Perheohjaaja

Haetaan Lapuan sosiaalikeskuksen perhetyön yksikköön lastensuojelusta kiinnostunutta vakituista perheohjaajaa. Työskentelet osana lastensuojelun tiimiä, tiiviissä yhteistyössä sosiaalityöntekijöiden ja sosiaaliohjaajien kanssa. Lastensuojelun tiimi kokoontuu säännöllisesti, toteutamme myös systeemisen lastensuojelun tiimimallia asiakastyössä. Työtehtäviisi kuuluvat tehostettu perhetyö, kotiinpäin tehtävä perhekuntoutus, sijaishuoltoon sijoitettujen lasten tapaamisten toteuttaminen ja tarvittaessa sosiaalityöntekijän/sosiaaliohjaajan työparina toimiminen.

Perheohjaajan työssä keskitytään vanhemmuuden tukemiseen ja vahvaan ohjaukselliseen työotteeseen perheen kotona ja muussa arkiympäristössä. Työskentelyn tavoitteista ja sisällöistä sovitaan yhdessä perheen ja sosiaalityöntekijän/sosiaaliohjaajan kanssa. Työskentelyä arvioidaan säännöllisin väliajoin. Perheohjajana teet myös yhteistyötä perheen verkoston kanssa.

Eduksi luetaan kokemus lastensuojelusta ja työskentelystä perheiden kanssa, eri menetelmien käytöstä sekä lainsäädännön tuntemuksesta. Työssä tarvitaan hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja oman työn suunnitteluun. Työ sisältää perheen tarpeiden mukaan ilta- ja viikonlopputyötä sekä edellyttää oman auton käyttömahdollisuutta.

Perhetyön yksikkö koostuu viidestä perheohjaajasta, perhetyön psykiatrisesta sairaanhoitajasta, perhetyöntekijästä, kahdesta lapsiperheiden kotipalvelun perhetyöntekijästä ja ammatillisesta tukihenkilöstä sekä lähiesimiehestä. Tiiimikokoukset pidetään säännöllisesti ja käytössä on sekä lähiesimiehen tuki että työnohjaus.

Kelpoisuusehtona on sosiaalialan ammattikorkeakoulututkinto (laki 817/2015 8§, sosionomi AMK), lisäksi edellytetään rekisteröitymistä Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin sekä
rikosrekisteriotteen esittämistä (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002).
Palkkaus ja muut palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) mukaisesti. Palvelussuhteessa noudatetaan neljän kuukauden koeaikaa.

Lisätietoja

http://www.lapua.fi

Tutustu työnantajaan

Lisätietoja antaa vastaava perheohjaaja Elina Paalijärvi, elina.paalijarvi@lapua.fi tai puh. 044 4384118
Pyydämme jättämään sähköisen hakemuksen osoitteessa www.kuntrekry.fi määräaikaan 07.12.2020 mennessä.

Lapuan kaupunki, Perusturvakeskus
Osoite: Liuhtarintie 2, 62100 Lapua

Lapua on n. 14 500 asukkaan kasvava, energinen, toimivien palveluiden sekä monipuolisen kulttuurin ja viihtyisän ympäristön kaupunki.