Skip to main content
test
Projektledare - Mariehamns stad

Nu söker Mariehamns stad en projektledare

MARIEHAMNS STAD
I sjöfartsstaden Mariehamn, Ålands egen huvudstad, är havet alltid nära. Med ett rikt kultur- och friluftsliv, hög kommunal service och ett dynamiskt näringsliv är Mariehamn en attraktiv stad att bo och arbeta i. När avstånden är korta finns det mer tid för fritid. Antalet invånare är idag drygt 11 700 och målet är att växa ytterligare.

Mariehamns stad är en stor och modern arbetsgivare med cirka 800 anställda inom flera olika branscher. Vi arbetar för att ge våra invånare den bästa vardagen, samtidigt som vi utvecklar vår förvaltning och service så att vi även i fortsättningen är en attraktiv stad för våra invånare och besökare.

VÅR VERKSAMHET
Personalkansliet är en del av stadsledningen. I dagsläget består kansliet förutom projektledaren av en ledande löneredovisare, tre löneadministratörer, en personalutvecklare samt personalchefen. Vi sköter både HR- och personaladministrativa frågor, allt från övergripande personalpolitiska ärenden till tolkning av kollektivavtal, arbetarskydd och löneutbetalningar.

ARBETSUPPGIFTER
I början av 2022 inleddes implementeringen av Mariehamns stads HR-system och vi står inför en spännande förändringsresa där du, tillsammans med projektorganisationen, kommer att ha en betydande roll.
I din roll ingår bland annat att:
- ta ett helhetsansvar för införandet av vårt nya HR-system.
- hantera projektet genom milstolpar och centrala programsteg som säkerställer att projektet förblir på rätt spår samt av utmärkt kvalitet.
- upprätthålla ett gott samarbete med de som berörs av projektet.
- avge lägesrapporter till ledning och förtroendevalda.
- ha en aktiv roll i ärendelösning, planering och vägledning av projektet för att säkerställa att beslut är anpassade efter organisationens behov och förutsättningar.

KVALIFIKATIONER
För arbetet lämplig utbildning och arbetserfarenhet. Erfarenhet av projektledning är ett krav, över 5 års erfarenhet är meriterande. Erfarenhet från HR och offentlig sektor är meriterande.

KOMPETENS
För att lyckas i rollen som projektledare behöver du ha ett starkt driv och kunna arbeta självständigt. Du är flexibel och kan på ett självständigt sätt organisera och prioritera dina arbetsuppgifter. Du har förståelse för samspelet mellan verksamhetsprocesser, IT-system och systemintegrationer. Du är en trygg ledare och din erfarenhet från liknande roller gör att du är bekväm med att leda både människor och projektadministration inklusive projektekonomi.

Du är en förespråkare för digitalisering och ser vinster i att göra HR-arbetet digitalt. Du har förmåga att motivera och inspirera organisationen i förändringsarbetet. Du utför lika gärna enklare såväl som utmanande uppgifter och gör det med engagemang och känsla.

Du är lyhörd med förmåga att fånga upp behov från verksamheten och är tydlig och pedagogisk i ditt sätt att kommunicera. Vidare är du samarbetsinriktad, är van att lösa problem och uppskattar att ha många olika kontaktytor. Därtill behöver du vara organiserad och kvalitetsmedveten samt givetvis van att planera ditt arbete enligt uppsatt projektplan och fastställda deadlines.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

VILLKOR
Vi kan erbjuda en visstidsanställning fram till 31.12.2023 med möjlighet till förlängning. Lön enligt avtal. Veckoarbetstiden är 36,25 h/vecka med flexibel arbetstid.

Tillträde enligt överenskommelse.

REKRYTERINGSPROCESSEN
Vi ber dig söka platsen genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökande. Efter att du sökt första gången kan du logga in till ditt CV och uppdatera dina uppgifter samt ändra i det personliga brevet. Därmed kan du söka andra platser inom Mariehamns stad. Alla skickade ansökningar sparas under din inloggning.

Intervjuer och urval kommer att ske löpande. Varmt välkommen med din ansökan!

Mer om arbetsgivaren

Kontaktinformation

Frågor riktas till personalchef Sari Hautamäki (v. 25-26 & 29) på telefon +358 18 531276 sari.hautamaki(at)mariehamn.ax
eller vik. personalutvecklare Sarah Pehrsson (v. 27-28) +358 18 531228 sarah.pehrsson(at)mariehamn.ax.

Lär dig mer om oss

Mariehamns stad, Personalkansliet

Inom Mariehamns stad arbetar drygt 800 personer inom många olika branscher. Våra största verksamhetsområden är äldreomsorg, barnomsorg och undervisning, men vi arbetar också med frågor som gäller t.ex. stadsplanering, trafik, räddningstjänst, kultur, idrott och fritid.

I staden arbetar vi för att ge bästa möjliga service till de som bor, jobbar och studerar här - och till andra som behöver våra tjänster. Ett viktigt mål är också att kontinuerligt utveckla förvaltning, service och miljö för att även i fortsättningen vara en attraktiv stad för våra invånare och besökare.


Adress: Torggatan 17, 22100 Mariehamn

Rekommenderade jobb