijät! Läs om arbetsgivare