Projektarbetare, läskoordinator - Borgå stad

Vill du delta i nätverksprojektet Läsrörelsen når ut till kommunerna! och i att utveckla läskunnighet?

Bildningstjänsterna i Borgå stad söker en projektarbetare och läskoordinator för en tidsbegränsad anställning 1.8.-31.12.2021 till nätverksprojektet Läsrörelsen når ut till kommunerna!

Nätverksprojektet Läsrörelsen når ut till kommunerna! är en del av nätverket En läsande kommun som finansieras av utbildningsstyrelsen, leds av Läsrörelsen och består av 24 kommuner. Projektet förvaltas av utbildningstjänster i Borgå stad och dess centrala mål är att utveckla läskunnighetsarbete mellan olika aktörer och förvaltning inom kommunen och att öka samarbete mellan kommuner för att främja läskunnighet och öka läslust. Projektets läskunnighetsarbete riktas i huvudsak till barn och unga samt till yrkespersoner som arbetar med dem.

Läskoordinators uppgifter är att planera, koordinera och genomföra läskunnighetsarbete inom projektet tillsammans med läsagenten för nätverksprojektet Läsrörelsen når ut till kommunerna! Nätverket Läsrörelsen når ut till kommunerna! är tvåspråkigt och läskoordinatorn kommer att hjälpa i synnerhet tvåspråkiga kommuner med svenskspråkig planering och koordinering.

Behörighetsvillkor är för uppgiften lämplig högskoleexamen. Erfarenhet om läskunnighetsarbete samt olika slags utvecklingsuppgifter räknas som merit.

I uppgiften behövs utmärkta kunskaper i finska och svenska, god samarbetsförmåga och god socialkompetens samt grundläggande IKT-kunskaper. Den som vals till uppgiften ska ha förmåga att planera och genomföra olika slags evenemang samt ett innovativt och entusiastiskt grepp om arbetet.

Uppgiftsrelaterade lönen är 2600€/månad och arbetstiden är 38,25 h/vecka. För övriga delar tillämpas AKTA. Befattningen har en prövotid på en månad.

Skicka din ansökan senast 28.06.2021 kl. 9 via länken Sök nu.

Läs mer

https://www.borga.fi/skolor-och-studier
https://vimeo.com/467268229

Mer om arbetsgivaren

Kontaktinformation

Ytterligare information on befattningen ger läsagenten för projektet Läsrörelsen når ut till kommunerna! Sanna Paljakka, sanna.paljakka@porvoo.fi , tfn 040 623 5201.

Lär dig mer om oss

Bildningstjänster

Vackra, historiska och samtidigt moderna och pulserande Borgå är en livskraftig hemstad med över 50 000 invånare, som växer och utvecklas starkt. Här arbetar vi varje dag vi tillsammans för en bättre vardag och en hållbar morgondag.

Levande tvåspråkighet, omfattande serviceutbud och det centrala läget som metropolområdets östra centrum är hemligheten bakom stadens dragningskraft. Som den största arbetsgivaren i Östra Nyland sysselsätter Borgå cirka 3 500 personer.

Det är viktigt för oss att var och en känner sig uppskattad. Ett meningsfullt arbete är grunden för vår personals välbefinnande. Vi uppmuntrar aktivt var och en att utveckla det egna kunnandet och arbetsbeskrivning. Hos oss hittar var och sin drömarbetsplats. Välkommen till Borgå – här gör människorna staden.


Adress: Borgå, 06100 Porvoo
Borgå stad - Rökfri arbetsplats

Rekommenderade jobb