Sairaalafyysikko (Lääketieteellinen fysiikka)

ESSOTE hakee sairaalafyysikkoa toistaiseksi voimassa olevaan virkaan 2.11.2020 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Mikkelissä kuvantamisyksikön laitekanta ja tutkimusvalikoima on nykyaikainen ja monipuolinen. Käytössä on CT-laitteita, MRI, ultraäänilaitteita, läpivalaisulaitteita, KKTT, SPECT/CT jne. Savonlinnan keskussairaalan lain vaatimat fyysikkopalvelut ja vastuut on tuotettu Mikkelin toimesta vuodesta 2004 alkaen. Palveluun sisältyy vaativa erikoissairaanhoidon kuvantaminen ja isotooppilääketiede. Laajuudeltaan toiminta SOSTERI:ssa vastaa Mikkelin keskussairaalan toimintaa. Työ vaatii matkustamista Savonlinnaan ja ympäristökuntien toimipisteisiin.

Sairaalafyysikko toimii potilaiden sairauksien ennaltaehkäisyssä, diagnosoinnissa ja hoitamisessa yhteistyössä lääketieteen ammattilaisten kanssa soveltaen ja kehittäen lääketieteellistä tekniikkaa. Mikkelissä toimitaan isotooppilääketieteen, kliinisen fysiologian, kliinisen neurofysiologian ja radiologian erikoisaloilla. Fyysikot ovat myös usein linkkinä tutkimus- ja hoitoyksiköiden, tietohallinnon ja teknisten palveluiden välillä. Sairaalafyysikko vastaa yhdessä ylifyysikon kanssa erikoistuvan fyysikon koulutuksesta.

Yleisimpiä tehtäviä ovat utkimus- ja hoitomenetelmien kehittäminen ja tutkimus- ja hoitotoimenpiteisiin osallistuminen, laadunvalvonta, laitteiden ja ohjelmistojen hankintaprosessit, säteilyturvallisuudesta vastaaminen, h enkilöstön kouluttaminen ja tieteellinen tutkimustyö. Perinteisten fyysikoiden toimien lisäksi tehtäviin kuuluu tietojärjestelmien ylläpitoa ja konsultointia (PACS, RIS, Hermes, IBC, fysiologian ja neurofysiologian ohjelmistoja muiden muassa). Tällä hetkellä kuvantamisen laitteiden ja laitteisiin liittyvät lisähankinnat ovat pitkälti fyysikoiden vastuulla. Tässä yhteistyö radiologien, röntgenhoitajien, kliinikoiden, hankintakeskuksen, viranomaisten ja useiden muiden tahojen kanssa on keskeistä, näin ollen hyviä vuorovaikutustaitoja tarvitaan jatkuvasti.

Kelpoisuusvaatimuksena on sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valvira) myöntämä oikeus käyttää nimikesuojattua sairaalafyysikon ammattinimikettä.

Hakemukset toimitetaan ensisijaisesti sähköisellä lomakkeella työpaikkailmoituksen alareunassa olevasta hae työpaikkaa - linkistä tai te-palvelut.fi sivustolla näkyvän linkin kautta. Hakemukseen tulee liittää pdf-tiedostona haettavaan tehtävään kelpoisuuden osoittava tutkintotodistus. Ulkomailla suoritetuista tutkinnoista ja työtodistuksista tulee olla viralliset suomenkieliset käännökset. Palvelussuhteen ehdot ja tehtäväkohtainen palkka määräytyvät KVTES:n ja tehtävän vaativuuden arviointijärjestelmän mukaisesti. Ennen valinnan vahvistamista tulee valitun esittää vaadittavat todistukset terveydentilastaan. Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n edellyttämää rokotussuojaa. Palvelussuhteessa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Lisätietoja

http://www.essote.fi

Tutustu työnantajaan

Ylifyysikko Jari Heikkinen puh. 044 351 2452, jari.heikkinen@essote.fi tai Terveydenhuollon tukipalvelujen päällikkö Jussi Aarnio puh. 044 351 6482, Jussi.Aarnio@essote.fi.
Käytämme sähköistä viestintää rekrytointiprosessin eri vaiheissa. Hakemuksen tekniseen täyttämiseen liittyvissä kysymyksissä ohjeita voit kysyä ohjelman pääkäyttäjiltä: Hannele Muhonen, puh. 040 359 7980 tai Juuli Pulkkinen, puh. 040 359 8683.
Työpaikkahakemuksen Työkokemus-kohtaan merkitään tällä hetkellä voimassa olevan työsuhteen päättymispäiväksi hakuajan päättymispäivä.

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen ky.
Osoite: Porrassalmenkatu 35-37, 50100 Mikkeli

Essote on Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä, joka tuottaa Mikkelin, Hirvensalmen, Juvan, Kangasniemen, Mäntyharjun, Pertunmaan ja Puumalan kunnan sosiaali- ja terveyspalvelut sekä erikoissairaanhoidon. Lisäksi kuntayhtymä tuottaa Pieksämäen ja Joroisten erikoissairaanhoidon palvelut.

Tarjoamme kattavasti eri erikoisalojen palveluja ja toimimme opetussairaalana. Meillä on myös mahdollista toimia laaja-alaisesti perusterveydenhuollon sekä sosiaalialan työtehtävissä.

Tuemme työntekijöiden ammatillista kehittymistä koulutuksen ja työnohjauksen avulla. Tarjoamme mielenkiintoisia työtehtäviä osaavassa työyhteisössä ja nykyaikaisessa työympäristössä. Lisäksi tarjoamme työntekijöillemme ePassi-edun (liikunta/ kulttuuri). Ammattilaisia kuntayhtymässä työskentelee yli 3500.

Etelä-Savo sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella Saimaan äärellä. Vireästä maakunnasta löytyy monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Asuntoja löytyy helposti niin keskustan sykkeestä kuin maaseudun rauhasta. Mikkelin keskussairaala sijaitsee kaupungin keskustassa ja lyhyen kävelymatkan päässä matkakeskuksesta.

Olet lämpimästi tervetullut työskentelemään kanssamme!